winscp a ls command

Sekcia: Aplikácie & Desktop 26.09.2008 | 16:07
ARny   Návštevník
Zdravim
mam taky problem snazim sa s pomocou winscp pripojit na linux a presuvat subory ale winscp sa nepripojit pretoze prikaz ls -gla prip ls -la vracia vypis kde owner a grupa je uvedena cislom:
"Unexpected directory listing line 'lrwxrwxrwx 1 0 0 19 version -> mnt/sqsh_fs/version'"
viete mi niekto poradit co s tym pripadne ktora aplikacia namiesto winscp by mi to zobrala a fungovala podobne ako winscp?
    • Re: winscp a ls command 26.09.2008 | 16:56
      WlaSaTy   Návštevník
      Riadkovy klient psftp z balika putty alebo rovno prepnutie protokolu na sftp vo winscp? Len strielam, este som si nikdy neodmazal /etc/passwd* alebo PAM. Ale dufam ze pomoze.

      • Re: winscp a ls command 26.09.2008 | 23:01
        stando   Návštevník
        nie je mozne, ze sa len nejako chrootol a nema prava na /etc/passwd?
        • Re: winscp a ls command 26.09.2008 | 23:42
          WlaSaTy   Návštevník
          Ano, je mozne ze ma sshd chrootnute a tym padom nema aktualny passwd subor, taku paranoju by som vsak predpokladal zaciatkom tisicrocia (dnes uz existuje napriklad shell sshonly). Rovnako aj je mozne ze sa snazi zazalohovat NAS box kde pochopitelne nemusi suhlasit zoznam UID (NFS je sranda na nesynchronizovanych boxoch) . Ale kor by som predpokladal ze sa mu zrubal filesystem (preto nevidi zaznamy z /etc/passwd) a on a snazi urobit na rychlo po sieti zalohu pocas agonie aby mohol poskytnut data ich vlastnikom.

          Takze ak to nie je NAS box, tak by som odporucil externy disk a vyjazd s recovery Live CD alebo rovno obnovu z poslednej konzistentnej zalohy.
          • Re: winscp a ls command 27.09.2008 | 09:42
            ARny   Návštevník
            heh nieje to celkom tak zacnem od zaciatku ;)
            mam malu krabicku wifi AP dlink a podarilo sa mi do nej dat novy open source firmware ktory je na baze linuxu. Telnetnut sa mi don podari doknca aj cez ssh ale nedokazem prenasat subory. Nema v sebe sftp tak som sa pokusal k nemu pristupit cez scp. Kedze winscp nesiel skusil som mc ktory to ma v sebe. Bohuzial ukazal mi iba prazdne adresare "/" ak som sa do nich pokusil dostat presmeroval ma do PC linuxu. Cez telnet tie adresare vidim a ls prikaz naozaj dava vystup s cislami. Kazdopadne neverim ze je problem v tom. Potrebujem najst sposob akym mozme odtial vybrat a vlozit lubovolny subor pripadne vybrat a vlozit cely adresar (rekurzivne). Cez vikend sa na to pozriem blizsie. Su tam aplikacie ftpput a ftpget len zatial sa zda ze nejak nefunguju ale este sa s tym pohram.
            • Re: winscp a ls command 27.09.2008 | 11:13
              WlaSaTy   Návštevník
              Aha, takže si rozšíril na routeri funkcionalitu NAS (Network Attached Storrage) pomocou alternatívneho firmware. Odporučl by som pripojiť si cez sieť disk a urobiť to tak. Je to transparentné a konfiguráciu si môžeš pomeniť aj lokálne cez ssh. Ja to tiež tak robím a má to výhodu že si aspoň rozmyslím čo a ako chcem mať. I keď nemám router, ale NAS box nie je limitovaný SBC a ani ARM architektúrou.

              PS.: To ešte v tomto tisícročí niekto používa telnet? Veď máme SSH.
              • Re: winscp a ls command 28.09.2008 | 01:22
                ARny   Návštevník
                nie s NAS to nema nic spolocne iba som chcel vybrat/pridat subory do firmware a to sa mi uz podarilo kedze ten linux obsahuje prikazy ftpput a ftpget ktore mi idu. Este asi v jave nakodim nejaky wrapper ktory bude rekurzivne prechadzat foldre a kopirovat ich na ftp server cez telnet ci ssh.
                • Re: winscp a ls command 28.09.2008 | 09:25
                  WlaSaTy   Návštevník
                  Uz len to ze sa chces pripajat k diskom po sieti radi cielovy stroj do kategorie Network Attached Storrage (aj ked o tomto sa da zacat perfektne flame).

                  Ak chces pridavat vlastne veci do firmware, tak vyuzi jeho balickovaci system aj s repozitarmi. A veci co v nom niesu (napriklad vlastne logo, aby nas nekamenovali) si prenes hoci aj cez scp. V pripade winblows pouzi spomenuty pscp, v pripade plnohodnotneho OS mozes pouzit scp alebo sshfs/fuse, popripade midnight commander aj s jeho volbou "pripojit sa cez ssh".

                  PS.: ak mas tych suborov vela, tak ich zabal do taru a prenes ako jeden archiv.