Meta package

Sekcia: Aplikácie & Desktop 05.03.2008 | 12:08
Avatar onder   Používateľ
Zdravim vsetkych.

Tymto som chcel oslovit hlavne tych, ktory maju skusenosti s programom AptonCD. Tento program som si zvolil nakolko mam obmedzeny download a upload (dost trapne, ja viem). Takze chcel som si vlastne vytvorit nejake to cd, pripadne dvd rlne softwaru aby som po novej instalacii UBUNTU pridal toto cd do repozitarov. No, momentalne som trochu zmeteny. Stiahol som a nainstaloval kopu programov, a pri vytvarani programoveho cd mam na vyber vytvorit metabalik. Co to vlastne je? Akoze neviem ci ja mam na to spravny nazor, ale je to balik, ktory nainstaluje vsetko co je v nom? Pretoze ja som vlastne chcel vytvorit take programove cd, aby som mohol pouzivat apt-get a nainstaloval len to co chcem a nie vsetko (ako v pripade repozitarov).

Takze otazka znie: Ak chcem vytvorit programove cd aby bolo funkcne ako repozitar, tak mam, alebo nemam vytvarat metabalik v AptonCD? Pripadne poznate nejake ine programy na to?

Vdaka.
    • Re: Meta package 05.03.2008 | 14:55
      Avatar Ladislav Michnovic SuSE  Používateľ
      Meta balik obvykle funguje tak, ze je to v praxi jeden balik, ale so sebou pritiahne do systemu pri instalacii vacsiu mnozinu balikov.
      IMHO, pouzi to, az zistis, ze to potrebujes.
      Only man who sells empty boxes is the undertaker.
      • Re: Meta package 05.03.2008 | 15:44
        onder   Návštevník
        Diky za radu, ale ten obrazok mi ku vyrieseniu otazky nepomohol. Chcel som len vediet ze ako mozem dostat vsetky updaty a kopu programov pre distribuciu UBUNTU na jedno cd-dvd. Vygooglil som ze je na to najlepsi AptonCD. No ale to chce vytvarat metabalik. Lenze ja nemam ani sajnu ze co to je. To cd-dvd zo softwarom som chcel pripojit ku repozitarom (aby som nemusel tahat z netu nic, cisto len z toho cd-dvd). Chcem na to cd-dvd nahadzat kopu programov, ale potom nechcem aby sa instalovali vsetky, ale len tie, ktore ja nadefinujem cez apt-get.

        Priklad: sudo apt-get instal vlc (stiahne a nainstaluje vlc z repozitarov)

        Ja chcem (ak je to mozne) nejako cez apt-get nainstalovat tieto programy a updaty z mojho programoveho cd-dvd a nie z netu.

        Poradi mi niekto? Mam zaskrtnut volbu ze vytvarat metabalik v AptonCD, alebo nie? Resp. neznamena metabalik to, ze najnstaluje vsetko co je v nom?

        Diky za rady.
        • Re: Meta package 05.03.2008 | 16:08
          Avatar Matej Krajčovič Ubuntu 8.10  Používateľ
          meta balik zrejme znamena ze sa ti vytvori navyse balik ktorym nainstalujes vsetko naraz. lepsie by bolo podla mna nevytvorit a instalovat iba to co chces a ked chces vsetko tak to ide jednym prikazom v konzole alebo aj graficky
          You are registered as user #457083 with the Linux Counter.<br/> Given enough eyeballs, all bugs are shallow.<br/>
        • Re: Meta package 05.03.2008 | 17:34
          Avatar Ladislav Michnovic SuSE  Používateľ
          Uz som ti odpovedal v mojom predchadzajucom prispevku: IMHO, pouzi to, az zistis, ze to potrebujes. Tzn. NIE, nepotrebujes vytvarat metabalik.
          Ten odkaz je na to, aby si si mohol urobit predstavu, ako metabalik funguje.
          Only man who sells empty boxes is the undertaker.
          • Re: Meta package 05.03.2008 | 17:52
            Avatar srigi   Používateľ
            K tomu meta baliku je IMO jednoduchsie napisat, ze je to vlastne prazdny balik (neobsahuje ziadny SW) ale na nastavene zavislosti na ine baliky. Cize instalaciou metabaliku sa musia splnit tieto zavislosti.