mini xubuntu 7.10

Sekcia: Aplikácie & Desktop 26.03.2008 | 15:09
Avatar Stanislav Hoferek Greenie 18.04  Používateľ
zdravim. prave robim jeden taky projekt... mozno sa tu niekomu hodi.

Ide o Xubuntu upravene tak, ze z neho boli vyhodene zbytocnosti. Obsahuje plnefunkcne XFCE, programy ako firefox, abiword, gimp, gparted, synaptic a tak podobne.

velkost bude 280-300MB

ucel: pre pocitace s mensou kapacitou pevneho disku, ako zaklad pre tvorbu *buntu based distribucie, ako zaklad pre liveCD nejakej dobroty (napriklad hry Battle for Wesnoth)

Cena samozrejme zdarma. Cele toto cudo by malo byt hotove u mna cim skor, pricom samozrejme hodim pre kazdeho na volne stiahnutie.
    • Re: mini xubuntu 7.10 26.03.2008 | 15:11
      Avatar Stanislav Hoferek Greenie 18.04  Používateľ
      aby som nezabudol... pojde o livecd s moznostou instalcie na HDD. Este by sa hodilo pripomenut, ze som sa snazil co najviac vyhodit gnome aplikacie z xubuntu.
      • Re: mini xubuntu 7.10 26.03.2008 | 16:59
        Avatar lesny_skriatok Xubuntu  Používateľ
        myšlienka to veru pekná, ale začínam si myslieť, že sa musíš velmo nudiť. A nechcem vyrývať, ale prečo to skôr nenazveš "Grennie xfce mini"? Veď trochu bojuj a propaguj svoj zelený projekt ;)
        • Re: mini xubuntu 7.10 26.03.2008 | 17:20
          Avatar Stanislav Hoferek Greenie 18.04  Používateľ
          no... toto je upravene xubuntu. nie je tam nic z mojho zeleneho projektu... zatial. na tomto cude budem stavat niektore projektiky, ako napriklad nove livecd pre battle for wesnoth. co by som robil aj bez toho... len to chcem dat jednoducho na net :)

          btw ak mas dake dobre napady, co v xubuntu nie je tak uplne idealne, ozvi sa :)
          • Re: mini xubuntu 7.10 26.03.2008 | 21:08
            WlaSaTy   Návštevník
            A zachovas tam kompatibilitu s procesom pre upgrade? Ja len ci Ti update-manager -d nezahlasi nieco na sposob "cannot determine which version *buntu did You have." Nemyslim si totizto ze kazdy z nas chce minimalne raz rocne preinstalovat cely pocitac, napriklad u mna je preinstalacia planovana radovo v rokoch, nie mesiacoch alebo tyzdnoch. Tento model sa mi velmi dobre osvedcil, a nielen mne.

            Viem ze upgrade sa da fejknut aj pomocou prepisania repozitarov hoci aj pomocou nastroja sed ale to nie vzdy vyriesi vsetky veci. Momentalne sa ak som si dobre vsimol ze sa zmenil init pri upgrade z 7.10 na 8.04, a to dost zavaznym sposobom a to malo za nasledok reorganizaciu skriptov co neviem ci sa da prehodit cez postinstall skript pretoze zmena balika. Pricom to nie je jedina zmena ktoru som postrehol.

            Skus porozmyslat aj na planovanim podpory a vytvorenim virtualneho balika greenie a greenie-light, myslim ze by to bolo najjednoduchsie nakolko alternate/netinstall sa pouziva uz dost dlho a tieto virtualne baliky by dost pomohli a zjednotili by udrzbu (ak je planovana).
            • Re: mini xubuntu 7.10 26.03.2008 | 21:45
              Avatar Stanislav Hoferek Greenie 18.04  Používateľ
              zdravim

              toto cudo co som teraz porobil je take "core", alebo by sa tiez dalo pvoedat "osklbane ubuntu". urobim iso obraz nanovo ked pride hardy.

              pokial ide o greenie, v 2.1 sa zacalo s metabalikmi. metabalit greenie-desktop vsak stale nie je, tak isto ako par dalsich malickosti. teda mam co robit :)

              ak mozem vediet... aku distribuciu pouzivas, ked mas radovo v rokoch naplanovane nejake vyraznejsie zmeny? typnem nieco s rolling update...
              • Re: mini xubuntu 7.10 26.03.2008 | 22:06
                WlaSaTy   Návštevník
                Doma pouzivam prevazne Gentoo na vecsine strojov z pochopitelneho dovodu, na notebooku zas Ubuntu. Skus zalovit v pameti preco.