Skype a 64bit Kubuntu
trosku od temy ale ked uz pisem napadla ma este jedna vec asi sa nehodi do tejo sekcie ale zakazdym ked vypnem PC a idem ho potom pusit aj po minute aj po 2 dnoch tak sa normalne zacne pustat nahodimi to kubuntu a loaduje loaduje a potom ked uz ma hodit tam kde sa prihlasujem tak mi skoci len cista cierna obrazovka a nic sa neda robit potom ho tvrdo resetnem pri pustany sa tam daco potom cisti alebo nieco takeho a sam sa resetne a ide to a toto mi robi stale takze ja teras ked chcem pustit pc musim ho pustit na 3x :(
mam AMD 3000+ 64bit socket754 2,0Ghz ,2 GBram Apacer , Nvidia NX7800GS 512MB, asus K8N-E deluxe
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
k 2 otazke: skus live distribuciu, alebo inu distribuciu, pokial netrvas na Kubuntu .. ja som s Kubuntu mal vzdy daky problem, na rozdiel od Ubuntu
Co sa tyka skype tak ono je v repozitaroch (repozitare na 64bit niesu) pouzivaju sa rovnake ako na 32bit system sam si vybera balicky pre svoju architekturu. ked mozem odporucit tak funguje skype-static ide bezproblemovo zvuk i video.
1.) Stiahni si i386 .deb verziu
2.) otvor terminal
3.) cd do adresara kde sa nachadza skype.deb
4.) napis: sudo dpkg -i --force-architecture skype(toto bude asi dlhsi nazov)_i386.deb
5.) zadaj heslo
Malo by to ist, ak budes mat nejake problemy, ozvi sa (je mozne ze budu chybat nejake 32bit kniznice)
takze napr.:
# vi myskype
LD_LIBRARY_PATH=/usr/lib/qt4/lib skype --disable-api &
# chmod 700 myskype
# ./myskpye
;-) overene na 64bit Mandriva 2008.0 a 2008.1
64-bit install
Quote:
sudo apt-get install ia32-libs lib32asound2; wget -O skype-install.deb http://www.skype.com/go/getskype-linux-ubuntu; sudo dpkg -i --force-all skype-install.deb;
mnohokrat najdes v nejakom navode prikaz apt-get install Nechcem ta zatazovat konzolou, tak si vsimni programik spravca balikov adept ulahci ti to zivot pri mnohych instalacaich. Ak by si presiel tak ako ti radia na ubuntu, tak tam hladaj synaptic
a k tej druhej casti ti velmi neporadim. Osobne som si na chvilu som si nainstalova ubuntu 8.04 (AMD64), ale nejako mi to zacalo padat, tak som sa na to vykaslal a vratil som sa k 7.10