nazory a komentare k opensoft.sk

Sekcia: Komunita 18.01.2010 | 22:15
Avatar uid0 Debian  Používateľ
domena opensoft.sk bola zaregistrovana pred vyse 2 rokmi a bol tam spusteny agregator blogov planet.opensoft.sk ako odpoved na dopyt po blogoch na linuxos. hlavnou vyhodou mala byt flexibilita a kazdy mal moznost pridat svoj existujuci blog, alebo si blog zalozit kde on sam uzna za vhodne. odvtedy bol vystup agregatora pridany aj na hlavnu stranku, ale odozva bola stale slaba.

nedavno sme spustili dalsiu cast portalu, ktora ma sluzit najma na diskusie o aktualnych temach a podelenie sa so zaujimavymi odkazmi (spravicka). hadajte co? odozva zase slaba.

to tu uz nikto nema nazor? ved mnoho z nas cita sleduje mnoho zdrojov a vybera pre seba zaujimave informacie (ci je to odborne alebo zabavne). teraz je tu moznost jednoducho sa o to podelit, aktivne budovat komunitu a vzajomne zlepsovat jej odbornu uroven. nic podobne a take dynamicke (a uz vobec nie takto tematicky zamerane) neexistuje na slovenskom, ani ceskom webe.

linuxos komunita bola zvolena na beta zverejnenie prave kvoli uzkej spojitosti (domenu vlastni bwpow), ale takuto odozvu myslim nikto necakal, ved na uroven spravodajstva tu bola vznesena rozna kritika, ale ked dostane komunita moc do ruk, nic nespravi. je to charakteristicke pre slovakov, alebo ako?

pokial ide o strohu vizualnu stranku, tak to je zamerne. viem ako moze tento system posobit na prvy pohlad, ale vsetko je to zamerane na funkcnost a jednoduchost. ostatne ani ten linux nedokaze kazdy pouzivat hned efektivne.

prosim vyjadrite sa k portalu, aj k dovodom preco to bolo tak vlazne prijate.
Debian. apt-get into it…
    • Re: nazory a komentare k opensoft.sk 18.01.2010 | 22:30
      Avatar Dare_devil Debian, OpenSuse  Používateľ
      Nazdar uid. Dlho som ta tu nevidel. Tuto moznost rad prijmem a budem sa snazit prispievat. Je to podla mna krok vpred. I ked ovladanie trosku chaoticke.. :)
      There is no flag large enough to cover the shame of killing innocent people
      • Re: nazory a komentare k opensoft.sk 18.01.2010 | 22:35
        Avatar uid0 Debian  Používateľ
        sam viem, ze si na tento system treba chvilku zvykat, ale uz mi to nepride vobec chaoticke. je to ako s linuxom...
        Debian. apt-get into it…
        • Re: nazory a komentare k opensoft.sk 18.01.2010 | 22:38
          Avatar Dare_devil Debian, OpenSuse  Používateľ
          ..je to ako so vsetkym novym.. :)
          There is no flag large enough to cover the shame of killing innocent people
    • Re: nazory a komentare k opensoft.sk 18.01.2010 | 23:24
      Avatar Zefram Cochrane MS Windows Vista Ultimate 64bi  Používateľ
      Blogy (sme) chceli tu a nie nejakej cudzej stranke o ktorej nikto nikdy nepocul čo vyzerako ako by ju ubastlil druhak na SPŠ dopravnej (no offense ale presne tak vyzerali pred desiatimi rokmi stranky na našej priemyslovke). Najprv si tu robi reklamu niekto na linuxon.sk (mimochodom tam už blogy sú) a teraz príde niekto z ďalšou stránkou ktorá vyzerá ako chudý príbuzný digg. To už si tu každý robí reklamy na linuxos-2.0?

      Kanál na správy tu je. Pridávať ich môže každý. Naozaj nevidím najmenší zmysel v tej vašej stránke. Nič iné tam nie je. Keď chcete zmeniť spôsob správičiek, môžete upraviť tento portál. Aj keď myslím že správičky sú ok. Aj tak nie je taký trafic aby potrebovali hlasovanie, tagy, linkovanie alebo ine blbosti.

      IMHO názor na opensoft.sk nikto nevyjadril, lebo si väčšina myslí že je to nejaký vtip.

      Osobne by som reklamy na vlastné "phpbb-like" portály ktoré nič nové neprinášaju tuna rovno mazal.
      • Re: nazory a komentare k opensoft.sk 18.01.2010 | 23:38
        Avatar uid0 Debian  Používateľ
        vyborne, konecne niekto s vlastnym nazorom.

        ako vidis, blogy tu dodnes nikto nespravil. stranka o ktorej nikto nikdy nepocul, sa vola PLANET a pouziva ju uspesne mnoho projektov a zoskupeni na agregaciu feedov. sam niektore odoberam v citacke a uz dlho mi poskytuju najhodnotnejsie informacie.

        a dovol mi aby som ta opravil:

