Rozdiel medzi x86 a 64 bitovou verziou
Ak nieco instalujem napise mi ze verziu amd64 nemozno instalovat a musim instalovat x86.
Aky je vlastne rozdiel medzi x86 a 64 bitovou verziou. Pri vykonnejsich pocitacoch je lepsie instalovat Ubuntu alebo Kubuntu? Vopred dakujem za odpoved.
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
A co sa tyka toho Ubuntu alebo Kubuntu, tak pri pocitaci s procesorom AMD Athlon64 4600+ X2 predpokladam nejakych 1 alebo 2 GB RAM je to uplne jedno. Zavisi od toho ake graficke prostredie sa ti paci viac Gnome (Ubuntu), KDE (Kubuntu)
dalej navod ako instalovat Flash,Javu do firefoxku (kedze 64 bit ich verzie nie su este)
kto nevie anglicky a ma zaujem rad pomozem, alebo skuste pouzit google translator
sudo apt-get remove gnash
->sudo apt-get remove skřípění
:-DLen sa pytam, ze preco to tak neprelozilo. Malo by to zniet nejako takto:
apt-vem odklid
nie ? :D
Apt je skratka...
remove = koleno (pokolení)
remove = krok
remove = odbourat
remove = oddálit
remove = oddělat
remove = odebrat
remove = odklidit
etc...
zdroj: eng2cze@dict.jabbim.cz
APT je skratka Advanced Packaging Tool, cize to nema preco prelozit. get a remove su bezne anglicke slova, tak preco by ich nemalo prelozit? Mozno to ma google nejako opatrene, ja neviem....
abbr
.<--- Longman Dictionary of Contemporary English --->
remove
W1S2 v [T] ----------//
1 take away:
2 get rid of:
3 from a job:
4 clothes:
5 be far removed from something:
6 cousin once/twice etc removed: ----------// [Date: 1200-1300; Language: Old French; Origin: removoir, from Latin removere, from movere 'to move']//
1 TAKE AWAY: to take something away from, out of, or off the place where it is// --Remove the old wallpaper and fill any holes in the walls.// remove sth from sth// --Reference books may not be removed from the library.//
2 GET RID OF: to get rid of something so that it does not exist any longer// --a cleaner that will remove wine stains// --The college removed rules that prevented women from enrolling.//
3 FROM A JOB: to force someone out of an important position or dismiss them from a job// remove sb from sth// --Congress could remove the President from office.//
4 CLOTHES: formal to take off a piece of clothing// --He removed his hat and gloves.//
5 be far removed from sth: to be very different from something// --The events in the newspaper article were far removed from reality.//
6 cousin once/twice etc removed: the child, grandchild etc of your cousin, or your cousin's father, grandfather etc//
remove 2 n [U and C] especially BrE formal a distance or amount by which two things are separated// at a remove// --The X-ray operator works at a safe remove in a separate room.//
sudo apt-get install icedtea-java7-plugin
->sudo apt-get install icedtea-java7-čep
:-D+ ked je 64bit system na 64bit stroji miestami je vyssia rychlost (kopirovanie, otvaranie programov....)