Hromadná pripomienka: viac otvorených dát v rezorte katastra

28.03.2014 | 14:54 | michal00 | Novinky

Publikujeme hromadnú pripomienku, ktorá má za cieľ sprístupniť dáta pod réžiou ÚGKK (kataster, názvoslovie, ...) ako open data, odstrániť povinnosť podávať daňové priznanie z nehuteľností a zjednodušiť podnikanie v oblasti kartografie. Podporte prosím hromadnú pripomienku, ktorú pripravil SOIT, Freemap, geoinformatika.sk a IZ.

    • RE: Hromadná pripomienka: viac otvorených dát v rezorte katastra 28.03.2014 | 22:54
      Avatar dodoedo Fedora Linux  Používateľ

      Michal,

      pretože sa jedná o účelový zákon, pripravený pre konkurzný "úspech" "spriazneného" podnikateľského subjektu čo tak nejaká kampaň za zrušenie politických strán ....

      ;-)

      G. Orwell: "Čím více se společnost vzdaluje od pravdy, tím více bude nenávidět ty, kteří ji říkají."
      • RE: Hromadná pripomienka: viac otvorených dát v rezorte katastra 29.03.2014 | 18:22
        Avatar Béla   Návštevník

        Myšlienka zrušenia politických strán je nanajvýš aktuálna. Inak : politické strany môžu fungovať, môžu hájiť záujmy svojich členov, ale len na princípe občianskeho združenia, čiže za financie svojich členov a musia byť vylúčené z doterajšej parlamentnej tzv. demokracie. Fungovanie politických strán v parlamente - je historický prežitok. Už Jean-Jacques Rousseau pred 200 rokmi varoval pred mocou politických strán a v prípade ich fungovania v parlamente, požadoval tzv. imperatívny mandát, čiže, aby poslanci mohli byť voličmi odvolaní ! Slobodný parlament môže - podľa môjho (a nielen môjho)názoru fungovať aj na napríklad stavovskom princípe, alebo podobnej inštitúcii (odvolávam sa na ústavu slovenského štátu, z roku 1939,prípadne je možné sa inšpirovať Zelenou knihou Muhamara Kaddáfiho z Líbyjskej Džamahírie a jeho ľudovými výbormi. Nezmyselnosť volenia politických bossov doterajším spôsobom napríklad veľmi, veľmi aktuálne potvrdzuje účasť negramotných občanov pri voľbách ( podľa správ dnes v Jarovciach).Nuž, ako je možné, že že hlas polodebilného človeka, ktorý v živote nebol zamestnaný v riadnom pracovnom pomere, je rovnocenný a má rovnakú váhu, ako hlas vysokoškolského profesora, prípadne kvalifilkovaného robotníka, ktorý celý život pracoval pre túto spoločnosť a prejavuje záujem o budúcnosť štátu, v ktorom budú žiť jeho deti ?!

        • RE: Hromadná pripomienka: viac otvorených dát v rezorte katastra 29.03.2014 | 19:54
          Avatar dodoedo Fedora Linux  Používateľ

          +1

          G. Orwell: "Čím více se společnost vzdaluje od pravdy, tím více bude nenávidět ty, kteří ji říkají."
        • RE: Hromadná pripomienka: viac otvorených dát v rezorte katastra 02.04.2014 | 08:17
          Avatar milboy Ubuntu so znakom ElementaryOS  Používateľ

          +1

          skusam vsetko....už stovka distribúcií za tie roky a vedomosti žiadne.. Prečo linux?