Zdravim. Dlho som pouzival Mandrivu a teraz som presiel na Ubuntu 9.04. Mandriva mi uz liezla na nervy.... Celkovy dojem z Ubuntu ma prekvapil, je to tu prehladne a celkovo pekne. Len neviem sa akosi zorientovat napriklad z Pidginom. Preco ked otvorim pidgina, prihlasim sa tak mi nezobrazuje na paneli ikonu. Taku tu zelenu...asi viete co mam na mysli. Mal som tu akusi trapnu obalku ale uz aj tu sa mi podarilo kdesi zrusit :). Proste chcel by som to tak ako som bol zvyknuty. Ze ked pidgina aj zatvorim stale bezi spusteny na liste a po kliknuti nan sa otvori okno s priatelmi. Teraz to tak bohuzial nejde.
A este jedna taka malickost :) V mandrive som bol nauceny ze mam na ploche ikonu Pocitaca a "domov". V Ubuntu sa mi podarilo dostat na plochu Pocitac ale zlozku "domov" akosi neviem. Viem ze sa tam dostanem cez MIESTA>>>DOMOV ale klikat hore dole.... da sa nejako dostat na plochu?
nautilus
ale je cisto len spustac. A ked som vytvoril spustac a zadal ze to nieje aplkacia ale je to umiestnenie tak to ide tiez ale ma to jednu vyhodu. Ked som si vytvoril takto odkaz na umiestnenie z parametrom/home/jorden
tak sa to chova fakt ako zlozka a mozem aj ikonu alebo obrazok proste hocico len chytit a hodit na tu ikonu a je to tam :D . Tak to sa to nedalo ked spustac bol z prilakomnautilus
:DAlt+F2 gconf-editor tam das
apps-nautilus-desktop a tam si zafajknes co chces
computer_icon_visible
home_icon_visible
network_icon_visible
trash_icon_visible