AWN - nespúšťa sa pri štarte, nefunguje korektne

Sekcia: Aplikácie & Desktop 02.02.2009 | 20:42
Avatar ovi Ubuntu 9.10 "Karmic Koala"  Používateľ
Neviete niekto poradiť? Veľmi sa mi zapáčil Avant Windows Navigator, nainštaloval som ho, mám najnovší compiz a trocha mi to blbne... Môže to byť Compizom? Nemá niekto skúsenosť, či treba vypnúť celý compiz, alebo by stačilo len pár vecí? Mám ho pridaný medzi spúšťačmi pri spustení relácie, ale nespustí sa (resp. začne sa spúšťať a potom zmizne), a sem-tam len tak z ničoho nič zmizne...


BTW: Aký je rozdiel medzi Berylom a Compiz Fusion, lebo Compiz mi robí často problémy (mám len zdieľanú grafiku na notebooku) a či by pre mňa nebolo výhodnejšie mať Beryl. Jediné čo viem, že Beryl bol niekedy a teraz je Compiz
    • Re: AWN - nespúšťa sa pri štarte, nefunguje korektne 02.02.2009 | 22:25
      Avatar Stanislav Hoferek Greenie, Manjaro, Q4OS, Lubuntu  Používateľ
      beryl bol kedysi a teraz je compiz... tak ani to nevies spravne :)
      • Re: AWN - nespúšťa sa pri štarte, nefunguje korektne 02.02.2009 | 22:48
        WlaSaTy   Návštevník
        beryl a compiz boli kedysi a teraz je compiz-fusion... tak ani to nevies spravne :)
        • Re: AWN - nespúšťa sa pri štarte, nefunguje korektne 02.02.2009 | 22:52
          Avatar Stanislav Hoferek Greenie, Manjaro, Q4OS, Lubuntu  Používateľ
          no ja to viem :)
          • Re: AWN - nespúšťa sa pri štarte, nefunguje korektne 02.02.2009 | 22:54
            WlaSaTy   Návštevník
            Tak preco hovoris ze teraz je ked nie je?
            • Re: AWN - nespúšťa sa pri štarte, nefunguje korektne 02.02.2009 | 22:56
              Avatar Stanislav Hoferek Greenie, Manjaro, Q4OS, Lubuntu  Používateľ
              reagujem na poslednu vetu: "Jediné čo viem, že Beryl bol niekedy a teraz je Compiz"

              a toto som pouzil v svojom komentari cim som chcel naznacit ze tato informacia nie je spravna
    • Re: AWN - nespúšťa sa pri štarte, nefunguje korektne 02.02.2009 | 22:57
      Avatar ovi Ubuntu 9.10 "Karmic Koala"  Používateľ
      Hm... ok, whatever, beryl, compiz, compiz fusion... To akosi nerieši môj problém...

      Všimol som si, že mi strašne spomaľuje počítač, ale čo to neviem...
      Pozeral som do Monitora systému a našiel som tam zaujímavé čísla:

      Mozila Firefox - 110MB ram (surfujem hodinu a momentálne mám spustené len toto fórum)
      Pidgin - 40MB
      Audacious - 40MB (to pochopím, mám v playliste dosť hudby)

      ďalej tam vidím 3x awn-applet-acti - všetky spiace


      Nemôže to mať niečo s tým?
      • Re: AWN - nespúšťa sa pri štarte, nefunguje korektne 02.02.2009 | 23:00
        Avatar Stanislav Hoferek Greenie, Manjaro, Q4OS, Lubuntu  Používateľ
        firefox... ak si vymazes cache tak Ti bude chrumat menej :)

        inak jedno z rieseni tvojej situacie je nasledovne:

        sudo apt-get install cairo-dock ;)
        • Re: AWN - nespúšťa sa pri štarte, nefunguje korektne 02.02.2009 | 23:48
          Avatar ovi Ubuntu 9.10 "Karmic Koala"  Používateľ
          správa sa to rovnako ako AWN?
        • Re: AWN - nespúšťa sa pri štarte, nefunguje korektne 03.02.2009 | 00:19
          Avatar ovi Ubuntu 9.10 "Karmic Koala"  Používateľ
          Asi je ozaj lepší a hlavne funguje (teda zatiaľ :-)

          BTW: K tej Mozille, vymazal som cache aj cookies a zmenilo sa to na 60 MB
        • Re: AWN - nespúšťa sa pri štarte, nefunguje korektne 03.02.2009 | 00:27
          Avatar ovi Ubuntu 9.10 "Karmic Koala"  Používateľ
          Ešte jedna otázka, spustí sa mi tento dock automaticky pri boote, alebo treba zadávať do spúšťačov?

          + ako spojazdním Applety?
    • Re: AWN - nespúšťa sa pri štarte, nefunguje korektne 03.02.2009 | 01:12
      Avatar ovi Ubuntu 9.10 "Karmic Koala"  Používateľ
      Vymenil som AWN za Cairo-dock, preinštaloval som kompletne Compiz-fusion + povypínal som nejaké veci. Dokonca som si všimol v Synapticu, že som mal zaškrtnuté UNSUPORTET PLUGINS COMPIZ-FUSION... tak som to odinštaloval... Dúfam, že teraz mi už všetko bude fungovať ako má