trable s xdm
mam taky mensi problem mam nainstalovany debian lenny a nanom fluxbox .. problem s xdm je umna tak ja neviem zaujimavy :) .. ked si ho nainstalujem tak v /etc/X11/xdm nemamm absolutne ziadny subor ... skratka je prazdny ani v home nic ... a samozrejme ze ked sa prihlasim tak jedine co sa mi spusti je biela obrazovka a xterm .. a neviem co s tym .. inak mam momentalne gdm aby som sa dostal dnu .. neviete mi niekto z vas poradit ?
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
Takze, vyzera to takto?
Ak nie je v ~/ nic ti nebrani ti ho vytvorit.
Tvoju otazku ohladom xdm a gdm som nepochopil - nejak sa zamotavam. :( Skus to objasnit.
inac som sa docital ze ked sa prihlasujem vraj cez xdm | gdm | kdm tak by som mal mat vraj .xsession dokument ... tak ci to nebude tym lebo vraj toto xinitrc funguje pre prihlasenie z konzoli a to mi aj fungovalo ked som dal po logine startx .. samozrejem .xsession nemam :) a toho vzor som uz nenasiel ..
man xinit
man xsession
Tam najdes vsetky potrebne info, lebo si napisal nepresnosti.
Subor Xsession pouziva xdm, zatial co xinitrc vyzaduje xinit, nasledne startx.
Mam taky pocit, ze to co chces docielis spustenim xinit - teda natukanim xinit, nie startx, pretoze to co mas v xinitrc sa ti nespusti, po zadani startx. Proces xinit bezi este pred startx.
Alebo obmena:
Ak chces velmi startx, tak hod, to co mas v xinitrc do xsession. Uvidis, ci budes potrebovat dalsie upravy.
Ake distro pouzivas?
exec /usr/bin/startfluxbox
to znamena ze ti spusti fluxboxa, aj ja to tak mam
a ten subor by mal byt ulozeny v tvojom home adresari
/home/listrdave/.xinitrc