SENESTRALKA Z C++

Sekcia: Aplikácie & Desktop 04.05.2009 | 23:41
KIBUKAJ   Návštevník
ZDRAVIM
chcel by som sa opytat ci by tu niekto nemal nejaky program robeny v c++ ,ktora by sa dalo pouzit ako semestralna praca,lebo som z toho c++ totalne hotovy:-( nasiel som tu na fore nieco,len akosi mi to v c++ vobec nechce spustit a hlasi kopec chyb :-( tak prosim vedel by mi pomoct dakto nieco podobne tomuto :
#include<stdio.h>
#include<conio.h>
#include<iostream.h>
#include<io.h>
typedef struct { char meno[6],pri[12],poh[4];
int vek,den,mesiac,rok;
}evidencia;
evidencia evid[20]; //pri nejakom inom textmode by sa dalo hadam aj 30
int pc;
FILE *f;
nacitaj(int &a){
int b;
cout << "kolko chces zadat jednotiek(1-30): ";cin>>a;
for(b=0;b<a;b++){
cout<<"zadaj meno: ";cin>>evid[b].meno;
cout<<"zadaj priezvisko: ";cin>>evid[b].pri;
cout<<"zadaj vek: ";cin>>evid[b].vek;
cout<<"zadaj den: ";cin>>evid[b].den;
cout<<"zadaj mesiac: ";cin>>evid[b].mesiac;
cout<<"zadaj rok: ";cin>>evid[b].rok;
cout<<"zadaj pohlavie: ";cin>>evid[b].poh;
};
}
vypis(int a){
int b;
cout<<"--meno----priezvisko-----vek----den---mesiac----rok----pohlavie"<<endl;
for(b=0;b<a;b++)
printf("%7s %12s %5i %5i %5i %8i %8s\n",
evid[b].meno,evid[b].pri,evid[b].vek,evid[b].den,evid[b].mesiac,
evid[b].rok,evid[b].poh);

}
uloz(int &a){ //ulozi nacitany pocet poli(nutnost najprv nacitaj)
f=fopen("\\zoznam.znm","wb");
fwrite(evid,sizeof(evidencia)*a,1,f);
fclose(f);
}
nacit(int &a){//nacita zo suboru ulozeny pocet poli
f=fopen("\\zoznam.znm","rb"); //cita struct od prvej po poslednu
while(!feof(f)) { //data uklada do evid[a]
fread(&evid[a],sizeof(evidencia),1,f);a++;}//pritom ulozi do &a pocet na vypis
fclose(f); a--;
}

edit(){ //1. prvok je 0 treba osetrit podmienkou preskocenia poradia
int b;
f=fopen("\\zoznam.znm","r+b");
cout<<"zadaj poradie na zmenu: ";cin>>b;
fseek(f,sizeof(evidencia)*b,SEEK_SET);
cout<<"zadaj meno: ";cin>>evid[b].meno;
cout<<"zadaj priezvisko: ";cin>>evid[b].pri;
cout<<"zadaj vek: ";cin>>evid[b].vek;
cout<<"zadaj den: ";cin>>evid[b].den;
cout<<"zadaj mesiac: ";cin>>evid[b].mesiac;
cout<<"zadaj rok: ";cin>>evid[b].rok;
cout<<"zadaj pohlavie: ";cin>>evid[b].poh;
fwrite(&evid[b],sizeof(evidencia),1,f);
fclose(f);
}

zorad(){
int a,b;
evidencia c;
nacit(pc);vypis(pc);
cout<<"Zoradi sa podla veku:::::";getch();
for(a=0;a<pc;a++)
for(b=a+1;b<pc;b++)
if(evid[a].vek>evid[b].vek){
c=evid[a];evid[a]=evid[b];evid[b]=c;
};
clrscr();vypis(pc);

}
main(){ clrscr();
//nacitaj(pc);
//nacit(pc);
//edit(); //staci usporiadat a dat nejake menu
//vypis(pc);
//uloz(pc);
//zorad();
}
    • Re: SENESTRALKA Z C++ 04.05.2009 | 23:48
      Avatar Castler OpenSuse 12.1 KDE4.7  Používateľ
      Zdravim,

      Nic v zlom, ale ked robis semestralku, tak by si o tom nieco aj mal vediet. teda ked to uz okopcis, aspon to "rozchod". Necakaj ze niekto ti vyriesi tvoju semestralku, ale dufam s tebou ...... :o)
      Viem, že nič neviem.
      • Re: SENESTRALKA Z C++ 05.05.2009 | 00:02
        kibkaj   Návštevník
        tak c++ mam len asi len do poctu,moj obor je totalne o niecom inom.........po 6-tych hodinach mam cosi vytvorit,len akosi nic som nevytvoril,a uz som nad tym stravil dost casu
        • Re: SENESTRALKA Z C++ 05.05.2009 | 10:05
          peto   Návštevník
          aku chyby hlasi kompilator ? Ten program ma hlavickovy subor(header file) conio,h, ktora je DOS/Windows only na unixoch sa podobny herader vola cusres.h

          A aky je ten odbor? Ak ucia programovanie c++ mus ist o informatiku a tam je nutnostou vediet programovat...
          • Re: SENESTRALKA Z C++ 06.05.2009 | 01:49
            Avatar maor Kubuntu, Xubuntu, Debian, Raspbian, LibreELEC  Používateľ
            "Ak ucia programovanie c++ mus ist o informatiku a tam je nutnostou vediet programovat..."