        * nie je to chudy pribuzny digg, ale bohaty pribuzny digg.
        * nie je to linuxos-2.0, lebo nema a ani neplanuje mat forum per se, ani vyuzitie ako forum a v nicom sa s linuxos neprekryva. mozes si prist pokecat na #linuxos.sk kanal freenode.net

        btw ako suvisi trapne phpbb s temou?
        Debian. apt-get into it…
    • Re: nazory a komentare k opensoft.sk 19.01.2010 | 00:00
      Avatar Fridolín Pokorný Fedora 21  Používateľ
      Podla mna este robis predcastne rozhodnutia. Zatial tam v podstate nic nie je a necakaj, ze za cca 2 dni sa tam nehrnie niekolko desiatok ludi. Mozno to chce este cas...
      • Re: nazory a komentare k opensoft.sk 19.01.2010 | 00:11
        Avatar uid0 Debian  Používateľ
        robim zavery na zaklade faktov. ludia prisli, pozreli sa, odisli. real story.

        ak ten system ma fungovat, potrebuje ludi, ktori tam prispeju ked si nieco zaujimave precitaju, kliknu na sipku hore pre informativne linky, kliknu na sipku dole pre naproste nekvalitne blbosti a zvasty, nechaju si skryt co uz precitali alebo co ich nezaujalo, alebo si ulozia tie zaujimave.

        ja to teraz par dni necham tak, lebo mam ine povinnosti, tak som sem napisal co sa stalo a zaujima nas co je zle.
        Debian. apt-get into it…
    • Re: nazory a komentare k opensoft.sk 19.01.2010 | 00:03
      Avatar ninu Slackware, Android  Používateľ
      no, takze nazor na opensoft.sk
      Prvykrat som sa o projekte dozvedel zo spraviciek tu na linuxos. Ked som uvidel, ze sa spusta opensoft.sk, prve co ma napadlo bolo to, ze to bude projekt kde bude open-source software, recenzie, navody, atd. ... S radostou som klikol na link a pozrel sa na stranku. Prve co ma napadlo podla vzhladu bol T-mibil, alebo T-kom. OK, na vzhlade mi ani moc nezalezi ked je kvalitny obsah, ale.
      citujem:
      ma sluzit najma na diskusie o aktualnych temach a podelenie sa so zaujimavymi odkazmi
      a na stranke vidim temy ako napr. teraz ze: Rusko: Hackeri púšťali vodičom porno, spôsobili dopravnú zápchu, Git flag of the day --color-words, Feminizmus v praxi : Vysoké tresty za onanii, I like Unicorn because it's UnixUnix Toolbox - veľké zhrnutie Unixového systému .....

      Priznam sa, nezaujali ma temy a nemam chut o nich diskutovat ... Samozrejme toto bola len uvodna stranka (ktora podla mojho nazoru by mala najviac uputat) ...

      Potom sa pozeram hore na menu, ze hadam tam nieco najdem. No vidim tak vsetky mozne temy, dokonca aj windows, len Linux a OpenSource nie a pritom to su hlavne temy co mna osobne zaujimaju.

      Bol som na stranke, pozrel som si ju, preklikal, ale ako uzivatela ma to nezaujalo, preto mi stranka z hlavy vypadla a uz som sa na nu nevratil.
      Tolko moj nazor, dufam, ze som nieco pomohol. :-)
      Slackware
      • Re: nazory a komentare k opensoft.sk 19.01.2010 | 00:21
        Avatar uid0 Debian  Používateľ
        problem cislo 1:
        hlavna stranka ta neuputala obsahom.
        odpoved:
        pretoze tam chyba x ludi, ktori zahlasuju za to co povazuju za dobre a to sa dostane na hlavnu stranku (samozrejme to najpopularnejsie navrchu).

        skupiny, ktore ta nezaujimaju si mozes odobrat z hlavnej stranky uplne. presne na to tam to rozdelenie je.

        vzhlad bol ladeny do tmaveho pozadia, pretoze to tak preferujeme. akekolvek upravy (aj svetlejsie) su vitane. myslim, ze browsery tiez poskytuju upravu CSS (nastavenie user css). myslis, ze by biele pozadie bolo lepsie?

        open source je hlavne zameranie vsetkych kategorii, vratane windowsu. v praci robis aj s windowsami a hoci ja ho nepouzivam, rad sa dozviem aka je najnovsia diera, ako riesit integraciu, alebo aky softver bol portnuty a pod.
        Debian. apt-get into it…
        • Re: nazory a komentare k opensoft.sk 19.01.2010 | 00:47
          Avatar maor Mint, Debian, Raspbian, LibreELEC  Používateľ
          Vzhľad je fakt hrozný. Dnes každého upúta vzhľad, to je napríklad aj jeden z dôvodov, prečo si ľudia inštalovali Win7.

          Inak súhlasím s ninu. Ja som sa o stránke dozvedel vlastne až teraz z tejto diskusie. Hodil som hneď adresu do FF a tešil som sa na stránku o opensoure softvéri. Prvé čo mi prišlo na um po načítaní bolo "WTF? Si snáď robí srandu?" A keď som kukol na tie názvy: "Deň otvorených dverí 2010 - Prírodovedecká fakulta UPJŠ v Košiciach", "O vysokej cene internetu a hostingu v Austrálii - Why Internet Access in Australia Sucks" a iné. Hneď som to vypol.

