Mandriva 2009.1 cierna obrazovka
Stiahol som si novu manrivu 2009.1 X64. Instalacia prebehla v poriadku. Ale ked uz sa mala po restarte zobrazit pracovna plocha tak zostala cierna obrazovaka, a nic. Chvilu som to nechal ci sa to nahodou nespamata. Tak som potom cez Live CD si zalohoval veci na druhy disk a nanovo znova nainstaloval Mandrivu 2009.1 ale na cisty disk. Aby to bola "cista" mandriva a nie z nastaveniami z /home zo starej. Ani to nepomohlo. Zas cierna obrazovka. Brutalne ma to nasralo. Dokonca az tak, ze ma napadlo na druhy disk si zas hodit Fedoru a pomaly sa preorientovavat na nu. Lebo uz na to nemam nervy.
Co stym moze byt? Mam tu naspat 2009.0 x64
Ale zabudol som spomenut ze je cierna obrazovka a na nej kurzor. A da sa snim pohybovat.
Ale zabudol som spomenut ze je cierna obrazovka a na nej kurzor. A da sa snim pohybovat.
....aked mi toto iste spravilo na 2009.0 stacil Ctrl+Alt+Backspace a uz to islo. Potom vyskocilo prihlasenie.
Ale ked mudrlanti v 2009.1 tuto skratku vynechali dal som restart a po dalsom spusteni to zas bola len cierna obrazovka z kurzorom.
PS.: ta klavesova skratka sa da reaktivovat, je to jeden riadok v konfiguraku. ale to nevyriesi zdroj problemu.
Teraz mam ATI a idem znova skusit co to spravi. Skusal som nedavno aj F11 a ta z ATI nema problem ani z 3D. No uvidim ako sa stym popasuje Mandriva.
V podstate je problem v tom ze Xka sice idu ale nenabehne grafika. Treba v konzole cez prikaz "init 3" vypnut Xko a nastartovat ho cez prikaz "startx" a uz to bude chodit. Do konzole sa s toho rezimu dostanes ked stlacis lavy Ctrl + lavy Alt + F1