helfnite, prosim - mam suse 10.2 a pre beznu pisomnu komunikaciu potrebujem obcas exportnut cosi do pdf-ka. problemik je v tom, ze pre odlahcenost preferujem koffice pred ooffice - ooffice mi robi korektny vystup do pdf, koffice vsak ani za nic - nejak cudne skaluje medzery medzi znakmi a obcas su pismena nalepene na sebe, obcas sa medzi nimi vytvoria same od seba znacne medzery. neradte, prosim, kile - ten pouzivam pre narocnejsie vystupy (aj do pdf) - ide mi v tomto momente len o koffice. kedze koffice nema priamy export do pdf, riesim to tlacou (do pdf) cez
unix lpd print system - zrejme tam bude pes zakopany, ale kedze nemam tlaciaren, nechcem mat zbytocne stale nabehnuty komplet print system (cups, ci co to je...) vopred vdaka
nechal som si v runleveli default startovat cups a slape to cez neho ok (jeden daemon nevyse
ma nezabije) - inak sa mi to nepodarilo vyriesit
Fonty maju spolocne s OS jedno velke nic. Pokial si myslel fonty distribuovane v ramci Linuxovej distribucie, tak skus pohladat. Odporucam pomocou cennika a tabulky vlastnosti.
PS.: Ajtak mi pripada povodna otazka tak, ze sa pouzil substituovany font pricom metrika ostala pre povodny. Toto sa obvykle obchadza zakompilovanim fontov do vyslednej tlacovej ulohy (alebo aj PDF). Ale k tomu sa vyjadrit nemozeme. Chybaju priklady takze sa bavime okolo dohadu ze nieco asi nefunguje.
este k Tvojej predoslej reakcii - praveze povodne som to chcel robit (a robil) bez startovania cups
cez Generic UNIX LPD Print System (ponuka v KWorde), ale vysledok bol otrasny pri vsetkych
skusanych fontoch - aj pri 'Mono' fontoch - tam sice uz horizontalne odstupy znakov boli ako-tak
v poriadku, ale stale to lietalo vertikalne... (+- par bodov na znak)
v predoslych ditribuciach mi to spominanym sposobom fungovalo ok (t.j. cez unix lpd), tu to budem musiet generovat cez cups (nezblaznim sa koli tomu...)
vdaka za reakcie