screen lock problem
Mam taky problem. Nahodil som si ArchLinux a graficke prostredie GNOME a nefunguje mi zamknutie obrazovky. Stlacim CTRL+ALT+L a obrazovka sa tvari ze sa zamkla(cierna obrazovka), ale po stlaceni klaves, aby mi nabehlo wokenko, kde napisem heslo, aby som obrazovku odomkol, tak sa nic nestane, iba obrazovka preblikuje. a k tomu sa este nemozem ani prepnut cez CTRL+ALT+Fx do ineho terminalu a manualne restartnut X, lebo to niekto defaultne zakazal a neviem ako to povolit.
Za odpovede dakujem.
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
...
id:5:initdefault:
....
x:5:respawn:/usr/sbin/gdm -nodaemon
Ked pouzijem xcsreensaver a xscreensaver-command -l tak sa pc normalne zamkne a nabehne screensaver a pc ide aj normane odomknut.
Avsak ked pouzijem gnome-screensaver a potom gnome-screensaver-command -l tak sa pc zamkne sporic obrazovky nabehne ale po stlaceni klavesi proste preblikne orbazovka a nic nabehne zas screensaver. Potom pomaha uz len stlacit power button a pc sa automaticky vypne po 60 sekundach.
To korektne vypnutie pomocou vypinaca len poukazuje na to ze to cele nevytuhlo (yep, ale to si uz spominal) a ze ACPI bezi ked odchyti stlacenie toho tlacitka. A to ze klasicky athena screen saver funguje ok potvrdzuje poukazanie na to 3dcko nakolko athena ho nepouzivala vzdy.
Inak to nastavenie je v konfguraku pre xwindows a tiez ma zarazilo ze to niekto zmenil.
Ma to byt nastavene na Option "DontZap" "false" alebo Option "DontZap" "true" aby mi slo ctrl+alt+f1-12 ?
Ale pokial Ti staci workaround namiesto riesenia, tak si ho vychutnaj.