Mandriva 2009.1 cierna obrazovka
Stiahol som si novu manrivu 2009.1 X64. Instalacia prebehla v poriadku. Ale ked uz sa mala po restarte zobrazit pracovna plocha tak zostala cierna obrazovaka, a nic. Chvilu som to nechal ci sa to nahodou nespamata. Tak som potom cez Live CD si zalohoval veci na druhy disk a nanovo znova nainstaloval Mandrivu 2009.1 ale na cisty disk. Aby to bola "cista" mandriva a nie z nastaveniami z /home zo starej. Ani to nepomohlo. Zas cierna obrazovka. Brutalne ma to nasralo. Dokonca az tak, ze ma napadlo na druhy disk si zas hodit Fedoru a pomaly sa preorientovavat na nu. Lebo uz na to nemam nervy.
Co stym moze byt? Mam tu naspat 2009.0 x64
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
Ale zabudol som spomenut ze je cierna obrazovka a na nej kurzor. A da sa snim pohybovat.
Ale zabudol som spomenut ze je cierna obrazovka a na nej kurzor. A da sa snim pohybovat.
....aked mi toto iste spravilo na 2009.0 stacil Ctrl+Alt+Backspace a uz to islo. Potom vyskocilo prihlasenie.
Ale ked mudrlanti v 2009.1 tuto skratku vynechali dal som restart a po dalsom spusteni to zas bola len cierna obrazovka z kurzorom.
PS.: ta klavesova skratka sa da reaktivovat, je to jeden riadok v konfiguraku. ale to nevyriesi zdroj problemu.
Teraz mam ATI a idem znova skusit co to spravi. Skusal som nedavno aj F11 a ta z ATI nema problem ani z 3D. No uvidim ako sa stym popasuje Mandriva.
V podstate je problem v tom ze Xka sice idu ale nenabehne grafika. Treba v konzole cez prikaz "init 3" vypnut Xko a nastartovat ho cez prikaz "startx" a uz to bude chodit. Do konzole sa s toho rezimu dostanes ked stlacis lavy Ctrl + lavy Alt + F1