sietove pripojenie

Sekcia: Hardware a Drivery 01.08.2007 | 21:28
jano   Návštevník
Zdravim vsetkych,

mam 2007 Spring a zacal mi taky problem, ze sa mi po odpojeni sietoveho kabla vratane restartu routra a znova pripojeni kabla nevie prehliadac nacitat stranku. ked pozrem sietove nastavenia tak vsetko odklikam a restartujem masinu - nechapem ten restart a jeho nutnost - zacne to fungovat normalne. po celu dobu sa tvari ze je pripojeny na eth0
dokonca sa rozhodla masina ze sa vypne neslo ju zapnut - po 5 s sa znova vypla a na treti pokus potom uz zacala fungovat normalne
    • Re: sietove pripojenie 01.08.2007 | 23:24
      Avatar Marián Sova Ubuntu 10.10  Administrátor
      Prečo počas reštartu routra odpájaš sieťový kábel?
      Nie je ten kábel chybný? Možno sa preto počítač vypol.
      Skús ping na router keď reštartuješ router.
      Čo ťa nezabije, to ťa posilní | Leták na propagáciu jabbera v pdf | www.mikroprocesory.sk
      • Re: sietove pripojenie 02.08.2007 | 01:48
        jano   Návštevník
        Ten kabel som neodpojil pri restarte routra, ale vtedy, ked som ho pripojil na tester.
        restartovanie routra - takto som zistil tuto chybu, ked som vypol zo zasuvky router a potom po zapnuti nevedel som sa pripojit - to sa stane za kazdym vypnutim alebo odpojenim kabla
        a ostatne pocitace mi idu. aj kabel som vymenil co keby predsa nejakou nahodou
        ping neprejde
        web rozhranie routra neotvorim ked to zblbne
        preco sa to "pripoji", ked to odklikam a restartujem pc



        • Re: sietove pripojenie 02.08.2007 | 10:40
          Avatar Miroslav Bendík Gentoo  Administrátor
          Hmm, reaguje na príkaz dhclient?
          • Re: sietove pripojenie 02.08.2007 | 14:55
            jano   Návštevník
            mam nastavene rucne, rezervovanu ip s mac

            reaguje, len padne pripojenie a uz restartujem
            neviem, preco mi uvadza "internu" ip inu aka je v nastaveniach
            toto nie je prvy raz co sa stala chyba po aktualizacii