            A to zas nemas pravdu, studujem telekom a programovali sme v C aj C++. Tu to nie je nutnostou vediet programovat.
            Som spokojný užívateľ LibreOffice
    • Re: SENESTRALKA Z C++ 05.05.2009 | 01:37
      jozin_jozin   Návštevník
      vysvetlite mi prosim, prečo sa takíto ľudia tlačia na vysokú na informatiku, keď nielen že nevedia programovať, ale sa to ani nechcú zjavne naučiť, pretože nieje normálne aby si tu pravidelne každý druhý deň niekto zakladal tému programujeme v c++ s tým, že mu niečo nejde alebo nevie
      1. use gcc/g++
      2. use google
      3. use your f***** BRAIN

      p.s. píšeš ten kód ako prasa (ak sa ti to len nesubmitlo v povodnom rozlozeni, tak berem späť)
      • Re: SENESTRALKA Z C++ 05.05.2009 | 13:09
        kibukaj   Návštevník
        ja som sa netlacil na informatiku,len je to predmet ktory treba absolvovat......a ten zdrojak sa yrzpal na jednu stranu ,v prirurucka nie je vsetko,nieco sa vzskztne z praxe co v priruckach neni/sorrz za y/z blbne v skole napc klavesnica
        • Re: SENESTRALKA Z C++ 05.05.2009 | 13:32
          Avatar Jaroslav Štulajter Mandriva 2009.1  Používateľ
          Chlape ten kod je horsi ako zly miesa sa tam c s c++ radsej nabehni do studovne najdi knihu o c++ a precitaj ju aspon tak zbezne a ak na to nemas cas, prepac ale len sam si si nasral do taniera mal si na to cely semester, uz nazaciatku si mohol citit ze ti hori pod ritou.
        • Re: SENESTRALKA Z C++ 05.05.2009 | 14:26
          Avatar Castler OpenSuse 12.1 KDE4.7  Používateľ
          Zdravim,
          Ked nechame podstivost bokom, tak by som na tvojom mieste asi urobil nasledujece :
          - najdi si cez google stranky, kde si mozes stiahnut nejake jednoduchsie C++ kody (mimochodm dostali ste na tej semestralke aj temu, alebo mas urobit "hocico" v c++)
          - najdi si nejaky softik na prelozenie pripadne debugovane kodu (predpokladam ze pracujes na Linuxe,takze mozes pouzit napr. Kdevelop)
          - skus to spustit a uvdis (este by som povedal, ze vediet po anglicky by bolo vyhodou)
          Viem, že nič neviem.
    • Re: SENESTRALKA Z C++ 05.05.2009 | 17:14
      Avatar Miroslav Bendík Gentoo  Administrátor
      To má akože fungovať pod linuxom?
      • Re: SENESTRALKA Z C++ 05.05.2009 | 20:03
        kibukaj   Návštevník
        tak jedine obmedzenie je aby tam bola min 1 trieda a destruktor a konstruktor nic ine,tak skusal som hladat,bud je to priliz hahke teda male,alebo zlozite programy ktore by som veru nemal ani odvahu tam dat :-(
        • Re: SENESTRALKA Z C++ 06.05.2009 | 02:32
          Avatar maor Kubuntu, Xubuntu, Debian, Raspbian, LibreELEC  Používateľ
          Teda toto je fakt sila, je to zlepene C a C++ ako bolo aj vyssie napisane. Triedu, konstruktor ani destruktor tam nevidim, ale zato tam vidim vela krat opakovanu chybu. Kazda funkcia musi byt nejakeho typu int, float, void, ... ty nemas ani jednu, dokonca ani main! Kniznice si zmen na C++kovske. Ak chces pouzivat cin a cout, pouzil by som este prikaz using namespace std;, vloz ho hned za hlavickove subory. To su len nejake postrehy, co som si vsimol.
          Som spokojný užívateľ LibreOffice
    • Re: SENESTRALKA Z C++ 06.05.2009 | 13:16
      sdsdfsdf   Návštevník
      Dufam ze ked sa budes hlasit do prace napises svoje skusenosti s programovanim v c++ :-)