multimedialne tlacitka a ostrost obrazu
(Mam Ubuntu 8.10)
1. Mam Toshibu s multimedialnymi dotykovymi tlacitkami a zaujimalo by ma, ci je mozne ich rozbehnut. Hlavne vypinanie podsvietenia je pre mna dolezite.
2. Mam dualboot a je uplne ocividne, ze niektore aplikacie, napr. Opera je z nejakeho dovodu trochu rozostrena...myslim vsetky texty v nej a tak. Inak desktop sam o sebe je krasny, ale Opera proste nie. Mozno to je iba fontami, neviem. Nie je to nic vazne, ale sem-tam sa prichytim pri zmureni a to inak nemam problemy so zrakom, takze zdrave to asi nebude.
tym podsvietenim myslis jas ze?? nepoviem ti presne ale podobne veci(okrem jasu) sa daju nastavit s SYSTEM → PREDVOLBY → KLAVESOVE SKRATKY tam skus ci sa ti daju namapovat tie dotykove klavesy aspon na zvuk alebo tak (ak hej po zadani novek klavesovej skratky tam bude zhluk znakov) a nezostane ti nic ine ako hladat niekoho kto toto uz riesil a vyriesil, google pomoze (zadaj tvoj model brightness linux)
k podsvieteniu, na panel sa ti da v ubuntu pridat applet ovladania podsvietenia ten by mal fungovat
xset -led 5
? Inak ja by som to riesil pomocou prestavenia hardware, tak ako som kedysi umlcal speaker aj v BIOSe.