${execi 1100 cat /proc/acpi/thermal_zone/TZ0/temperature}
. Tycto riadkov mam 5 pre TZ0, TZ1, TZ3, TZ4, TZ5. Ale tieto teploty sa v conky zobrazia, ale neaktualizuju. Tiez by ma zaujimalo, ci sa da zmenit vypis tychto teplot, teraz to vypisuje temperature: ?? C
. Chcel by som, aby to vypisovalo iba teplotu bez textu temperature:. Dakujem za kazdu radu.
pridanim "|sed -e 's/temperature:[ \t]*//'". Vysledny command v conkyrc bude teda takyto:
"${execi 1100 cat /proc/acpi/thermal_zone/TZ0/temperature |sed -e 's/temperature:[ \t]*//'}"
Ale este si pozri "man conky", su tam totiz nejake premenne, ktore obsahuju data ktore chces(teploty), mozno tie ti budu stacit.
Tak dakujem este raz.
A da sa nejako zistit, ze ktora teplota co znamena? Z tych TZ0~TZ5?
cut
. Ale kedze sa mi tie teploty neaktualizuju, tak to je dost blbe. Ono tu hodi teploty po nastartovani conky a dalej s nimi nic nerobi.Nasiel som aj toto:
Core 1: ${color lightgrey}${execi 8 sensors | grep -A 1 'Core 0:' | cut -c15-16 | sed '/^$/d'} C
Core 2: ${color lightgrey}${execi 8 sensors | grep -A 1 'Core 1:' | cut -c15-16 | sed '/^$/d'} C
To mi snad bude stacit, aj tak neviem, ktora teplota TZ0~TZ5, co znamena (coho je to teplota). Tak aspon viem teplotu jadier procesorov.
A toto mi vracia teplotu ACPI:
ACPI: ${alignr}${acpitemp} C
Uz len zistit pre HDD. :-)
HDD: ${alignr}${exec sudo hddtemp /dev/sda | grep -A 1 '/dev/sda:' | cut -c30-31 | sed '/^$/d'} C
. Odvodil som si to od prikazusudo hddtemp /dev/sda
. Ale problem je, ze to ide iba ako sudo a pri kazdom spusteni systemu musim zadat heslo (resp. ja musim dat odtlacok prsta). Nie je to az taky problem, ale neda sa to nejako obist, aby nepytalo heslo? Dakujem.HDD: ${alignr}${hddtemp /dev/sda}