Mplayer a zvuk

Sekcia: Aplikácie & Desktop 16.05.2009 | 21:15
Grinhilda   Návštevník
Zdravim, mam problemy s mplayerom. Pri niektorych avi je zvuk odchyleny a pocas celeho prehravania sa odchyluje este viac takze manipulovanie s nim pomocou +/- nie je riesenie. Zaujimave je, ze to robi len ked je video vo full-screene. CPU je dost vytazene takze mozno je to jeho pomalostou (1.6 hgz).
Pridavam vypis programu file a vystup mplayera po spusteni suboru (-zoom). Mplayer ma kompilovany na mojom pocitaci.
/mnt/extr/serialy/The Simpsons/Simpsonovi.17x11.Vsechny.cesty.vedou.do.krimu.avi: RIFF (little-endian) data, AVI, 512 x 384, 25.00 fps, video: XviD, audio: MPEG-1 Layer 3 (stereo, 48000 Hz)

MPlayer 1.0rc2-4.1.2 (C) 2000-2007 MPlayer Team
CPU: AMD Sempron(tm) Processor 2800+ (Family: 15, Model: 44, Stepping: 2)
CPUflags: MMX: 1 MMX2: 1 3DNow: 1 3DNow2: 1 SSE: 1 SSE2: 1
Compiled for x86 CPU with extensions: MMX MMX2 3DNow 3DNowEx SSE SSE2
/usr/share/fonts/TTF/DejaVuSans-Bold.ttf doesn't look like a bitmap font description, ignoring.
Cannot load bitmap font: /usr/share/fonts/TTF/DejaVuSans-Bold.ttf

Playing /mnt/extr/serialy/The Simpsons/Simpsonovi.17x11.Vsechny.cesty.vedou.do.krimu.avi.
AVI file format detected.
[aviheader] Video stream found, -vid 0
[aviheader] Audio stream found, -aid 1
VIDEO: [XVID] 512x384 12bpp 25.000 fps 1033.9 kbps (126.2 kbyte/s)
Clip info:
Software: VirtualDubMod 1.5.10.2 (build 2540/release)
[VO_XV] It seems there is no Xvideo support for your video card available.
[VO_XV] Run 'xvinfo' to verify its Xv support and read
[VO_XV] DOCS/HTML/en/video.html#xv!
[VO_XV] See 'mplayer -vo help' for other (non-xv) video out drivers.
[VO_XV] Try -vo x11.
==========================================================================
Opening video decoder: [ffmpeg] FFmpeg's libavcodec codec family
Selected video codec: [ffodivx] vfm: ffmpeg (FFmpeg MPEG-4)
==========================================================================
==========================================================================
Opening audio decoder: [mp3lib] MPEG layer-2, layer-3
AUDIO: 48000 Hz, 2 ch, s16le, 128.0 kbit/8.33% (ratio: 16000->192000)
Selected audio codec: [mp3] afm: mp3lib (mp3lib MPEG layer-2, layer-3)
==========================================================================
AO: [oss] 48000Hz 2ch s16le (2 bytes per sample)
Starting playback...
VDec: vo config request - 512 x 384 (preferred colorspace: Planar YV12)
VDec: using Planar YV12 as output csp (no 0)
Movie-Aspect is 1.33:1 - prescaling to correct movie aspect.
VO: [x11] 512x384 => 512x384 Planar YV12 [zoom]
[swscaler @ 0x88126b0]SwScaler: using unscaled yuv420p -> rgb32 special converter
A: 6.7 V: 6.2 A-V: 0.497 ct: 0.035 156/156 21% 77% 0.7% 90 0

************************************************
**** Your system is too SLOW to play this! ****
************************************************
Possible reasons, problems, workarounds:
- Most common: broken/buggy _audio_ driver
- Try -ao sdl or use the OSS emulation of ALSA.
- Experiment with different values for -autosync, 30 is a good start.
- Slow video output
- Try a different -vo driver (-vo help for a list) or try -framedrop!
- Slow CPU
- Don't try to play a big DVD/DivX on a slow CPU! Try some of the lavdopts,
e.g. -vfm ffmpeg -lavdopts lowres=1:fast:skiploopfilter=all.
- Broken file
- Try various combinations of -nobps -ni -forceidx -mc 0.
- Slow media (NFS/SMB mounts, DVD, VCD etc)
- Try -cache 8192.
- Are you using -cache to play a non-interleaved AVI file?
- Try -nocache.
Read DOCS/HTML/en/video.html for tuning/speedup tips.
If none of this helps you, read DOCS/HTML/en/bugreports.html.

A: 7.8 V: 7.2 A-V: 0.592 ct: 0.035 182/182 21% 79% 0.7% 114 0
Exiting... (Quit)

Tie rady co vypisal mplayer som skusal - bezuspesne.
    • Re: Mplayer a zvuk 16.05.2009 | 22:28
      Avatar Branislav Poldauf Ubuntu LTS, Debian stable  Používateľ
      no ja teda neviem ale ten procesor mi nepride slaby (na prehravanie videa)
      nebude to nahodou grafickou kartou

      mne bez ovladaca na grafiku sekalo video na C2D T7500 2.2Ghz (tiez bezny mnou robeny divx)
      Linux: the operating system with a CLUE... Command Line User Environment
      • Re: Mplayer a zvuk 16.05.2009 | 22:34
        Grinhilda   Návštevník
        No graf. mam VIA K8M890 [Chrome9] Integrated Video (rev 01)
        Ovladace na nu nemam, openchrome a oficialne od vii sa mi rozbehat nepodarilo.
        Ale neviem, video je v poriadku, len ten zvuk. A to tiez len pri niektorych
        • Re: Mplayer a zvuk 16.05.2009 | 22:50
          WlaSaTy   Návštevník
          pokial tinevadi mizerny vykon, tak skus aktivovat framedrop v mplayeri.
          • Re: Mplayer a zvuk 16.05.2009 | 22:56
            Grinhilda   Návštevník
            Dakujem zda sa ze to funguje (ak som spravne pochopil volba -hardframedrop).
            Co myslis tym mizerny vykon? Co sa zhorsi?
            • Re: Mplayer a zvuk 17.05.2009 | 01:07
              WlaSaTy   Návštevník
              Nakolko ho uz mas, tak nic. Ale stalo by za to vyskusat ovladace na tvoju kartu.
    • Re: Mplayer a zvuk 17.05.2009 | 02:10
      Avatar peter s.   Používateľ
      CPU je vyťažené na 100 %?
      Môžeš skusiť spustiť ho s voľbou -nosound, a takto zistiš čo vyťažuje CPU, podľa toho budeš vedieť na čo sa zameriať...

      podľa mna sa budeš musieť pohrať s -vo možnosťami...
      asi aj tento riadok na to poukazuje:
      [VO_XV] It seems there is no Xvideo support for your video card available.