OpenSUSE repozitare

Sekcia: Aplikácie & Desktop 29.09.2008 | 16:28
Dotmindes   Návštevník
e?Zdravim,

Rad by som sa spytal co su to tie repozitare.V open suse mi update vyhodi moznosti stiahnutia repozitarov.Su to vlastne nejake zoznamy updatov na urcitu kategoriu ci ako?Mam opensuse 11
a k nemu je hudobna alternativa s nazvom jad - (open suse studio).Na oficialnej stranke sa daju stiahnut repozitare k nemu.To akoze ked si ich stiahnem tak mi system zacne updatovat sposobom ze mi prida tie aplikacie co su v repozitaroch zapisane?
    • Re: OpenSUSE repozitare 29.09.2008 | 16:34
      Avatar Ladislav Michnovic SuSE  Používateľ
      Repozitar je instalacny zdroj RPM balikov. Mas rozne repozitare s roznym zameranim. Podla toho ake si pridas, k takym balikom budes mat pristup.
      Na zaciatku mas po instalacii iba jeden repozitar a to instalacne medium. Mozes si pridat repozitar s aktualizaciami, Packmana, a desiatky dalsich.
      V nich su baliky, ktore si mozes potom instalovat. System ti sam nebude instalovat baliky s roznych repozitarov. Mozes si nastavit este automaticke bezpecnostne aktualizacie (YaST Online Update). Potom ti bude instalovat security updaty samocinne.
      Only man who sells empty boxes is the undertaker.
      • Re: OpenSUSE repozitare 29.09.2008 | 16:36
        Avatar boko SUSE11.1 64b  Používateľ
        Bol si rychlejsi ;)
    • Re: OpenSUSE repozitare 29.09.2008 | 16:35
      Avatar boko SUSE11.1 64b  Používateľ
      cauko, ak sa nepletiem tak repozitare su iste uloziska softwaru kde sa postupne uploaduju novsie verzie a ked ich mas pridane tak ked si chces dat daco nainstalovat ci updatnut tak skontroluje kde sa nachadza aka dostupna verzia a podla toho ti da na vyber.
      Ak maju na officialnej stranke repozitar kde su najnovsie verzie tak je to asi len plus (zalezi od toho ci tam nedavaju experimentalne verzie).
      Ako priklad ked mas len zakladne oficialne repozitare a das si aj repozitare ktore su na KDE tak tam by mali byt novsie verzie KDE sucasti.
      Aspon podla mojho nazoru.
      Ale to stiahnutie repozitaru sa nemysli len pridat ako zdroj softwaru?
      • Re: OpenSUSE repozitare 29.09.2008 | 16:43
        Dotmindes   Návštevník
        Dakujem Vam ! Myslim ze to mi uplne staci.Vysvetlili ste to dobre!