"Zamrzne zvuk"

Sekcia: Aplikácie & Desktop 27.07.2008 | 00:19
Avatar matusroman Mandriva 2008  Používateľ
Mám problém. Po spustení videa cez Kaffeine mi občas vypíše toto hlásenie Can't init Video Driver 'opengl' - trying 'auto'..., ale video sa spustí a ide bez problému, nechápem to. Druhá vec je, že občas mi úplne vyhodí zvuk. Teda nejde vôbec zvuk v PC, hudba hrá podľa prehrávača, ale zvuk sa stratí ako by som vypol repro. Po spustení nejakého "záhadného" druhu videa to robí (neviem akého). Vypne zvuak a nejde kým nereštartnem PC. Existuje nejaký reštart zvuku príkazom bez reštartu PC ? Na uprestnenie. Ak ten druh videa pustím v Kaffeine, tak nezamrzne zvuk, ale ak vo VLC tak zvuk zamrzne alebo opačne. Vždy je to koncovka .avi tak neviem aký môže byť v tom videu rozdiel.
    • Re: "Zamrzne zvuk" 27.07.2008 | 00:24
      Avatar Branislav Poldauf Manjaro, Debian stable  Používateľ
      ten rozdiel bude v kodeku ktory je pouzity (asi)

      skusal si restart prostredia ?? → CTRL+ALT+BACKSPACE
      Linux: the operating system with a CLUE... Command Line User Environment
      • Re: "Zamrzne zvuk" 27.07.2008 | 00:46
        Avatar matusroman Mandriva 2008  Používateľ
        O tom reštarte som nevedel,ďakujem. Skúsim ho nabudúce ak to zmrzne, ale ak by bolo dačo čo reštartne len zvukovku - zvuk bolo by to lepšie.
        • Re: "Zamrzne zvuk" 27.07.2008 | 00:53
          Avatar Branislav Poldauf Manjaro, Debian stable  Používateľ
          toto je typicke pre exWindowx uzivatelov (vsetko riesit restartom a reinstalaciou) aj ja som bol taky :-D

          a jedine co bude asi fungovat pre teba (ten restart zvukovky ako to nazyvas) bude vypnut sluzby(procesy alebo ako sa to vola) ktore zvukovku obsluhuju a znovu ich zapnut, ale ja netusim ktore a ani ako, nech poradia skusenejsi(je ich tu dost tak snad niekto poradi)
          Linux: the operating system with a CLUE... Command Line User Environment
          • Re: "Zamrzne zvuk" 27.07.2008 | 01:16
            WlaSaTy   Návštevník
            Oni uz zrusili dmix a dsnoop z projektu alsa ze je treba restartovat nrogramy, prostredia alebo dokonca cele pocitace?
            • Re: "Zamrzne zvuk" 27.07.2008 | 02:34
              Avatar matusroman Mandriva 2008  Používateľ
              Skúsim to. Myslím že alsactl je to čo si myslel. Tie dva názvy tam ale nefigurujú nikde (dmix,dsnoop)
              • Re: "Zamrzne zvuk" 27.07.2008 | 02:47
                WlaSaTy   Návštevník
                myslel som konfiguraciu v asoundrc, ale jednoduchsie je na google najst hotovy konfigurak.
                • Re: "Zamrzne zvuk" 27.07.2008 | 03:17
                  Avatar matusroman Mandriva 2008  Používateľ
                  Ale čo rieši táto konfigurácia ? Nechápem.
                  • Re: "Zamrzne zvuk" 27.07.2008 | 03:21
                    WlaSaTy   Návštevník
                    Pochopis ked sa ti bude chciet pozriet naco sluzia tie dva moduly.
                    • Re: "Zamrzne zvuk" 30.07.2008 | 22:27
                      Avatar matusroman Mandriva 2008  Používateľ
                      Tak vidím, že tá tvoja teoria nestojí za veľa. Ak by si napísal podrobnejšie ako vyriešiť problém, tak by som sa dačo aj priučil, ale keď že si to mám hľadať niekde na nete, tak nestíham a tým pádom kašlem aj na to. Teda žiiadny pokrok.
                      • Re: "Zamrzne zvuk" 30.07.2008 | 23:11
                        WlaSaTy   Návštevník
                        V tom linku co som dal je vsetko co potrebujes takze sa moja prax potvrdila.