          Nechcem kritizovať, potenciál môže byť, ale už len ten názov domény zavádza.
          • Re: nazory a komentare k opensoft.sk 19.01.2010 | 03:12
            Avatar Samuel BWPOW Kupka Almalinux, OpenWRT  Používateľ
            Toto je stranka, ktorej obsah vytvaraju navstevnici, teda aj ty. Ak sa ti nepaci, tak bud mozes kritizovat a odist (ako si aj urobil), alebo mozes pridat linky, ktore zaujimaju prave teba a pomoct tak aj druhym ludom v ceste za kvalitnymi informaciami. Nemozes predsa cakat, ze bude za teba niekto robit stranku a naplnat ju obsahom, aky sa presne tebe paci len preto, aby si tam mohol ako velky pan dojst a vytesit sa. Z ludi ako si aj ty, je mi doslova na zvracanie.
            Strach dát najevo své pocity a zjednat si u druhých respekt je jedním z problémů civilizovaného člověka, který se naučil zpochybňovat svou vlastní pravdu pro zdání objektivity
        • Re: nazory a komentare k opensoft.sk 19.01.2010 | 11:00
          Avatar ninu Slackware, Android  Používateľ
          takto, mne ten vzhlad moc neprekaza, ale vacsinu ludi to hned odradi a odidu. Ak mozem poradit, tak ten vzhlad by som v prvom rade zmenil, nie kvoli sebe, ale ostatnym ludom a tak sa vam urcite zvysi aj navstevnost.
          K tomu, ze tam chyba x ludi. Na vasom miste, by som najskor spravil tim ludi cca 5 na zaciatok, ktory by kazdy den pridavali nejake linky, ano ja viem, problem je najst tych ludi, ale nie je to nemozne. Niekto projekt musi rozbehnut a nemozete cakat ani ziadat od ludi, ze to spravia za vas. Vacsina ludi su konzumenti, ktori chcu nieco od stranky a nechce sa im davat! Na toto pozor.

          Napad je celkom dobry, len ho treba dotiahnut do konca. Skusil som a zaregistroval sa, ba aj odkaz pridal.
          2x sa mi stalo, ze stranka nereagovala, prvy pripad si uz nepamatam pri com, ale druhy bol pri pridavani odkazu, napisalo odosiela sa a nic.
          Okrem toho je tam malo kategorii a ked som chcel pridat druhy link nedalo sa to nikam zaradit, chcel som najst nejaku kategoriu napr. zo sveta ...

          Zhrniem to:
          1. poskladat tim
          2. upravit vzhlad
          3. spravit reklamu a dat do povedomia sirsej verejnosti
          Slackware
          • Re: nazory a komentare k opensoft.sk 19.01.2010 | 11:14
            Avatar uid0 Debian  Používateľ
            vzhlad je zmeneny. skus sa vyjadrit ci je to lepsie.

            aky browser pouzivas? ja mam operu a to "zaseknutie" odosielania som spozoroval zatial len pri ukladani osobnych nastaveni (ukladanie funguje, ale mam podozrenie, ze opera nejak nespracovava ukoncenie operacie).

            obsah bol pridavany (a podla mna zaujimavy), ale aby to fungovalo je nutne mat apon semi-pasivnych pouzivatelov. ked tam mas linky, za ktore zahlasoval 1-2 ludia, tak to dobre nefunguje.

            o pridavani skupin by som bol radsej keby sa vyvinula diskusia priamo tam. nie je to problem, staci sa len ozvat. hlavna skupina "opensoft" sluzi na pridavanie roznych noviniek a sprav, ktore sa nehodia do konkretnych inych, ale ak mas pocit, ze by sa naozaj zisla, tak ju mozeme pridat.

            co sa tyka "timu", tak ten je. mame ale tiez vlastne zivoty, je skuskove obdobie, mame pracovne povinnosti a podobne. dalsia propagacia je planovana az do momentu, kedy to bude fungovat, inak to nema zmysel (dopadlo by to rovnako ako tu).
            Debian. apt-get into it…
            • Re: nazory a komentare k opensoft.sk 19.01.2010 | 11:35
              Avatar ninu Slackware, Android  Používateľ
              k tomu vzhladu som sa asi zle vyjadril. Ono farby su OK, aj tmava aj tato svetlejsia, mne osobne viac vyhovuje tmava, ale to by si mohol kazdy nastavit ako chce. Ale nie to som mal na mysli. Skor celkovy design. OK, dvojstlpcovy web a headerom. Header by som rozsiril a dal tam nieco putavejsie, je tam len malicke logo OpenSoft. Proste to cele trocha viacej "vycackat" aby sa oko potesilo, lebo takto to vizera chudobne, teda tak to na mna posobi. Nejaky webdesigner by Vam poradil viacej.
              Druha vec, ano pouzivam Operu.
              OK, takze tim mate. Aj ja mam vlastny zivot a aj skuskove, ale ten cas sa da najst, aspon 15 minut. Ono za den ked sa prida 1-2 odkazy, staci, casom sa to urcite rozbehne.
              Treba byt trpezlivy a pridavat zaujimave temy. Ja cely projekt zatial hodnotim pozitivne.
              Slackware
              • Re: nazory a komentare k opensoft.sk 19.01.2010 | 11:40
                Avatar uid0 Debian  Používateľ
                super, dik za feedback. cas sa urcite najde, ale urcite to nebude z hodiny na hodinu. samotne spustenie sa pripravovalo 2 tyzdne a teraz je to pripravene na pouzivanie.

                s tym vzhladom to je osemetne. to co robi, robi dobre. vo vlastnych nastavenie si mozes zapnut este uspornejsie zobrazenie, alebo take, ktore vzdy ukazuje thumbnail, takze ani 25 odkazov hlavnej stranky sa nepovlecie pol kilometra dolu.

                precitane a ohodnotene odkazy si mozez nechat skryvat, takze budes mat vzdy prazdnu stranku a nic chaoticke na tom nebude.
                Debian. apt-get into it…
    • Re: nazory a komentare k opensoft.sk 19.01.2010 | 00:42
      WlaSaTy   Návštevník
      A kolko lud malo jasat nad tym coho obsach ich nezaujal?

