Kubuntu 8.05

21.05.2008 | 15:01 | Stanislav Hoferek | Novinky

Bolo uvoľnené neoficiálne Kubuntu 8.05. Zo zmien oproti originálu je to hlavne zmenený zoznam programov na úkor ázijských písiem a niektorých jazykov. Viac informácií nájdete na blogu mojej maličkosti.

    • --- 21.05.2008 | 18:20
      ---   Návštevník
      mas suhlas na takyto nazov distra? Urcite nie! Tak tu nesir bludy. Inac ako narcisizmus sa to neda nazvat. (teda da ,ale prispevok mi vymazu).
      Sa divim tomu, kto schvalil tuto spravu na uverejnenie!
      • Re: --- 21.05.2008 | 18:33
        Avatar Maroš (K)ubuntu,  Používateľ
        Ja sa divim ze tebe schvalili pripojenie k internetu. Podla mna by sa malo zacat schvalovat na zaklade zdravotnej karty.A teraz k veci :Stanko idem si to stiahnut a tak vyskusam, myslim ze je to viac nez skvele odvedena praca podla toho co som cital . Cez vikend to vyskusam a dam vediet :)
        A uz ked si to tak napisal ze sa da distro jednoducho osekat nemas nejaky navod pre nas menej vzdatnych :) ktory by radi osekali svoje distro bez vrasok na tvari ? :)
        • Re: --- 21.05.2008 | 18:43
          ---   Návštevník
          je vecou linuxakov mat respekt pred dusevnym vlastnictvom a nie si v osiali privlastnit nazov distra.
          A ty sa o moju zdr. kartu nestaraj. Hlavne aby si bol co najviac vzdatny
          • Re: --- 21.05.2008 | 18:58
            Avatar Maroš (K)ubuntu,  Používateľ
            Ja nerad by som s tebou stracal cas lebo som uz riadne unaveny ale neda sa mi este raz a na posledny nevyjadrit.
            Klikni si na tu modru nepeknu ikonku ktoru mas na ploche urcite vies na ktoru myslim mala by mat v nazve 3xplorer. Ja viem zapina sa to strasne dlho tolko toolbarov .... daj zmazat hostoriu dufam ze to zvladnes. Potom klikni na start tam najdes taku cervenu ikonku myslim ze to bude mat nieco spolocne s vypnutim PC. tak to potvrd a je to :) ak by ti to podla mojho navodu nahodou neslo tak len vytiahni zo zastrcky. To myslim ze zvladnes (teda dufam). No a v neposlednom rade zabudni ze si tu niekedy bol a osocoval pracu inych.

            Dakujem na dnes vsetko,viac sa k tebe ani vyjadrovat nebudem. Ak ti prekaza len nazov distra tak sa to da napisat aj normalne a nie na niekoho hned slovne utocit.
            • Re: --- 21.05.2008 | 19:21
              ---   Návštevník
              ked si ty tahal este kacicu po dvore a maminka ti utierala o***u r*t , som ja chodil na VS. Tak ma laskavo nepoucuj. Podla tvojej teorie, ked vietnamci na slovensku zacnu vyrabat adidasky, tak to bude treba ocenit, lebo ved to ma 3 pruhy a je to teda original? Tebe asi fakt slovo copyright vela nehovori.
              • Re: --- 21.05.2008 | 20:04
                Nyo   Návštevník
                Vies co chcel som ist spat lebo som v poslednej dobe velmi pracovne vytazeny ale teraz uz asi ani nezaspim proste si ma velmi ohuril. Ako fakt uplne sa mi zmenil pohlad na svet a to len vdaka tebe. Hlboko sa ti ospravedlnujem za svoje prispevky. Zaklad je v tom ze ked som sral do plienok ty si uz bol vysokoskolak a ja som stale len sral a sral a sral zatial co ty si uz mlatil kazety do didaktiku na vysokej skole a naberal si prve pocitacove zrucnosti ja som len sral do tych plienok a mamka mi utierala rit. Fuuuu to bolo ale krasne obdobie vsakze ??? ..kde sa hrabe taka lama ako ja na teba.... Ono je mi v podstate srdecne jedno kolko mas rokov tu na internete sme si viacmenej svedci rovny ci mas 60 alebo 20 ci si ucitel alebo murar. Aj ked to je uz daleko od temy absolutne ma nezaujima tvoj vek, ani co si si prezil, ani co vsetko si dokazal. Toto je forum o linuxe !!!
                ... takze moja rada nad zlato: vytiahni to konecne zo zastrcky, vyber si ten zapraseny diplom zo suflika, a nalep si ho na monitor, (ak ti to roby tak fajn na ego). Usetris tym kopu mojho casu ktory venujem na odpisovanie a stracam ....a hlavne elektricku energiu.

