Linux a Problemy

Sekcia: Aplikácie & Desktop 13.12.2007 | 01:25
Avatar spaceo Linux  Používateľ
Zdravim ... asi mesiac pouzivam linux nezavisle od windowsu. Zo zaciatku som mal problemy s konfiguraciou, instalovanim, nastaveniami a proste bezne problemy kazdeho novacika, ale teraz linux len pouzivam, nenastavujem, neinstalujem, proste len pouzivam a to len nacerstvo nainstalovanu distro mint. No neviem sa zbavit pocitu, ze aj distra co som mal pred mintom su pomale oproti win. dost vela aplikacii pada (mozilla, thunderbird,) amarok mi nefunguje momentalne vobec a nepomaha ani preinstal, denne mi cely desktop min. 2 krat zamrzne, myzne kurzor mysi, odkazi na umiestnenie si robia co chcu ... neviem no cely linux je nejaky spomaleny aj aplikaciam to trva, skusil som sa prepnut do winu a ten bol omnoho rychlejsi, ale aj tak mi neda ze by bol problem linux .... kde robim chybu neviem, ked nijako do chodu systemu nezasahujem :-(
Sloboda je boj, Linux je sloboda.
    • Re: Linux a Problemy 13.12.2007 | 01:30
      Avatar Samuel BWPOW Kupka Almalinux, OpenWRT  Používateľ
      Odporucam systemu najprv trochu porozumiet.
      Strach dát najevo své pocity a zjednat si u druhých respekt je jedním z problémů civilizovaného člověka, který se naučil zpochybňovat svou vlastní pravdu pro zdání objektivity
    • Re: Linux a Problemy 13.12.2007 | 02:25
      Avatar Pavel Q4OS KDE  Administrátor
      To musíš prekonať, ja som na začiatku inak nadával na Linux keď mi niečo nešlo, párkrát som sa pochytil na ABCLinuxu.cz s bratmi čechmi tak že strach.
    • Re: Linux a Problemy 13.12.2007 | 07:06
      Avatar Pavol XV U910-32b (Ubuntu 9.10 32bit)  Používateľ
      Skus zmenit inu distribuciu. Ja som mal niekedy Suse a tiez som snim nebol spokojny. Dokonca aj kedsom pouzival prostredie KDE mi robilo na mojom PC problemy (neviem preco ani som nejak potom nepatral) az kym som si nedal ubuntu s gnome a musim povedat ze teraz som spokojny. A ked sa mi niekedy bude chciet tak skusim aj dalsie distra a graficke prostredia ci mi nepojdu este lepsie ako toto. Ale to este neviem lebo hovorim ja som zatial stymto co mam spokojny. Takze rada skus zmenit graficke prostredie (samozrejme s programami preto prostredie) alebo aj inu distribuciu. Namiesto Amaroku skus Exaile. ;)
      <o> http://zaweli.yw.sk/ Pavol XV
    • Re: Linux a Problemy 13.12.2007 | 08:54
      Martin   Návštevník
      Rýchlosť Linuxu závisí od HW - ak je pomalý, môže to byť spôsobené malou RAM, aj keď novšie mašiny väčšinou majú minimálne tých 512 MB.
    • Re: Linux a Problemy 13.12.2007 | 09:23
      Peter S.   Návštevník
      Mal by si s tým dačo robiť, to že ti padajú aplikácie alebo vôbec nenabenú nie je normálne. Reinštalácia daného programu asi nepomôže, skôr skús vymazať v domácom priečinku adresáre s uživateľskými nastaveniami pre daný program (začínajú bodkov). Amarok skús naštartovať z príkazovej riadky možno niečo vypíše.
      Asi schodné riešenie by bolo nainštalovať iný wm – to v rámci mintu, alebo skúsiť inú distribúciu.
      Nemôže byť problém s HW? Proste nejaký kus má možno zlý driver... keby sa ti chcelo pohrabať vo /var/log/messages....
    • Re: Linux a Problemy 13.12.2007 | 15:22
      fredy   Návštevník
      Jednoznačne chýba rozpiska komponentov
      počítača. A až potom sa dá pokračovať.