      Myslienka to moze byt dobra, pokial sa k nej doda aj obalka (grafika) a bude mat aj obsah (feedy poukazujuce na nieco co zaujme).

      Pokial povazujes toto za charakteristicke pre Slovakov, tak Ta opravim. Toto je charakteristicke aj na inych kontinentoch.

      Ano, myslienka mohla zaujat,ale bez vydania sa spravnym smerom, bez nasledovania hlasov uzivatelov ich nezaujmes. A som rad ze sa ich snazis vypocut. Len im skus ukazat prve vysledky, nielen demo.
      • Re: nazory a komentare k opensoft.sk 19.01.2010 | 03:19
        Avatar Samuel BWPOW Kupka Almalinux, OpenWRT  Používateľ
        A kto ma ten zaujimavy obsah naplnit? Snad necakas, ze to tam vsetko bude pchat uid0. Ako bolo napisane v sprave, kazdy pouzivatel je zaroven aj sefredaktorom a je rovnako zodpovedny za obsah na stranke.

        Ano, mas pravdu, nie je to charakteristicke len pre Slovakov, podobne problemy maju aj Cesi. Na inych kontinentoch podobne stranky (napriklad reddit.com) bezia bez problemov a zjavne sa tesia aj velkej oblube.

        Ake hlasy uzivatelov mas na mysli? To, ze tam nie je zaujimavy obsah?
        Strach dát najevo své pocity a zjednat si u druhých respekt je jedním z problémů civilizovaného člověka, který se naučil zpochybňovat svou vlastní pravdu pro zdání objektivity
        • Re: nazory a komentare k opensoft.sk 19.01.2010 | 11:19
          Avatar Michal Nánási Ubuntu 11.04  Používateľ
          A kto ma ten zaujimavy obsah naplnit? Snad necakas, ze to tam vsetko bude pchat uid0. Ako bolo napisane v sprave, kazdy pouzivatel je zaroven aj sefredaktorom a je rovnako zodpovedny za obsah na stranke.
          Ano. Tvorcovia portalu ak chcu, aby im tam ludia chodili by tam mali zo zaciatku davat zaujimavy obsah, aby tam ludia zacali chodit. Vacsina ludi nema chut rozbiehat nieco nove, ale ak vidia nieco pekne, tak sa radi pridaju.

          Dlasia vec je grafika. Netvrdim, ze by ten portal mal mat nejake namakane graficke spracovanie, ale mohli by ste trosku popracovat na farbach (ok, opravujem, vidim ze ste zmenili farby na citatelnejsiu:-) )

          Este jedna vec: nechcete poskytovat "verejne API"? Abi si napriklad ludia mohli vlozit vase spravicky na svoju stranku (trebars s nejakym filtrom na typ obsahu).
          Hi! I'm a .signature virus! Copy me into your ~/.signature to help me spread!
          • Re: nazory a komentare k opensoft.sk 19.01.2010 | 11:36
            Avatar uid0 Debian  Používateľ
            pre mna osobne je biela verzia menej citatelna, ale kym sa nezacnu ozyvat ti, ktorym by ako default vyhovovala cierna, tak to nechame.

            http://opensoft.sk/widget/
            Debian. apt-get into it…
            • Re: nazory a komentare k opensoft.sk 19.01.2010 | 11:54
              Avatar Michal Nánási Ubuntu 11.04  Používateľ
              Nejde o farbu pozadia, ale o kombinaciu pozadie/farba pisma. To predtym malo dost mensi kontrast a horsie sa to citalo.

              Widgets vyzera pekne. Este keby som vedel filtrovat na tagy ci kategorie (alebo som sprosty a nevidim to?)
              Hi! I'm a .signature virus! Copy me into your ~/.signature to help me spread!
              • Re: nazory a komentare k opensoft.sk 19.01.2010 | 12:02
                Avatar uid0 Debian  Používateľ
                momentalne mozes spravit z hlavnej stranky, alebo to co sa paci/nepaci uzivatelovi (tebe) alebo co si si ulozil.

                ked bude cas, dalo by sa pridat aj podla kategorii. momentalne sa to da len tak, ze vo vysledom kode pridas do url /r/SKUPINA /r/SKUPINA1+SKUPINA2 alebo /r/friends a podobne
                Debian. apt-get into it…
                • Re: nazory a komentare k opensoft.sk 19.01.2010 | 12:29
                  Avatar Michal Nánási Ubuntu 11.04  Používateľ
                  Pojdete niekedy aj do takeho, ze budete niektore linky "odporucat" na zaklade toho, ako uzivatel predtym davat + alebo -? Pripadne podla podobnych ludi (ak je user, ktory hlasuje podobne ako ja, tak ak zahlasuje kladne, tak by mi to mohlo odpirucit)...
                  Hi! I'm a .signature virus! Copy me into your ~/.signature to help me spread!
                  • Re: nazory a komentare k opensoft.sk 19.01.2010 | 13:19
                    Avatar uid0 Debian  Používateľ
                    toto vyzera to byt dobry zahul na databazu.

