multimedialne tlacitka a ostrost obrazu

Sekcia: Aplikácie & Desktop 24.12.2008 | 18:45
adoP   Návštevník
Ahojte. Mam dva dotazy.
(Mam Ubuntu 8.10)

1. Mam Toshibu s multimedialnymi dotykovymi tlacitkami a zaujimalo by ma, ci je mozne ich rozbehnut. Hlavne vypinanie podsvietenia je pre mna dolezite.

2. Mam dualboot a je uplne ocividne, ze niektore aplikacie, napr. Opera je z nejakeho dovodu trochu rozostrena...myslim vsetky texty v nej a tak. Inak desktop sam o sebe je krasny, ale Opera proste nie. Mozno to je iba fontami, neviem. Nie je to nic vazne, ale sem-tam sa prichytim pri zmureni a to inak nemam problemy so zrakom, takze zdrave to asi nebude.
    • Re: multimedialne tlacitka a ostrost obrazu 25.12.2008 | 14:13
      Avatar Branislav Poldauf Manjaro, Debian stable  Používateľ
      niekto ma za tuto radu asi ukrizuje ale mozes skusit doinstalovat microsoft core fonts (google poradi ako) mozno to vyriesi problem s ostrostou + podotazka firefox alebo iny prehliadac su tiez neostre ?? nemas nahodou zle nastavene rozlisenie LCDcka ??

      tym podsvietenim myslis jas ze?? nepoviem ti presne ale podobne veci(okrem jasu) sa daju nastavit s SYSTEM → PREDVOLBY → KLAVESOVE SKRATKY tam skus ci sa ti daju namapovat tie dotykove klavesy aspon na zvuk alebo tak (ak hej po zadani novek klavesovej skratky tam bude zhluk znakov) a nezostane ti nic ine ako hladat niekoho kto toto uz riesil a vyriesil, google pomoze (zadaj tvoj model brightness linux)

      k podsvieteniu, na panel sa ti da v ubuntu pridat applet ovladania podsvietenia ten by mal fungovat
      Linux: the operating system with a CLUE... Command Line User Environment
    • Re: multimedialne tlacitka a ostrost obrazu 25.12.2008 | 14:33
      WlaSaRt   Návštevník
      1. ak sa tie tlacitka hlasia cez xev, tak urcite. Ale vypinanie podsvietenia, to je hudba buducnosti pokial nemas priesvitny displej alebo elektronicky papier. Skus si pridat aspon brightness applet na horny panel kym sa rozhodnes co chces.
      2. system/prefferences/appearance, zalozka fonts. vyber si iny rendering ale neviem ci to plati aj pre closed source operu kedze je to nastavenie gnome. mozno to bude chciet aj restart tych aplikacii.
      • Re: multimedialne tlacitka a ostrost obrazu 26.12.2008 | 19:08
        adoP   Návštevník
        Nastavenie renderingu pomohlo co sa tyka ostrosti..dakujem. A nie, nemyslim podsvietenie displeja ale podsvietenie multimedlanych tlacitiek a podobne. Toshiba ma multimedialne tlacitka, ktorych podsvietenie sa da vypnut, ked idete napr. pozerat film, aby nevyrusovali. Na to vypnutie sluzi jedno z tych tlacitok.
        • Re: multimedialne tlacitka a ostrost obrazu 26.12.2008 | 20:00
          WlaSaTy   Návštevník
          Aha, no tak to ma nenapadlo ze nejaky vyrobca implementuje taku vec ako vulgarne podsvietenie nad (e) a podobnymi tlacitkami. Co na to hovori napriklad xset -led 5 ? Inak ja by som to riesil pomocou prestavenia hardware, tak ako som kedysi umlcal speaker aj v BIOSe.