nastavenie wine
maros@marosDesktop:~$ wine qip.exe
wine: could not load L"c:\\windows\\system32\\qip.exe": Module not found
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
15.1.2023 bola vydaná tretia minoritná verzia MX linux 21.
Zdroj: MX Linux
Vývojári linuxovej distribúcie OpenMandriva predstavili užívateľom novú rolling-release edíciu s názvom ROME. Táto edícia OpenMandrivy má vyplniť priestor medzi stabilnou a vývojovou vetvou s častejšími aktualizáciami softvérových balíčkov.
Zdroj: LinuxExpress
Po dlhej dobe bola dnes uvoľnená nová verzia Retro Virtual Machine(2.1.0). Jedná sa o veľmi zaujímavý emulátor ZX Spectra a jeho klonov. Okrem iných noviniek, dokáže nová verzia emulovať aj Sega Master System. Okrem podpory Windows a MacOS, je Retro Virtual Machine samozrejme dostupný aj pre Linux.
Zdroj: Retro Virtual Machine
Po dvoch rokoch vývoja oznámila vydanie desktopového prostredia Xfce 4.18, ktorej cieľom je poskytnúť klasický desktop, ktorý na svoj chod vyžaduje minimálne systémové prostriedky.
Zdroj: xfce.org
Podpora formátu JPEG XL bola odstránená z prehliadača Google Chrome / Chromium.
Na stránkach zive.cz sa objavila recenzia na českého výrobcu miniPC, firmu Asome. MiniPC má rozmer 178x178x34 mm a je osadený procesorom AMD Ryzen 7 PRO 5700G 4,6 GHz 45-65W s momentálne najsilnejšou integrovanou grafickou kartou, 16 GB RAM a 1 TB SSD. Ako operačný systém je použitý Win11 Pro. Pre menej náročných užívateľov je k dispozícii i verzia s AMD Ryzen 5 PRO 5650GE 4,4 GHz 35W.
Zdroj: Zive.cz
Bola vydaná verzia 3.4 3D modelovacieho a animačného nástroja Blender. Novinka obsahuje vylepšenia renderera Cycles, nové editačné nástroje, vylepšenia výkonu a mnoho ďalších noviniek.
Zdroj: blender.org
Štát nasadil druhú časť svojho pokusu riešenia situácie s potenciálne otravnými marketingovými volaniami, keď začal umožňovať obyvateľom a firmám takéto volania blokovať zaradením svojho čísla do štátneho zoznamu pre zamedzenie nevyžiadaných marketingových volaní. Do zoznamu je možné číslo zaradiť na stránke nevyziadanevolania.sk.
Zdroj: dsl.sk
Populárna knižnica pre komunikáciu s webovými servermi cURL vo verzii 7.86 pridáva experimentálnu podporu WebSocket API. Okrem toho v novej verzii nájdeme aj opravy rôznych bezpečnostných chýb.
Spoločnosť Google vydala prehliadač Chrome vo verzii 107. Nová verzia podporuje hardvérové dekódovanie HEVC. Stručný prehľad zmien je dostupný na chromestatus.com.
Ak sa vám táto stránka páči, môžete nás podporiť tak, že si na vaše stránky umiestnite tento banner.
Náš Twitter tag je #LinuxOSsk
#!/bin/bash
LANG=en_US.UTF-8 wine '/home/tvoje_meno/.wine/drive_c/Program Files/QIP/qip.exe' /oldgif
chmod 777 qip.sh
-- wine mam, naistaloval som Qip 8040, to prebehlo v pohode
-- nainstaloval som aj tie baliky winbind a samba, lenze ked som dal v symbiane vyhladat samba, naslo to kopec inych suborov, tak som nainstaloval iba tie co mali v nazve samba (mal som nainstalovat uplne vsetko ???)
-- potom som vytvoril novy dokument na ploche a do neho som skopiroval to co si sem hodil
-- rozmyslal som ako to spravit spustatelnym, tak som klikol pravim na vytvoreny dokument a dal som vlastnosti - práva a tam som odklikol ze povolit spustenie suboru ako programu, dalej vo vlastnostiach - zakladne som do nazvu dal qip.sh
Teraz by som chcel vediet, ake chyby som spravil a co som mal spravit inak, popripadne ake kroky som vynechal ...
Diky
ked ten subor spustis tak sa ti spusti QIP?
V tom odkaze som si nevsimol ze tam mam zlu cestu k suboru, tak som ju opravil a uz to v pohode ide ... Qip sa mi uz v pohode spusti.
Diky Ti moc za postup
Este nieco, mam nainstalovany vo Win, hru PartyPoker, je to vlastne Poker cez net a cez googla som sa docital ze by to cez wine malo ist ...
Skusil som preto aplikovat ten isty postup ako pri QIP-e, vytvoril som si spustaci program a nakopiroval som tam ten kod, ktory bol aj pri qip-e len som zmenil cestu
Nuz najivne som si myslel ze to pojde, ale neide to, nevies mi stym poradit ???
Skusal som cez terminal wine cesta k suboru/partypoker.exe -- nic sa nedeje