Mám taký malý problém. Mám v Ubuntu nainštalovaný klasický Bluetooth manager, ale v ňom sa nijako softvérovo nedá bluetooth vypnúť. Nepoznáte niekto nejaký program, cez ktorý sa to dá? Dá sa to jedine tak, že to vypnem "tlačidlom" na boku notebooku, ale to automaticky vypne všetky wireless, čiže aj wifi. Potreboval by som to hlavne kvôli šetreniu batérie. Neviem koľko taký bluetooth žerie batérie, ale keďže je stále alive a snaží sa nadviazať spojenie s okolitými zariadeniami, tak zožerie asi dosť ... Vopred vďaka za odpovede :-)
http://ubuntu-tweak.googlecode.com/files/ubuntu-tweak_0.4.4-1%7Eintrepid1_all.deb
PS Potom povedz kolko elektriky si usetril oproti napriklad o 5 centimetrov posunutemu notebooku ktory je pripojeny na WiFi router v tej istej miestnosti.
sudo hciconfig hci0 down
Neviem akú zmenu som vykonal, ale dióda bluetoothu (spínač) stále svieti... BTW: Ako to potom cez terminál znova zapnem, ak budem chcieť spustiť bluetooth?
hciconfig hci0 up
znova atkivujes zariadenie, dioda sice svietit bude, to je otazka napajania, ale zariadenie neprima ani neodosiela, teda pokial ti ide o toto