Jabber a autorizacia

Sekcia: Aplikácie & Desktop 13.08.2008 | 15:22
Extra   Návštevník
Ahojte. Mam rozbehany server s debianom etch. Je tam apache+mysql+php a bezi na tom openfire. Ako jabber server.
Vsetko funguje. Len ked chcem pridat uzivatelov vzdy pyta autorizaciu. Neda sa to neako odstranit? Aby som nemusel kazdeho s kazdym autorizovat. Mame to vo firme ako firemnu komunikaciu...
Klientov mame GAJIM-ov.
(Uspesne nasadenie linuxu vo firme)....
    • Re: Jabber a autorizacia 14.08.2008 | 16:49
      still   Návštevník
      Kedze jabber je decentralizovana siet, tak myslim, ze moznost, aby vsetci uzivatelia na jednom serveri boli automaticky spolocne autorizovany asi nebude. Ale kedze sa vsetky informacie o uzivateloch ukladaju na serveri a predpokladam, ze novy uzivatelia sa nebudu moct registrovat len tak samovolne, tak by malo stacit napr. pri vytvarani uctu (klasickeho na serveri) pridat tento ucet aj na jabber a nejakym (vlastnym) skriptom pridat tento ucet vsetkym ostatnym medzi autorizovanych.
      Ina moznost by bola modifikovat priamo zdrojak jabber servera tak, aby pri vytvoreni noveho uctu automaticky tento ucet pridal aj vsetkym ostatnym.

      V konecnom dosledku takuto funkciu by som videl skor ako minus.. ak ste mala firma, tak autorizacia u ostatnych by nemal byt vacsi problem. A ak ste velka firma, tak by ani nebolo vhodne mat uplne vsetkych zamestnancov, medzi kontaktmi, kedze nie vsetci potrebuju medzi sebou komunikovat..
      • Re: Jabber a autorizacia 14.08.2008 | 16:55
        Extra   Návštevník
        Jasne diky. Uz sme to vyriesili :) kazdeho autorizujeme zvlast