                        Na teorii mi nezalezi tak isto ako mi nezalezi ci si ochotny dat do google dmix+example a vybrat si ak sa ti nechce ten link precitat. Toto co predvadzas nie je o priuceni, to je o ochote podielat sa na rieseni vlastneho problemu. Zvysok ako napriklad moznosti platenej podpory pre klientov co chcu aby za nich niekto vyriesil ich problem a aj o jazykovej bariere alebo o dostatku prostriedkov na zmluvu pre technicku podporu uz nema zmysel rozoberat. Uz sme sa o tom viac krat bavili, bez vysledku a bez ohladu na divadlo.
                        • Re: "Zamrzne zvuk" 30.07.2008 | 23:35
                          Avatar matusroman Mandriva 2008  Používateľ
                          Ty si asi trochu "pripečený" darmo ja najdem konfiguráciu, ako som aj našiel, ak neviem kde ju vopchať. Do akého súboru, adresára....

                          P.S.: Asi ti už pošlem dajaké peniaze za tvoju snahu.
                          • Re: "Zamrzne zvuk" 31.07.2008 | 00:31
                            WlaSaTy   Návštevník
                            V tom linku je bod c:2, v nom sa opisuje umiestnenie konfiguraku. Vopchaj si to kam chces, ten text je pisany jednoducho a zrozumitelne takze nevidim problem jazykovej bariery. Najme nie u cloveka ktory si momentalne zaraba dost slusne prachy v krajne kde je anglictina uradnym jazykom.

                            Tie peniaze posli na dva ucty.
                            1. jazykovemu lektorovi ktory ti pomoze existovat v krajne kde sa snazis zbohatnut
                            2. technikovi s ktorym spises zmluvu o podpore

                            Zial alebo chvala bohu, mne ich neposles a pochybujem ze ich niekedy niekomu posles. Uz si sa na tuto temu vyjadroval tak isto aj k nemennosti tvojich nazorov a jednoznacnosti tvojich poziadaviek.

                            PS.: Prave si vsetci co na teba maju trpezlivost vsimli ci si mal ochotu pozriet sa na informacie ktore ti niekto dal z vlastnej iniciativy a na ukor vlastneho volneho casu len preto aby ti pomohol. Ten bod cislo dva je na zaciatku toho navodu.
                            • Re: "Zamrzne zvuk" 31.07.2008 | 10:27
                              Avatar matusroman Mandriva 2008  Používateľ
                              Možno sa vyznáš do Linuxu, ale o ľuďoch toho asi veľa nevieš. Tvoje netrefné odhady o zamestnaní alebo bohatnutí sú nemiestne a trapne. Nevieš o mne nič a ani netušíš prečo som tu v UK, ale píšeš tu nejaké tvrdenia. Tak že by som privítal písať k veci a len o tom v čom máš jasno.
                              • Re: "Zamrzne zvuk" 31.07.2008 | 15:13
                                WlaSaTy   Návštevník
                                K veci som Ti uz pisal viac krat, ale minulo sa to ucinkom.

                                Inak skutocne netusim preco si v UK a ani ma to nezaujima. Jedine co by ma mohlo teoreticky zaujimat je preco sa nehodlas spolupodielat na rieseni tvojich problemov ale pozadujes mat vsetko na striebornom podnose tak ako to dostala Salome. Vyjadril si sa ze pozadujes riesenie bez toho aby si pohol co i len prstom uz len koli tomu ze nad tym nehodlas stracat cas pretoze pre Teba je dolezitejsia rodina ako nejake zabijanie casu pri odstraneni problemu. Ako keby sme my nemali pravo na vlastnu rodinu, kamaratov, priatelov alebo priatelky ale mali povinnost to za teba vyriesit. Toto je, znovu opakujem, pristup ktory maju klienti klatenej podpory na ktoru mas ty osobne prostriedky ktore ale nehodlas investovat. Teda nulovu snahu o riesenie ale s vyzadovanim aby to niekto za Teba urobil. IMHO v ramci platenej podpory je ta povinnost dana zmluvou o pokryti sluzby.

