Otazka ohladne fora a'la LinuxOS.sk

Sekcia: Programovanie 03.12.2007 | 11:37
Avatar Igor Hlina Mac OS ML  Používateľ
Tak ma zaujima ako je principialne riesená ta funkcia, ze ked kuknem do nejakej temy raz a potom znova po nejakom case, oznacia sa mi nove prispevky. Mohli by sa ludia znali veci vyjadrit co sa v tomto pripade uklada do DB aby sa zaistila takato funkcnost.
while (2*2 == 5) { echo "If you're reading this, something is definitely wrong"; }
    • Re: Otazka ohladne fora a'la LinuxOS.sk 03.12.2007 | 12:00
      Avatar uid0 Debian  Používateľ
      zrejme timestamp
      Debian. apt-get into it…
    • Re: Otazka ohladne fora a'la LinuxOS.sk 03.12.2007 | 12:13
      open source   Návštevník
      skoda ze k shakalu neboli uvolnene zdrojaky :-(
      • Re: Otazka ohladne fora a'la LinuxOS.sk 03.12.2007 | 12:16
        Avatar borg Arch, Debian jessie  Administrátor
        jedneho casu boli
        • Re: Otazka ohladne fora a'la LinuxOS.sk 03.12.2007 | 15:15
          open source   Návštevník
          ale to bolo este v ranom stadiu jeho vyvoja...
    • Re: Otazka ohladne fora a'la LinuxOS.sk 03.12.2007 | 15:26
      Avatar Milan Dvorský debian,mint kde,android  Administrátor
      tipujem to na tabulku s ID diskusii ako aj ID usera a last seen, kde je asi timestamp ako napisal uid0
    • Re: Otazka ohladne fora a'la LinuxOS.sk 03.12.2007 | 15:51
      Avatar driller dpkg, rpm  Používateľ
      liezt do db? podla mna sa skor setne cookie s timestampom pri otvoreni vlakna
      UDENA RYBA je udenac, nie zavinac! :-)
      • Re: Otazka ohladne fora a'la LinuxOS.sk 03.12.2007 | 15:55
        Avatar Milan Dvorský debian,mint kde,android  Administrátor
        nie som si isty, kedze aj v praci mam tie iste info ci som to cital ... a v praci castokrat nemam jedno vlakno este ani len citane a uz mi ukazuje hviezdicku a pritom som to cital doma ...
      • Re: Otazka ohladne fora a'la LinuxOS.sk 03.12.2007 | 15:57
        Avatar Dare_devil Debian, OpenSuse  Používateľ
        Podla mna sa to robi takhle: pri navsteve sa do cookies vlozi hodnota unixoveho casu - v phpcku time(); pri ulozenom kommente v DB je taktiez unixovy cas, pomocou mysql_fetch_*** (array / assoc) sa vytiahnu data o danom komentari, medzi nimi aj $data['utime']; , a potom podmienka, if ($cookie_cas < $data['utime']) { div class="novy" } else { div class"precitany" }
        There is no flag large enough to cover the shame of killing innocent people
      • Re: Otazka ohladne fora a'la LinuxOS.sk 03.12.2007 | 15:59
        Avatar Igor Hlina Mac OS ML  Používateľ
        Asi to bude inak, lebo Shakal taku cookie neposiela vid obr. Posiela iba tieto dve cookie. Pravdu ma asi eMDi.
        while (2*2 == 5) { echo "If you're reading this, something is definitely wrong"; }
    • Re: Otazka ohladne fora a'la LinuxOS.sk 04.12.2007 | 14:18
      Avatar Miroslav Bendík Gentoo  Administrátor
      Tá hodnota poslendého zobrazenia je v databáze. Rozhodovanie či ide o nový, alebo už prečítaný komentár robí priamo databáza (nie je to riešene cez PHP), takže už rovno mám z databázy info o tom, či je komentár nový, alebo nie.
      • Re: Otazka ohladne fora a'la LinuxOS.sk 04.12.2007 | 14:39
        Avatar Igor Hlina Mac OS ML  Používateľ
        No tak o tomto sa trochu rozpis (ak mas cas). Ako to moze byt ulozene spolu s prispevkom, ked jeden prispevok citaju mnohi uzivatelia? Jednemu sa uz zobrazuje ako precitany, druhemu ako novy.

        Fakt ma zaujima iba princip, nahrubo popis, co je potrebne ulozit do DB aby to fungovalo. Ak to teda nie je tajomstvo a nezatazuje ta to dvoma-troma vetami popisat.

        THX.
        while (2*2 == 5) { echo "If you're reading this, something is definitely wrong"; }
        • Re: Otazka ohladne fora a'la LinuxOS.sk 04.12.2007 | 14:47
          Avatar Milan Dvorský debian,mint kde,android  Administrátor
          tipnem : jeden TEXT field kde su vlozene ID userov, cez regular v SQL prikaze sa to prebehne a porovna sa cas novych prispevkov.
          • Re: Otazka ohladne fora a'la LinuxOS.sk 04.12.2007 | 15:48
            Avatar Igor Hlina Mac OS ML  Používateľ
            To je IMO dost neefektivne aby pri zobrazovani dochadzalo k zapisu do DB.
            while (2*2 == 5) { echo "If you're reading this, something is definitely wrong"; }