                Ide mi len o zdravy usudok. Vsetkym ostatnym ktory su vysokoskolsky vzdelany a nechvastaju sa tym v kazdom druhom prispevku, a citia sa byt dotknuty sa hlboko ospravedlnujem.

                A uz naozaj koniec viac sa nemienim vyjadrovat k tvojim prispevkom.
                • Re: --- 21.05.2008 | 20:12
                  ---   Návštevník
                  ja sa nicim nechvastam ako si to nazval ,ale takym systemom ako si mi tu zacal davat rady , ti davam najavo ze jediny kto nezvlada zivot okolo seba si ty. Tu je rec stale o tom ze S.H. rozhodne ma vedomosti odkial pokial sa da pouzivat nazov povodneho distra a na to som reagoval, az do momentu kym si sa tu neobjavil ty a zacal poucovat co mam robit. Ja viem ze ty mas na kompe windows (podla odporucania co si mi dal) a potrebujes si tu akurat vylestit ego ako tazko pracujuci clovek. Tak chod radsej spat a citaj pozorne co som napisal.
              • Re: --- 21.05.2008 | 22:04
                Avatar Stanislav Hoferek Greenie 18.04  Používateľ
                no tak pianko... a asi bude dobre uploadnut splashovy obrazok ktory mas ked si nabootujes.

                je tam napisane, ze je to upravene medium a ze je neoficialne - dokonca tiez napisane, ze to nevytvoril canonical.

                ak je *buntu slobodny softver, potom:
                1) da sa pouzivat
                2) da sa upravit aby lepsie vyhovoval
                3) da sa upravena verzia sirit.

                a ak by ta zaujimalo ci som nepridal nejake zadne dvierka, tak si pozri logy. tie pri upravach nemazem...


                a este k tomu nazvu... je to kubuntu medium spolu s vecami z oficialnych repozitarov - nie je pridany ziadny non-free softver. kompletny postup mas, ked si pozries logy.
        • Re: --- 21.05.2008 | 22:00
          Avatar Stanislav Hoferek Greenie 18.04  Používateľ
          navod nemam... ale mam s tym coraz vacsie skusenosti. bude o tom prednaska na linuxfeste, bude veselo :)
      • Re: --- 21.05.2008 | 21:59
        Avatar Stanislav Hoferek Greenie 18.04  Používateľ
        ano mam suhlas - ktokolvek moze *buntu upravovat a upravenu verziu dat na internet. samozrejme musi tam byt to ze neoficialne...

        okrem toho nie je to vytvorene na "vymazanie povodneho kubuntu z planety". je to vytvorene ako jednoducha alternativa, ktora lepsie vyhovuje mne - a dufam ze nie len mne :)



        zmazat ta nezmazu... nenadavas a pytas sa. takze bez problemov :)
    • Synaptic 21.05.2008 | 18:55
      Avatar Tomáš Srnka Barz čo, už asi všetko  Administrátor
      naco?!
      Dlho som robil linuxos.sk, neskôr založil vpsFree.cz, posledných pár rokov ako tech. riaditeľ vo Websupporte