mrznúci openoffice

Sekcia: Aplikácie & Desktop 10.10.2007 | 00:51
Martin   Návštevník
Potrebujem si pripraviť PDF-ku, v ktorej by bolo asi 200 malých fotiek o veľkosti tak 40 - 60 kB. Použil som na to Wrtiera s tým, že výsledok by som exportoval do PDF.
Keď som však povkladal všetky potrebné fotky a začal ich popisovať, Openoffice začal mrznúť. Jednoducho sa zasekne a nereaguje absolútne na nič, jediným riešením je príkaz reboot, po ktorom nastane reštart, a text, na ktorom som pracoval, sa obnoví. Ale o chvíľku znova mrznutie a nutný reboot.
Celý súbor má dokopy 22,8MB, mám RAM-ku 512 MB.
Ako sa dá zistiť príčina mrznutia a čo sa s tým prípadne dá robiť, stáva sa to aj niekomu z vás?
    • Re: mrznúci openoffice 10.10.2007 | 07:19
      Avatar Róbert Dúbravský PC Debian alebo Ubuntu - servery Debian  Používateľ
      Ahoj,
      Ak potrebuješ len PDF a veľa strán, skús Scribus. Ten je na to určený.
      • Re: mrznúci openoffice 10.10.2007 | 17:56
        Martin   Návštevník
        Ďakujem za radu, pozrel som sa, mám ho nainštalovaný, len som sa zatiaľ nedostal k tomu, aby som ho vyskúšal a vlastne som ani nevedel, že také čosi existuje. Len má to malý háčik - už to malo byť hotové :)
        Ale zistil som jednu vec - keď som zlepil v OpenOffice tú istú stránku s asi 180 fotkami bez zmenšovania, tzn, veľkosť asi 500 - 600 kB a celý súbor má tým pádom 90 MB, tak to mi nemrzne, aj keď sa dlho načítava.
        Z toho usudzujem, že problém bude asi v niektorej fotke, zmenšoval som ich hromadne cez Gwenview a niektorá asi bude kazová.