BSA v Bratislave
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
Aj v roku 2025 sa v Bruseli uskutoční podujatie "Free and Open source Software Developers’ European Meeting" (FOSDEM). Viac na jeho stránkach.
Zdroj: https://fosdem.org/2025/
Komerčné riešenie pre virtualizáciu VMware Workstation Pro bolo uvolnené bezodplatne pre osobné použitie približne od mája 2024. Jedná sa o veľmi kvalitný virtualizačný nástroj pre windows aj linux.
Vznikla česká webová stránka venovaná distribúcii EndeavourOS s podporou Arch-Linux.cz. Táto distribúcia je založená na Arch linuxe. Inštalácia je založená na Calamares.
Zdroj: EndeavourOS.cz
V rámci updatov k 1.6.2024 bol vydaný respin MX linuxu pre single board počítač Orange Pi.
Zdroj: Mxlinux org
Vyšla nová verzia rolling-update distribúcie Manjaro, ktorá spája silu Arch Linuxu s jednoduchosťou user-friendly distribúcii. Okrem najnovšieho jadra je k dispozícii pre priaznivcov KDE aj najnovšie rozhranie Plasma 6. Manjaro vychádza vo verziách s KDE, GNOME a XFCE.
Zdroj: Distrowatch
Bola vydaná verzia 0.10 textového editoru neovim. Nová verzia obsahuje množstvo vylepšení LSP protokolu, zvýrazňovania syntaxe pomocou Tree-sitteru a ďalších menších zmien. Kompletný zoznam noviniek je dostupný v oznámení o vydaní.
Zdroj: neovim.io
Retro distribúcia arix prináša prostredie kde 1.1.2 na Debian 13 (trixie).
Zdroj: ariasft.github.io
V Greenie knižnici bola vydaná prvá kniha, ktorá je vytvorená z väčšiny umelou inteligenciou. Pokrýva udalosti Druhej svetovej vojny, vrátane rôznych doplnkových tém. Kniha je v angličtine.
Zdroj: Blog na Denníku N
Retro web poskytuje informácie o starom hardvéri
Zdroj: The Retro Web
Ide o čiastkovú časť, ktorú riešia z dôvodu monopolného spravania sa v Appstore.
Zdroj: Európska Komisia
Ak sa vám táto stránka páči, môžete nás podporiť tak, že si na vaše stránky umiestnite tento banner.
Náš Twitter tag je #LinuxOSsk
BSA je organziacia, ktora ponuka riesenie. Ponuka vsak len jedno z viac rieseni.
Takze ak ma niekto nelegalny photoshop, odporuca sa riesenie - kupit originalnu licenciu. A to, ze existuje nejaky GIMP, to treba ludom za kazdu cenu zamlcat
som zvedavy ci so mnou niekto suhlasi :)
Ale súhlasím s tým že odporučia SW riešenie požadovanej funkcionality od najsolventnejšieho klienta. Predsa len, ten im dá najvyššiu maržu. Skús sa u nich zaregistrovať že či budú ochotný ponúkať Greenie ako alternatívu k MS Wingrows.
Ako námet na glosu je to dobré :-)
ale ty to cele zaplatis, ok? :)
1.nemaju pravo vstupit do mojho bytu bez povolenia/sudneho prikazu
2.som im povinny PC aj zapnut a poskytnut sifrovacie kody na disk a pristup do systemu? (ak by dostali sudne povolenie)
3. bude si ujo/teta velky/a BSA pustat vsetky *.VDI ci tam nahodou nemam nainstalovane okna? resp. prehladavat a hladat nejake M$ *.dll ka vo wine?
4. bude kontrolovat aj vsetky CD/USB/SD karty ci tam nemam nieco?
5. bu bu bu
6. chcelo by to stranku zasah.com a informovat o linuxe a variantoch
1) forum - aby sa mohol hocikto vyjadrit, nech uz je z hocijakeho "tabora"
2) vymenovanie a prakticke ukazanie roznych moznosti ako legalizovat softver
3) vyhody legalneho softveru - plateneho aj neplateneho
4) legislativne veci ohladne toho, co robi BSA (a co tu bolo akurat spominane)
5) prakticke ukazky legalneho a zaroven bezplatneho systemu
6) nieco o tom, ako najst alternativu pre rozne programy (google a spol)
7) skutocne pribehy, nie vymyslene. a k nim aj mail ci jabber, aby sa mohli ludia zaujimat o tom aka je realita
btw kto vie urobit phpbb forum? :)
ale pre zaciatok to mozes presmerovat na linuxos.sk a zabijes 2 muchy 1 ranou.(samozrejme po dohovore s adminmi ;))
a este by si si mal najat sprejerov nech ti ten zasah.eu presprejuju na zasah.com na vsetkych bilboardoch...nech je to komplet ;)
hosting mam, a to phpbb mozes urobit? farby slabomodro biele... podobnost s linuxos cisto nahodna :D
inak web uz mame na toto cudo, uz len vybavit hosting
greenie.sk/slobodny-softver
http://legalnysoft.phpbbhost.net/
Možno by to chcelo viac spropagovať, myšlienka je to dobrá.
BTW, môj evanjelik, máš tam na http://www.greenie.sk/slobodny-softver/
chybu dole v popise copyright-u:
" Design by studio7designs | copyleft 2008-2009 Stanislav Hoferek "
:-)
Celá Amerika a vyspelý svet sa nadchýňa, ako môže FOSS a Open-Source využiť súčasnú finančnú mizériu v biznise vo svoj prospech (pre dobrú vec) a Stano Hoferek ich ako po prvé nabáda zaplatiť prachy, keď ich ešte nezaplatili za licencie OS alebo aplikácií, to je husté ... :-)
Ináč sa mi páči tvoj článok a dovolím si ti povedať bez urážky, že si jeho vyprodukovaním a dúfam aj širšou medializáciou, urobil lepšiu vec v prospech pravdy ;-) ako všetky tvoje forky Ubuntu dokopy.
:-) :-)
Kúpa softvéru narýchlo nie je dobrá voľba. Často zaplatíte veľa peňazí, pretože platíte aj za funkcie, ktoré nepotrebujete. Ak máte 10 fotografií, na ktorých je potrebné zmeniť jas a kontrast, nepotrebujete grafický program za 2 výplaty. Bezplatné programy Vám môžu poslúžiť rovnako dobre.
Alebo: Zakúpte si legálne platený softvér až vtedy, keď bude mať pre Vás veľmi potrebné funkcie, ktoré bezplatným riešeniam chýbajú.
naozaj neviem o com hovoris a ci mas problemy so zrakom alebo proti mne nieco mas. Stale ma ponizujes a vyvolavas konflikty. Ak ma chces nadalej urazat, skus radsej do mailu - toto je forum kde sa riesia seriozne veci, nie osobna zaujatost. Dufam, ze sa chapeme a ze nechces nicit tento portal.
"Nainštalujte si bezplatné programy, ktoré Vám poslúžia rovnako dobre."
Dobrá a úprimná rada na koniec nášho pokecu :-)
Neštylyzuj sa permanentne do polohy akéhosi ukrivdeného človeka. Nikto Ta tu neponižuje, ak tak neurobíš sám. Naozaj si myslím, že si napísal peknú a dobrú vec a som ochotný a nerobí mi to žiadny problém sa Ti aj ospravedlniť, ak som sa Ta nejako dotkol, čo týmto aj činím.
Zdraví dodoedo