Rozšírenie podpory pre OpenVMS, až do konca roka 2020 je aj možný signál jeho konca

11.06.2013 | 12:09 | dodoedo | Novinky

HP signalizuje možný koniec legendárneho, kultového serverového operačného systému OpenVMS, ktorého tvorca/architekt Dave Cutler - pokračoval potom v Microsoft najprv v oživovaní projektu OS/2 3 (po rozpade spojenectva IBM+Microsoft) a následne začal stavať (architektúru) Windows NT. Pamätám si ešte zašlú slávu 'Prvých inžinierov', a so zmiešanými pocitmi prímam definitívny koniec starých IT pilierov (SGI, SUN, Tandem, Digital) - v ktorých oni pôsobili.

    • RE: Rozšírenie podpory pre OpenVMS až do konca roka 2020 je aj možný signál jeho konca 11.06.2013 | 13:34
      Avatar tom   Návštevník
      Nemyslim si ze OpenVMS konci, skor HP-UX to ma nahnute. OpenVMS vzdy hral tu najvysiu ligu. Jednoducho keby som malho k niecomu prirovnat tak IBM mainframom ( z/OS a podobne). Je ho stabilita, vykonost a odolnost voci chybam je priam legendarna. Proste musi fungovat aj keby napriklad vybuchla atomova bomba atd. Toto vyhlasenie prichadaza , aby odburali neistotu. Ktora panovala tu odkedy prevzali Compaq a nikto nemal ziadnu istotu ze budu v tom pokracovat. Ziadny koniec pre OpenVMS. Btw : mame ho v praci ani nevies ze ho mas v serverovni, tak bezi bezproblemov.Ziadne problemy.
      • RE: Rozšírenie podpory pre OpenVMS až do konca roka 2020 je aj možný signál jeho konca 22.08.2013 | 20:21
        Avatar lubomier   Návštevník
        Nuž, legenda je jedna vec, skutočnosť je druhá. Iste, má svoje unikátne vlastnosti, ktoré nemá žiadny iný OS, hlavne v oblasti clustrovania... V tom je to TOP. Ale ja som rozhodne vedel, že som to mal v serverovni. :D Ak tam máš jeden server, čo robí nejakú prkotinu, tak to zvládne aj windows bežať bez problému. Ale pokiaľ sa jedná o produkčný systém, zo stovkami užívateľov, komplikovaným SW stackom - problémy sa objavia. True story. :)