                    hlavne by som rad vyjasnil to "-" hlasovanie: toto sluzi iba na filtrovanie naozaj zleho obsahu. pokial vas proste nejaka tema nezaujima, alebo vyjadruje iny nazor, nie je dovod jej davat zaporny hlas, staci si ju dat skryt. "-" sluzi hlavne na oznacenie nekvalitnych veci, nech to ostatni uz nemusia vidiet.
                    Debian. apt-get into it…
                    • Re: nazory a komentare k opensoft.sk 19.01.2010 | 13:38
                      Avatar Michal Nánási Ubuntu 11.04  Používateľ
                      Ehm, a to je napisane kde? Teda toto by malo byt jasne uvedene, lebo ja som si doteraz - interpretoval inac. Normalne beriem ze +- je paci sa mi/nepaci sa mi a tak by to podla mna malo byt. Mozno by sa hodilo zvlast tlacitko na nekvalitny obsah. Alebo len tlacitko + a tlacitko ban.

                      A s tym "zahulom" na databazu. Nemusi sa to preratavat stale, staci napriklad raz za den.

                      BTS: Co to znamena zahul?
                      Hi! I'm a .signature virus! Copy me into your ~/.signature to help me spread!
                      • Re: nazory a komentare k opensoft.sk 19.01.2010 | 14:40
                        Avatar uid0 Debian  Používateľ
                        http://opensoft.sk/etiketa

                        system je trosku komplexnejsi nez +, - a "ban". nam sa to paci, pretoze preferujeme slobodu vyjadrovania, pluralitu nazorov a podobne. preto ma kazdy moznost vyjadrit sa a vyjadrit aj podporu. kto nema zaujem, ma moznost jednoducho ignorovat. vyslovene nekvalitne veci hodnotime zaporne, vsetkemu ostatnemu nechavame priestor podla toho ako sa to paci ostatnym.

                        zahul znamena, ze to nie je dobre skalovatelne, ked sa databaza a hodnotenia rozrastu. nie je to hostovane na extra dobrom stroji, takze nejaka extremna zataz momentalne nepripada do uvahy
                        Debian. apt-get into it…
                        • Re: nazory a komentare k opensoft.sk 19.01.2010 | 14:46
                          Avatar Michal Nánási Ubuntu 11.04  Používateľ
                          Aha ok, mozno by sa to hodilo nejako jasnejsie spropagovat (aspon pri registracii, ja som to nezaznamenal).

                          Co sa tyka skalovania: Ano, chce to mat dobry algoritmus a a s velkou databazou pomerne dost procesoroveho casu. Ale raz za cas sa to da spustit a vypocitat podobnych ludi. Podla mna by to stalo za preskumanie, ale az ked bude portal nejaku dobu bezat, aby mal dost dat:-)
                          Hi! I'm a .signature virus! Copy me into your ~/.signature to help me spread!
                          • Re: nazory a komentare k opensoft.sk 19.01.2010 | 14:55
                            Avatar uid0 Debian  Používateľ
                            ano, do buducnosti je to zaujimavy napad.
                            Debian. apt-get into it…
            • Re: nazory a komentare k opensoft.sk 19.01.2010 | 11:55
              Avatar hramat Arch + Openbox  Používateľ
              Mne jednoduchsi vzhlad stranky vyhovuje viac ako fancy.

              Som tiez za tmave pozadie. ako ma napr www.blackle.com - Does darkened google really save electricity
              Nemusi byt zase uplne cierne, moze byt tmavsie sede.

              Spat k teme. osobne mi opensoft.sk evokuje ze tam maju byt prispevky z opensoft - slovenske?

              mozu tam byt anglicke alebo ine?
              ma to iba opensoft, co presne tam moze byt?
              • Re: nazory a komentare k opensoft.sk 19.01.2010 | 12:10
                Avatar uid0 Debian  Používateľ
                tmavsie bolo, este to premyslime, zatial nechame toto biele.

                prispevky mozes pridavat ake sa ti zapacia. keby sme sa obmedzovali len na slovenske, tak to nema vyznam, lebo by tam nic nebolo.

                moze tam ist vsetko, ale je to urcene pre open source komunitu. takze cokolvek co ludi bavi, zaujima a chcu sa o to podelit. nie je to o naskrobenych a politicky korektnych spravach, je to komunitny server, ma budovat komunitu a podporovat ich interakciu a vymenu informacii a nazorov. v pripade potreby nie je problem vytvorit akekolvek dalsie skupiny. staci napisat v skupine feedback akukolvek poziadavku a ludia tam mozu vyjadrit svoje zelania a podporu inym.
                Debian. apt-get into it…
                • Re: nazory a komentare k opensoft.sk 19.01.2010 | 12:18
                  Avatar hramat Arch + Openbox  Používateľ
                  ok rozumiem. skusim prispievat. do mailu mi chodi viacero sprav takze by s tym nemusel byt problem.

                  bude treba vytvorit viacero skupin, napr nechapem skupinu thinkpad. Evidentne ma niekto z vas IBM/lenovo :o)

                  pridaval som tam spravicku o chromeos a zaradil som ju zatial do opensoft, ale mohla na to byt aj ina skupina.

