Konqueror - passwords + bookmarks

Sekcia: Aplikácie & Desktop 29.01.2008 | 11:29
Avatar majkro Linux for USER,servery-Debian  Používateľ
Ahoj,

resim takovy problem, po nejake dobe pouzivani fluxboxu na archlinuxu jsem zacal pouzivat KDE na Mintu. Do ted jsem pouzival na weby firefox a na maily claws-mail (porad se mi nejvice libi). Jenze pan lisak uz mi zacal lezt krkem a rekl jsem si, ze ho vymenim. Kdyz uz jsem u toho KDE, tak prece nebudu pouzivat Operu a radeji jsem se vrhnul na Konqueror uz jen proto, jak je v KDE integrovan.

Bohuzel jsem prisel na jeden problem, kterej mi dost stezuje zivot. Tim problemem je nemoznost nejake snadne synchronizace oblibenych webovych stranek a hlavne hesel pro pristupy na weby.

Soubor s bookmarkama pro konqueror se nachazi v:

~/.kde/share/apps/konqueror/bookmarks.xml

Soubor s heslama pro kwallet je v:

~/.kde/share/apps/kwallet/kdewallet.kwl


Chtel jsem exportovat hesla z firefoxe do kwallet, ale bohuzel si mezi sebou nechteji povidat. Takze mne ceka prepisovani asi 200 hesel rucne :/


Otazka zni jak to synchronizovat mezi vice PC aspon bookmarky konqueroru, napriklad pomoci cron + ftp, rsync a nebo jakkoliv jinak, ale tak aby se to neprepisovalo navzajem, aby se to jen synchronizovalo. Soubor s heslama by to sice chtelo tez, ale to asi nebude tak snadne.

No a pokud toto nepujde, tak budu asi muset najit nejakou aleternativu pro operu, nebo prestat pouzivat http :(





    • Re: Konqueror - passwords + bookmarks 09.02.2008 | 09:41
      Avatar Miroslav Bendík Gentoo  Administrátor
      No synchronizácia zrovna jednoduchá nie je ... Najlepšie riešenie je asi prepisovať, ale to by nefungovalo automaticky ... Prípadne sa dá nastaviť nech automaticky updatne súbor na inom pc ak sa zmení na pc na ktorom sa práve pracuje ...