po udpate nejde zvuk

Sekcia: Aplikácie & Desktop 12.05.2009 | 13:29
peter   Návštevník
ahojte,

vcera v noci som updatoval na 9.04 a po nabootovai do ubuntu (login sound funguje), my ziaden zvukovy soft (mplayer, rhythmobox,)nexce prehrat zvuk. Skusal som z editovat /etc/modprobe.d/alsa-base.conf a taktiez aj tuto radu ale nepomohlo..

Viete mi pls, poradit,aspn akym smerom sa odpixnut, nejaky workaround. kde hladat xybu, ake configy skontrolovat,

diki za kazdu radu.
.




tu je vypis s lspci:i@sion:/etc/init.d$ lspci
00:00.0 Host bridge: Intel Corporation 82G33/G31/P35/P31 Express DRAM Controller (rev 02)
00:01.0 PCI bridge: Intel Corporation 82G33/G31/P35/P31 Express PCI Express Root Port (rev 02)
00:1a.0 USB Controller: Intel Corporation 82801I (ICH9 Family) USB UHCI Controller #4 (rev 02)
00:1a.1 USB Controller: Intel Corporation 82801I (ICH9 Family) USB UHCI Controller #5 (rev 02)
00:1a.2 USB Controller: Intel Corporation 82801I (ICH9 Family) USB UHCI Controller #6 (rev 02)
00:1a.7 USB Controller: Intel Corporation 82801I (ICH9 Family) USB2 EHCI Controller #2 (rev 02)
00:1b.0 Audio device: Intel Corporation 82801I (ICH9 Family) HD Audio Controller (rev 02)
00:1c.0 PCI bridge: Intel Corporation 82801I (ICH9 Family) PCI Express Port 1 (rev 02)
00:1c.4 PCI bridge: Intel Corporation 82801I (ICH9 Family) PCI Express Port 5 (rev 02)
00:1c.5 PCI bridge: Intel Corporation 82801I (ICH9 Family) PCI Express Port 6 (rev 02)
00:1d.0 USB Controller: Intel Corporation 82801I (ICH9 Family) USB UHCI Controller #1 (rev 02)
00:1d.1 USB Controller: Intel Corporation 82801I (ICH9 Family) USB UHCI Controller #2 (rev 02)
00:1d.2 USB Controller: Intel Corporation 82801I (ICH9 Family) USB UHCI Controller #3 (rev 02)
00:1d.7 USB Controller: Intel Corporation 82801I (ICH9 Family) USB2 EHCI Controller #1 (rev 02)
00:1e.0 PCI bridge: Intel Corporation 82801 PCI Bridge (rev 92)
00:1f.0 ISA bridge: Intel Corporation 82801IR (ICH9R) LPC Interface Controller (rev 02)
00:1f.2 IDE interface: Intel Corporation 82801IR/IO/IH (ICH9R/DO/DH) 4 port SATA IDE Controller (rev 02)
00:1f.3 SMBus: Intel Corporation 82801I (ICH9 Family) SMBus Controller (rev 02)
00:1f.5 IDE interface: Intel Corporation 82801I (ICH9 Family) 2 port SATA IDE Controller (rev 02)
01:00.0 VGA compatible controller: nVidia Corporation G94 [GeForce 9600 GT] (rev a1)
02:00.0 Ethernet controller: Marvell Technology Group Ltd. 88E8056 PCI-E Gigabit Ethernet Controller (rev 12)
03:00.0 IDE interface: Marvell Technology Group Ltd. 88SE6101 single-port PATA133 interface (rev b2)
05:01.0 Ethernet controller: ADMtek NC100 Network Everywhere Fast Ethernet 10/100 (rev 11)
05:03.0 FireWire (IEEE 1394): VIA Technologies, Inc. VT6306 Fire II IEEE 1394 OHCI Link Layer Controller (rev c0)
    • Re: po udpate nejde zvuk 12.05.2009 | 14:07
      Avatar rudHas ubuntu 10.10  Používateľ
      Dal som včera nanovo 9.04 a zvuk prekvapivo išel aj na You Tube,,Bez akehokolvek zasahu..A nemaš nahodou dve zvukovky? Inegrovanu v doske a aj v pc slote?To potom treba tu nepouživanu dat do black listu..
      http://rudhasweb.ic.cz/
      • Re: po udpate nejde zvuk 12.05.2009 | 14:44
        peter   Návštevník
        diki za tip, ale mam iba jednu, 6-kanalovu na doske - integrovanu
    • Re: po udpate nejde zvuk 12.05.2009 | 14:20
      Avatar Branislav Poldauf Ubuntu LTS, Debian stable  Používateľ
      to moze byt aj nejape primitivne zastuknute MUTE alebo nastavenie v alsa-mixeri

      alebo dve zvukovky, vtedy treba jednu nejak zakazat
      Linux: the operating system with a CLUE... Command Line User Environment
      • Re: po udpate nejde zvuk 12.05.2009 | 14:47
        peter   Návštevník
        toto som uz vsetko 3x skontroloval este predtym ako som dal request na forum :)
        • Re: po udpate nejde zvuk 12.05.2009 | 15:00
          peter   Návštevník
          pripadne , vedeli by ste mi povedat , kde hladat nejaky info, kde sa zapisuju systemove chyby, proste nejako sa dostat k errorr msg. Mozno by som pak nieco vedel vygooglit, ale takto nevim ani co. Dakujem
          • Re: po udpate nejde zvuk 15.05.2009 | 02:13
            peter   Návštevník
            pls, uprimne prosim o radu
    • Re: po udpate nejde zvuk 15.05.2009 | 02:32
      Avatar peter s.   Používateľ
      čo znamená "nexce prehrat zvuk"- tvári sa že hraje? Alebo vyhodí nejakú hlášku?
      prípadne ked spustíš mplayer z príkazovej riadky, nevypíše ti niečo čo by pomohlo?

    • Re: po udpate nejde zvuk 15.05.2009 | 02:37
      Avatar peter s.   Používateľ
      Toto si pozrel?

      Len taký môj pokus naslepo - skús toto z tej stránky:

      In System/Adminstration/Users and Groups check that your users and root are members of the following groups

      pulse
      pulse-access
      pulse-rt

      Reboot your system
    • Re: po udpate nejde zvuk 16.05.2009 | 14:28
      Avatar oooooo   Používateľ
      Mne pomohlo toto (SBLive 5.1!): Otvoriť PULSE AUDIO, zrušiť defaultne nastavené DIGITAL AUDIO OUT/STEREO SOUND IN a namiesto toho zvoliť jedinú možnú kombináciu ANALOG AUDIO OUT/MONO SOUND IN (totiž využívam aj skype-mikrofón a PC ostal po upgrade MDV2009.0 na MDV2009.1 total nemý - nešla ani boot-in/boot-out znelka). Možno pomôže aj v Tvojom prípade.