                                Inak, k tomu odhadu. Ak zoberieme bezny casovy fond a minimalnu mzdu v UK, tak mozes ziskat mesacne bez odvodov cca 1300 Lbs teda na nasu menu cca 50000Sk. Naklady na zivot su dost podobne, takze mi nehovor ze tam nebohatnes. Ak by si dokonca robil v IT tak ako by sa dalo odhadnut z popisu tvojeho konfigu pre sambu, tak mas plat radovo vyssi ale tym sa uz neoplati zaoberat.

                                PS.: ak by si si nevedel spomenut kedy a kde si tvrdil tie podstatne nazory, tak ti sem mozem dodat linky aj s vykazom casoveho fondu ktory stratim s prehladavanim tvojich prispevkov.
                                • Re: "Zamrzne zvuk" 31.07.2008 | 20:55
                                  Avatar matusroman Mandriva 2008  Používateľ
                                  Už ma nebavý vypisovať si tu s tebou o ničom. Si arogantný a nadutý. Navonok vystupuješ tak ako kto chce pomôcť, ale pritom pomáhaš len tak, ako teba baví a nezaujíma ťa či dakomu z toho aj svitlo. To ale bude asi tým, že si o ľudoch urobíš predstavu, niekde ich zaradíš a potom sa domnievaš, že by im malo svitať podľa tvojích predstáv. No ľudia nie su stroje. Oháňaš sa tu dookola domnienkami a vypisuješ ako do bulváru, aby si bol zaujímavý. Ak dakto iný poradí vysmeješ sa mu aby si mu odobral chuť nabudúce poradiť. Mimochodom taký obyčajný reštart prostredia bol pre mňa väčšia pomoc ako tvoje vypisovania na dve strany o tom ako robím výpočtára. Od počiatku si mal väčší záujem úrážať a robiť si posmešky ako pomôcť. Nečítal som celé toto fúorum, ale možno dakto už pre tvoje arogantné reči išiel radšej pracovať pod Windows. Od počiatku si bol osobný a zaujatý.
                                  Ešte detail, robím na hygiene a nie žiadneho správcu siete. To len aby si bol spokojný, aby si si nemyslel, že z tvojej nejakej rady dakto zarába peniaze.
                                  • Re: "Zamrzne zvuk" 01.08.2008 | 00:13
                                    WlaSaTy   Návštevník
                                    V jednom mas pravdu. Ak nechces povedat co si skusil a s akym vysledkom tak je akakolvek pomoc mozna len ak to prejde niekto s tebou krok za krokom alebo tak ze ma presne tu istu zostavu ako ty a aj tu istu instalaciu software a pameta si ako to vyriesil on.

                                    Ak povazujes otazku co si skusil a s akym vysledkom za aroganciu, tak som arogantny. Ak povazujes odkazanie na perfektne spracovanu dokumentaciu za aroganciu, tak som arogantny. Ak povazujes ukazanie na tvoj styl komunikacie za urazku, tak som neznasanlivy. Ak povazujes poukazanie na funkcionalitu software ktora to zvlada lepsie ako bolo poradene za vysmievanie sa, tak som neznasanlivy. Ak povazujes nakopnutie smerom k rieseniu za domnienky za ukazovanie sa ako do bulvaru, tak sa robim zaujimavym.

                                    No a vzhladom na to ze si naozaj neopisal ci to malo akykolvek ucinok, tak je cele toto vlakno zbytocnym. Dialog o probleme ma pomocou konstruktivnej diskusie umoznit riesenie. No a dialog nemoze byt jednostranny.

                                    Inak tak isto je pravda ze som nenaserviroval kompletne riesenie ktore by v tomto pripade pomohlo, ale nevidim dovod preco by som mal kopirovat danu prirucku ked html umoznuje linkovanie. Ale, myslim ze to nemalo vyznam.

                                    To ze na tychto radach nezarabas peniaze, to nemozem posudit. Ty sa snazis na nich zarobit cas ktory mozes efektivne venovat napriklad rodine. To je pochopitelne a je to bezna ludska vlastnost podmienena socialnym citenim.

                                    PS.: Keby som mal od zaciatku zauje urazat, tak nespomeniem riesenie ale sa do toho rovno pustim. Spravil som tak?