wget http://mirror2.openwrt.org/sources/broadcom-wl-4.150.10.5.tar.bz2
tar xjf broadcom-wl-4.150.10.5.tar.bz2
cd broadcom-wl-4.150.10.5/driver
b43-fwcutter -w "/lib/firmware/" wl_apsta_mimo.o
Vsetko prebehlo v poriadku, moje /etc/rc.conf obsahuje
MODULES=(b43 !bcm43xx !ndiswrapper)
No nic sa nedeje, notebook stale vidi len lo a eth0 , iwconfig nepise ziadne aktivne zariadenie..
System obe sietove zariadenia vidi.
04:00.0 Network controller: Broadcom Corporation BCM4312 802.11b/g (rev 01)
07:00.0 Ethernet controller: Broadcom Corporation NetLink BCM5906M Fast Ethernet PCI Express (rev 02)
Co s tym? Sabayon i Mandriva pouzivali linuxacke drivere a slo to v pohode, windowsackym som sa chcel z principu vyhnut.. Co s tym je? Som nuteny pouzit ndiswrapper?
Dakujem a prajem pekny den
Pozeram ze si postupoval presne podla Wireless Setup na Arch Wiki. Cital si aj Broadcom_BCM4312 na Arch Wiki? Podla toho co sa tam pise tak novsie karty niesu podporovane BCM43XX a B43 a treba postupovat podla druheho navodu.
Ak ti to este stale nejde tak ti mozem vecer pozriet ako to mam spravene ja doma. Ale ja mam starsiu kartu (BCM4306) ktora je podporovana BCM43XX a B43
vytvoris subor
/etc/udev/rules.d/10-network.rules
a skopirujes don text:SUBSYSTEM=="net", ATTR{address}=="aa:bb:cc:dd:ee:ff", NAME="eth0"
SUBSYSTEM=="net", ATTR{address}=="ff:ee:dd:cc:bb:aa", NAME="eth1"
aa:bb:cc:dd:ee:ff
aff:ee:dd:cc:bb:aa
maju byt MAC adresy tvojich sietovych karietto meno rozhrania moze byt asi akekolvek ale asi by som sa drzal tych co si mal predtym teda eth0 a eth1
System nastartuje, iwconfig ziadne eth1 nevidi ( eth0 , lo -> no wireless extensions ) a ifconfig pracuje s klasickym kablovym pripojenim ktore bolo a aj je na eth0
Co s tym?
V tom network.rules skus vymenit tie mac adresy, pride mi ze si ich zadal opacne. Nasledne sa skus hrat s tymi modulami. Proste zrus pevnu a skusaj wifi a naopak.