Debian - Vytvorenie metabalíku

Sekcia: Aplikácie & Desktop 17.02.2008 | 14:56
Avatar Pavel Q4OS KDE  Administrátor
Chcem sa opýtať či nemáte niekto skúsenosti s tvorbou metabalíkov konkrétne pre Debian Etch. Jednoducho by som chcel vytvoriť metabalík, ktorý by nainštaloval programy podobne ako príkazy, ktoré mám kopírnuté z jednoduchého skriptu:

# EXTENSIONS

apt-get install arj aspell-sk bzip2 cdrdao cdrecord crystalcursors ffmpeg gtk-qt-engine gwenview-i18n checkinstall imagemagick kde-style-klearlook kicker-applets kipi-plugins kmilo kmix konq-plugins kscreensaver kwin-style-crystal lame libdvdcss2 libwine-alsa mc mencoder mjpegtools mplayer-nogui myspell-sk openoffice.org openoffice.org-l10n-sk oss-compat p7zip ppp subversion sun-java5-fonts sun-java5-plugin tastymenu unrar-free usbmgr usbmount w32codecs wine wvdial zip

# KDEPROGRAMS

apt-get install adept amarok ark digikam gwenview k3b k9copy kaddressbook kaffeine karbon kaudiocreator kcalc kdf kftpgrabber kget kcharselect kid3 kmail kmobiletools kmplayer knetstats kommander kopete korganizer kpdf kpowersave krename krita krusader kscd kshutdown ksnapshot ktorrent kwalletmanager openoffice.org-kde opera quanta skype superkaramba
    • Re: Debian - Vytvorenie metabalíku 17.02.2008 | 15:17
      Avatar Dare_devil Debian, OpenSuse  Používateľ
      How to make deb packages.
      Ak sa ti to nechce citat cele tak skus toto:
      # dpkg -b ~/programova_zlozka/ ~/konecny_subor.deb
      There is no flag large enough to cover the shame of killing innocent people
      • Re: Debian - Vytvorenie metabalíku 17.02.2008 | 15:27
        Avatar Pavel Q4OS KDE  Administrátor
        Nechápem aká programová zložka, berie info z balíkov v priečinku a vytvorí z nich "zoznam" metabalík? Problém je v tom že skoro všetky inštalované balíky sa nachádzajú na inštalačných DVD a niekoľko v mojom lokálnom repozitári. Ale ako všetky hodiť do jedného priečinka to fakt netuším.
      • Re: Debian - Vytvorenie metabalíku 17.02.2008 | 15:43
        Avatar Pavel Q4OS KDE  Administrátor
        Takže ak to správne chápem šlo by to potom asi takto: Nahodím nanovo základ Debianu, vyčistím cache balíkov, pridám do repozitárov s inštalačnými DVD aj môj lokálny repozitár. Použijem Apt s parametrom pre download balíkov (zistím) s balíkmi zo skriptu a dosiahnem, aby som mal všetky balíky včetne závislostí v jednom priečinku. Potom použijem tebou spomínaný Dpkg, správne? Kua v konečnom dôsledku je to zbytočné a môžem aj naďalej používať ten skript :-) Neviem či by potom ten metabalík fungonal aj s novšími aktuálnymi verziami balíkov z netu, to asi nie.