                  trosku mi ten portal pride ako konkurencia spraviciek na tejto stranke
                  • Re: nazory a komentare k opensoft.sk 19.01.2010 | 12:28
                    Avatar uid0 Debian  Používateľ
                    je to rozdelene do skupin prave pre to, aby si si mohol odobrat tie co naozaj nechces. je tam aj windows a apple. su tak oddele prave preto, ze mnohych to nebude zaujimat.
                    Debian. apt-get into it…
    • Re: nazory a komentare k opensoft.sk 19.01.2010 | 01:24
      Avatar borg Fedora  Administrátor
      preco je pri pridavani noveho odkazu captcha? nema tam vyznam, kedze odkaz moze pridat len registrovany.
      • Re: nazory a komentare k opensoft.sk 19.01.2010 | 01:36
        Avatar SaxX Kubuntu 9.10, Windows 7  Používateľ
        slaba propagacia...teraz o tom prvy krat pocujem :P
        Supernatural is the best!!! Bojovník za slobodný software...
        • Re: nazory a komentare k opensoft.sk 19.01.2010 | 03:14
          Avatar Samuel BWPOW Kupka Almalinux, OpenWRT  Používateľ
          No, ved len teraz to bolo spustene (16.1. bola sprava).
          Strach dát najevo své pocity a zjednat si u druhých respekt je jedním z problémů civilizovaného člověka, který se naučil zpochybňovat svou vlastní pravdu pro zdání objektivity
      • Re: nazory a komentare k opensoft.sk 19.01.2010 | 11:34
        Avatar uid0 Debian  Používateľ
        myslim, ze ked pridas prvy odkaz a zvysi sa ti karma o 1, uz sa ti to nebude ukazovat.

        ninu, dare_devil: vam sa ukazuje captcha?
        Debian. apt-get into it…
    • Re: nazory a komentare k opensoft.sk 19.01.2010 | 11:47
      Avatar hramat Arch + Openbox  Používateľ
      prvy x som nasiel info o tej stranke prave v tomto prispevku.

      Budem reagovat na niektore prispevky. reddit funguje tak neviem naco sa zakladala jeho slovenska kopia. Pokial je to kvoli slovencine tak v tom nevidim vyznam. Mali ste radsej vytvorit daky feedreader ktory by zbieral automaticky prispevky z inych blogov/feedov. Ja osobne hladam informacie v globalnych anglickych strankach.
      Mohlo to byt integrovane v linuxos.sk aj ked chapem ze opensoft je aj o inom ako o linux.

      Nechapem zalozenie linuxon.sk aj ked verim tomu ze to co sa tu deje a dialo poslednych par mesiacov mohlo viest prave k tomuto. Do vcera som nemal potuchy o vasich tunajsich zabomysich vojnach. Neviem preco sa zakladatelia linuxon nespojili s linuxos. Mohlo vzist cosi lepsie ako su obe stranky. Mozno sa to tu diskutovalo, neviem.

      Prevadzkovat takuto stranku nieje o tom ze je moja a mat vela citatelov, kamosov, je to zodpovednost.

      O tej zodpovednosti by mali byt aj prispevky do forumu.
      • Re: nazory a komentare k opensoft.sk 19.01.2010 | 12:16
        Avatar uid0 Debian  Používateľ
        agregator blogov je vyse 2 roky. ja ten feed odoberam, pretoze ma to zaujima, aj ked komunitu nie.

        reddit je stranka s obrovskym mnozstvom ludi a ja osobne ju nemam cas sledovat (rovnako ako slashdot a mnoho inych), budovat na nej slovensku alebo ceskoslovensku komunitu je v podstate nemozne.

        opensoft bude fungovat aj nadalej, existuje skupina ludi, ktori si radi precitaju co zaujalo inych ludi v komunite a podelia sa s tym co zaujalo ich, aj ked ich zatial nie je vela. stoji to za to a kym bude moznost prevadzkovat to, tak to bude fungovat.
        Debian. apt-get into it…
        • Re: nazory a komentare k opensoft.sk 19.01.2010 | 12:20
          Avatar hramat Arch + Openbox  Používateľ
        • Re: nazory a komentare k opensoft.sk 19.01.2010 | 12:33
          Avatar Milan Dvorský debian,mint kde,android  Administrátor
          ja mam planet.opensoft.sk tiez v mojej citacke (ako jeden z minima zdrojov) ;) ale je pravda, ze moc ludi si tam feed nepridalo.
    • Re: nazory a komentare k opensoft.sk 19.01.2010 | 12:12
      still   Návštevník
      Graficky takmer všetky prvky splývajú, nedajú sa pohodlne nájsť dôležité ovládacie prvky.

      Komunita, nekomunita.. ak chceš prilákať ľudí, musíš im poskytnúť nejakú pridanú hodnotu.
      Ak tu chceš len vykrikovať "Portál sme spustili, starajte sa oň, veď ste súčasťou komunity". Áno, súčasťou komunity sme, ale nie komunity okolo toho webu, ak nás chceš získať, musíš pre to najskôr sám niečo spraviť, tj. pridávať kvalitný obsah (ani Linux nezačali ľudia vyvíjať preto, lebo im to Linus prikázal) - aj keby si mal na začiatku hlasovať sám 20x za jednu správičku, aby sa dostala do popredia, ak ňou chceš zaujať, musí byť na úvodnej stránke.

