Súborový systém NTFS je pod Linuxom najvýkonnejší

27.06.2011 | 16:11 | dodoedo | Novinky

Súborový systém NTFS od Microsoftu, je pod Linuxom vraj najvýkonnejší súborový systém v súčastnosti a svojou rýchlosťou hravo prekonáva linuxové ext4/btrfs/xfs. Umožňuje to, podľa autora tohoto tvrdenia - Antona Altaparmakova, proprietárny NTFS kernelový linuxový driver od toho istého autora, ktorý ponúka spoločnosť Tuxera. Proprietárny driver Tuxera (kernel) NTFS, ktorému sa výkonovo približuje iba ďalší najnovší proprietárny driver Tuxera (kernel) exFAT (pre súborový systém exFAT) trochu šokujúco stavajú na využití NTFS od Microsoftu v linuxovom prostredí, a tak ostáva iba dúfať, že sa raz licenciou stanú open-source.

    • víkôň NTSF 27.06.2011 | 21:51
      WlaSaTy   Návštevník
      Výkon NTFS je v tomto prípade vysoký len v laboratórnych podmienkach. Na jeho dosiahnutie je potrebné mať len jeden dátový tok s veľkými oknami a jedným jediným procesom ktorý ten zápis vykonava. Vedľajším efektom je ovšem kolísajúce vyťaženie CPU procesora.

      Takže, nič pre reálnu prevádzku. Bublina hodná reklamného článku. Ale, zaslaného do mailing listu. U nás to rieši zákon o reklame. Takže sa nie je čoho obávať. Proste sa niektopohral s nastaveniami direct/delayed/indirect allocation a náhodou mu to zdvihlo v jedinom prípade výkon. V ostatných prípadoch to určite zletelo s výkonom na podlahu.