Zdravim ... asi mesiac pouzivam linux nezavisle od windowsu. Zo zaciatku som mal problemy s konfiguraciou, instalovanim, nastaveniami a proste bezne problemy kazdeho novacika, ale teraz linux len pouzivam, nenastavujem, neinstalujem, proste len pouzivam a to len nacerstvo nainstalovanu distro mint. No neviem sa zbavit pocitu, ze aj distra co som mal pred mintom su pomale oproti win. dost vela aplikacii pada (mozilla, thunderbird,) amarok mi nefunguje momentalne vobec a nepomaha ani preinstal, denne mi cely desktop min. 2 krat zamrzne, myzne kurzor mysi, odkazi na umiestnenie si robia co chcu ... neviem no cely linux je nejaky spomaleny aj aplikaciam to trva, skusil som sa prepnut do winu a ten bol omnoho rychlejsi, ale aj tak mi neda ze by bol problem linux .... kde robim chybu neviem, ked nijako do chodu systemu nezasahujem :-(
Sloboda je boj, Linux je sloboda.
Asi schodné riešenie by bolo nainštalovať iný wm – to v rámci mintu, alebo skúsiť inú distribúciu.
Nemôže byť problém s HW? Proste nejaký kus má možno zlý driver... keby sa ti chcelo pohrabať vo /var/log/messages....
počítača. A až potom sa dá pokračovať.