      Moje odporúčania: zmeniť dizajn, zmeniť obsah (min. poradie) a zamyslieť sa sám nad sebou.
      Hodniť úspešnosť webu po 2 dňoch od spustenia, to si netrúfa žiadna seriózna spoločnosť, ani komunita.

      PS: Blogy čítam len veľmi zriedka, takže nepatrím k tvojej cieľovej skupine, sry...
      • Re: nazory a komentare k opensoft.sk 19.01.2010 | 12:22
        Avatar uid0 Debian  Používateľ
        ty si to cele velmi nepobral.

        1. nebudeme obchadzat system aby sme hlasovali dvadsatkrat za jeden odkaz, nechcem pchat ostatnym co nas zaujima.
        2. nemame zaujem o masovu uspesnost. ak sa najde par desiatok, ci stovka ludi v komunite, ktori si nehrabu kvalitne informacie pre seba, bude to obrovsky uspech.

        tvoj postoj krasne zhrnul odozvu. na slovensku uz asi nic nema zmysel, ked sa to nezameriava na bulvar a pokec

        btw teraz si sa vyjadroval k bielej ci ciernej verzii vzhladu?
        Debian. apt-get into it…
        • Re: nazory a komentare k opensoft.sk 19.01.2010 | 12:36
          Avatar hramat Arch + Openbox  Používateľ
          podla mna to ma zmysel. Ja si s par ludmi posielam mailom spravy ktore nas zaujmu a su to zvacsa veci okolo win/linux/opensoft.

          Neviem kolko budem mat casu ale ked najdem cosi zaujimave skusi mto tam paste-nut
        • Re: nazory a komentare k opensoft.sk 19.01.2010 | 12:50
          still   Návštevník
          To nie je obchádzanie systému v zmysle podvodu, ale názorná ukážka toho, ako má daný portál fungovať. Ak toto nedokážete prezentovať užívateľom, prídete o nich, pretože sa stratia v tých žvástoch detí z pokecu ;)

          "Ak sa nájde pár desiatok..." ale oni sa nenájdu len tak sami od seba, niekto ich musí nájsť a presvedčiť, že niečo také ako máte v pláne je užitočné.
          Ťažko niekoho presvedčíš, že poskytuješ lepšie služby ako konkurenčný wellness hotel, keď zákazníkovi ukážeš smetisko - ani zamestnancov nezískaš, keď im povieš, že výhody začnú mať až keď to upracú.

          Vyjadril som sa k bielej verzii. A dobre, že to nazývaš biela verzia, pretože pri pohľade z trošku väčšej diaľky tam takmer nič okrem bielej farby ani nie je vidieť.


          PS: Nie, nepobral som to, pretože máte zjavne odlišný zmyseľ chápania ako väčšina tých, ktorých chcete zaujať. Ak ich teda chcete zaujať, nemeňte ich, ale seba. Prečítaj si ešte raz všetky komentáre na tejto stránke a skús sa zamyslieť nad tým, kde sú tie rozdiely a ako by sa dali odstrániť, pripadne aspoň zmenšiť.
          • Re: nazory a komentare k opensoft.sk 19.01.2010 | 13:25
            Avatar uid0 Debian  Používateľ
            nema sa ich najst par desiatok zo dna na den, ale za dlhsie obdobie. lenze to sa nestalo, kazdy sa pozrel a odisiel. pricom spravy tu nie si ani z polovice take hodnotne.

            pokial to teba nezaujalo, nemam dovod ta dalej presviedcat. kvalitna komunita (tych par desiatok) je lepsia nez obycajna masa deti z pokecu a topky.sk (neuraz sa).
            Debian. apt-get into it…
            • Re: nazory a komentare k opensoft.sk 19.01.2010 | 14:25
              still   Návštevník
              Za dlhšie obdobie, ale to sa nestalo?? Neuraz sa, ale znovu musím zopakovať, čo som už napísal. Žiadna seriózna spoločnosť, ani len komunita, si nedovolí hodnotiť úspech po pár dňoch. A pokiaľ je mi známe, oficiálne uvedenie bolo pred pár dňami. Tak aké dlhšie obdobie?
              uid0, kedysi dávnejšie som ťa pokladal za rozumného človeka. Svoj názor však zrejme musím prehodnotiť..

              Podľa čoho usudzuješ, že som z pokecu alebo topky.sk? Snáď nie podľa seba... tohto http://pokec.azet.sk/uid0/fotoalbumy/august-2004 ;P
              • Re: nazory a komentare k opensoft.sk 19.01.2010 | 14:42
                Avatar uid0 Debian  Používateľ
                nehodnotim uspech, ale totalnu pasivitu.

                na pokeci nie som
                Debian. apt-get into it…
                • Re: nazory a komentare k opensoft.sk 19.01.2010 | 14:51
                  still   Návštevník
                  pasivita je prejavom neúspechu..

