Da sa suspendovany proces preniest do popredia na inom terminali?

Sekcia: Aplikácie & Desktop 27.05.2008 | 02:02
Avatar Zefram Cochrane MS Windows Vista Ultimate 64bi  Používateľ
Ahoj.

Mam nejaky proces, viem jeho pid, spustil som ho v xterme. Pomocou ctrl+z ho suspendujem. Pomocou fg ho mozem znova spustit. Neda sa nejak spravit aby som ho priniesol do popredia na inom terminali (samozrejme na tom istom pocitaci), napr. v druhom xterme alebo vo virtualnej konzole? Skusal som to ale ked sa tam prepnem tak tam ziadne jobs nie su. Da sa to?
    • Re: Da sa suspendovany proces preniest do popredia na inom terminali? 27.05.2008 | 02:19
      WlaSaTy   Návštevník
      ano, cez kill posles nadradenemu shellu signal nech sa dumpne proces aj s prostredim do core a v inom terminali si to zapnes cez debuger. co myslis, preco vznikol nastroj screen alebo nohup? i ked ten druhy nie je na spetne vyvolanie ale vystup sa da sledovat cez tail -f.
      • Re: Da sa suspendovany proces preniest do popredia na inom terminali? 27.05.2008 | 10:29
        Avatar Zefram Cochrane MS Windows Vista Ultimate 64bi  Používateľ
        nejaky presnejsi popis alebo priklad by nebol? nerozumiem. Screen samozrejme nechcem lebo to by som musel dopredu vediet ze to chcem spravit.
        • Re: Da sa suspendovany proces preniest do popredia na inom terminali? 27.05.2008 | 14:14
          WlaSaTy   Návštevník
          man kill a man gdb, viac sa k tomu neda povedat. problem je v tom, ze kazdy shell je program ktory bezi vo svojom adresnom priestore a tym padom zakonite nema co sahat na procesy ktore mu nepatria. jediny sposob akym sa to da, je cez uvedeny core dump ale s tym je viacej roboty ako keby si mal clovek dopredu naplanovat pracu.

          inak kedysi sa vyvijali programy ktore umoznovali zobrat terminal aj s adresnym priestorom co by mohlo pokryt tvoju otazku, ale jednalo sa o stare hacky do systemu za ucelom prezentacie studakom (z cias ked neboli velkoplosne obrazovky alebo projektory). ci je nieco podobne este funkcne a ci to chce niekto riskovat, to je vo hviezdach.
        • Re: Da sa suspendovany proces preniest do popredia na inom terminali? 27.05.2008 | 18:04
          Avatar bananomet Gentoo  Používateľ
          nechapem co znamena dopredu vediet. aky je kriticky rozdiel pri ktorom by mal bezat $ prikaz -a -b -c a nie prikaz $ screen -d -m prikaz -a -b -c?
          • Re: Da sa suspendovany proces preniest do popredia na inom terminali? 27.05.2008 | 18:50
            WlaSaTy   Návštevník
            napriklad taky ze clovek na konci sichty nemusi spravne odhadnut kolko pojde nejaky job a nie vsetky joby su stopnutelne a restartovatelne. taketo nieco sa ovsem riesi inymi sposobmi, dve z nich boli nacrtnute a tretia (jedno UID pre viacerych ludi) sa da pouzit len vo velmi specifickych pripadoch.