                  ok, končím.. treba sa venovať niečomu užitočnému.. snáď vám to vyjde..
                  • Re: nazory a komentare k opensoft.sk 19.01.2010 | 14:55
                    Avatar uid0 Debian  Používateľ
                    nie sme komercny projekt
                    Debian. apt-get into it…
      • Re: nazory a komentare k opensoft.sk 19.01.2010 | 14:14
        Avatar fraxinus Debian 5.0  Používateľ
        Plne suhlasim s komentarom pouzivatela still. Naopak ma prekvapuje arogantny postoj uid0 a bwpow.
        I am not here. Isn't here just there without a t?
    • Re: nazory a komentare k opensoft.sk 19.01.2010 | 14:04
      Avatar dodoedo Fedora Linux  Používateľ
      Cit.: "linuxos komunita bola zvolena na beta zverejnenie prave kvoli uzkej spojitosti (domenu vlastni bwpow), ale takuto odozvu myslim nikto necakal, ved na uroven spravodajstva tu bola vznesena rozna kritika, ale ked dostane komunita moc do ruk, nic nespravi. je to charakteristicke pre slovakov, alebo ako?"

      Počúvaj uid0, prečo stále takto zabŕdaš do Správ na tomto portáli, prečo neriešiš úroveň správ alebo informácií na tom tvojom ? A čo chceš povedať tým, že doménu vlastní BWPOW ? No a čo, keď ju vlastní ?
      Založil si toto vlákno v Forum, kde píšeš o tvojom výtvore, ktorý je ešte stále v dosť surovom stave, aj keď si ja napríklad na ňom cením snahu o zdynamizovanie informácii pre užívateľa. Avšak ja si cením snahu bez toho aby som urážal základ tvojej myšlienky.
      Iba toto som ti chcel pripomenúť.
      G. Orwell: "Čím více se společnost vzdaluje od pravdy, tím více bude nenávidět ty, kteří ji říkají."
      • Re: nazory a komentare k opensoft.sk 19.01.2010 | 14:23
        Avatar Milan Dvorský debian,mint kde,android  Administrátor
        halo panstvo! klud!
      • Re: nazory a komentare k opensoft.sk 19.01.2010 | 14:25
        Avatar fraxinus Debian 5.0  Používateľ
        Podľa mňa správy na tomto portáli sú OK. Týkajú sa linuxu alebo free softvéru, vynimocne su zo sirsieho IT okruhu, sú v slovenčine. Obsahujú odkazy na zdoje aj doplnujúce linky. Pridať ich moze kazdy. Moderovanie je v tomto prípade výhodou, naozajma ma nezaujímajú ženy čo používajú WII alebo video o drevenej samozatváracej krabičke.

        Ak je to niekomu málo, mohli by sme diskutovať napr. o vytvorení špec. podstránky (teraz je tam Archiv sprav a Pridat spravu) kde by mohli byť správičky čakajúce na schálenie s tým že zamietnuté by sa odtiaľ nemazali aby bolo vidno aké správičky sa publikujú aké nie, prípadne by bežný uživatelia mohli dávať správičkám hlasi aby mohli moderátori zverejniť alebo zamietnuť danú správu podľa toho ako sa ľudom páči. Ale to je len taká čerešnička na torte. Prvoradý je vždy obsah. Ten tvorí ten kto to chce robiť. Osočovaním komunity kde je, prečo nič nerobí - tak to asi nepôjde.
        I am not here. Isn't here just there without a t?
        • Re: nazory a komentare k opensoft.sk 19.01.2010 | 14:35
          Avatar dodoedo Fedora Linux  Používateľ
          Ahoj.

          Čo sa týka tohoto návrhu, vyčleniť svoju podstránku pre Správy - bude s najväčšou pravdepodobnosťou riešený a vyriešený v novom dizajne linuxos.sk . Alebo sa mýlim ?
          :-)
          G. Orwell: "Čím více se společnost vzdaluje od pravdy, tím více bude nenávidět ty, kteří ji říkají."
      • Re: nazory a komentare k opensoft.sk 19.01.2010 | 14:54
        Avatar uid0 Debian  Používateľ
        ja stale zabrdam? netrpis stihomamom?

        survym stavom to nazyvas ty. my sme dospeli k tomu co sme chceli a ja som sklamany, ze to nemalo de facto ziaden ohlas. ani pozitivny, ani negativny.

        ak niekomu ta myslienka nepaci, nemusi tam chodit. ale ze je to lahostajne vsetkym, to nikto necakal. ja by som bol rad keby taky projekt spravil ktokolvek v cesku alebo na slovensku a urcite by som sa zapojil. dokonca by som s radostou pripravil instalaciu komukolvek kto by mi slubil, ze to bude prevadzkovat, spravovat, starat sa o to.

        akekolvek navrhy na zmenu samej podstaty fungovania musime samozrejme ignorovat
        Debian. apt-get into it…
        • Re: nazory a komentare k opensoft.sk 19.01.2010 | 15:02
          Avatar borg Fedora  Administrátor
          perfektny postoj s tou ignoraciou. potom cakaj ze aj pouzivatelia budu ten projekt ignorovat ... cele mi to pridapada ako s jednou zelenou distribuciou, ktora sa robila len preto, aby zvysila kreatorovi ego (a ktory samozrejme tiez ignoroval navrhy na zmenu)
    • Re: nazory a komentare k opensoft.sk 19.01.2010 | 15:14
      Avatar Milan Dvorský debian,mint kde,android  Administrátor
      fajn, stacilo ... povazujem temu za vyriesenu, napady a argumenty boli podane, zvysok mailom s autormi ... zamykam ...