program na ochranu dvd

Sekcia: Aplikácie & Desktop 07.02.2010 | 16:55
Avatar salieri19 susue 11.3, kde 4.x  Používateľ
chcel by som sa informovat ci neexistuje nejaky program na linuxe ktory by vedel pocas vypalovania napr dvd filmu napalit aj nejaku ochranu voči kopirovaniu.
Dakujem
    • Re: program na ochranu dvd 07.02.2010 | 18:15
      Avatar Dare_devil Debian, OpenSuse  Používateľ
      Skusal som hladat, nasiel som povacsine odpovede typu : just write on the cd "this cd is copy protected" ( jednoducho napis na cd "toto cd je chranene proti kopirovaniu" )
      no body will try and copy it then ( nikto to uz potom skusat nebude )

      :)
      There is no flag large enough to cover the shame of killing innocent people
      • Re: program na ochranu dvd 07.02.2010 | 20:29
        tominp   Návštevník
        si mi za dal :D ale inak aj mna by tato tema zaujimala :D
        • Re: program na ochranu dvd 10.02.2010 | 13:43
          Avatar salieri19 susue 11.3, kde 4.x  Používateľ
          :D no skusim to aj napisat ale chcelo by to naozaj keby napr ja K3b/alebo iny program/ vedel zakodovat nejak cd ze by neslo skopirovat -stači vo win :D Dik
          • Re: program na ochranu dvd 10.02.2010 | 14:48
            Avatar Dare_devil Debian, OpenSuse  Používateľ
            Inak, viem, ze filmy z pozicovne DVD ( kt. bezne nejde napalit ) program ako dvd shrink v priebehu par minut odkoduje a ponukne ti moznost prepalit si to..

            Neviem ci to nie je strata casu... Ak si chces data chranit, pouzi nejaky archivator na zaheslovanie.

            Alebo, na usb kluci vytvor beznu fat16 / fat32 particiu pre data , ktore chces aby boli pre windows citatelne, a vytvor si tam dalsiu ext3 particiu ktoru budes moct mountnut z linuxu. Nik o nej pod windowsom nebude vediet, takze sa ani nebude snazit ju pripojit. A aj na pripojenie je potrebne platenu verziu programu Captain Nemo napr.

            Myslim si ze to s usb klucom je vcelku prijatelne riesenie. usb kluc nie je drahy , je mensi a viac pouzitelny ako bezne cd.
            There is no flag large enough to cover the shame of killing innocent people
          • Re: program na ochranu dvd 10.02.2010 | 14:49
            WlaSaTy   Návštevník
            Az na to, ze potom sa nebude jednat o DVD Video a tak tvoja otazka postrada zmysel.

            Ozaj, kedy sa posledne vyskytlo v distribucii nejake medium chranene inak ako regionalnym kodom?
            • Re: program na ochranu dvd 12.02.2010 | 18:47
              Avatar salieri19 susue 11.3, kde 4.x  Používateľ
              ide o to ze som natačal určite prednašky a budeme ich predavat. kedze včelarsky priemerny vek je dost vysoky pochubujem ze sa najde nejaky zdatny človek čo použije program na odburanie ochrany. cize ide mi o to aby som vitvoril dvd film s ochranou. to s USB mi je jasne tak som riešil 1TB externy disk kde som ho cely hodil do ext3 formatu a nik ma včul neotravuje s jeho požičanim :)
              • Re: program na ochranu dvd 13.02.2010 | 11:26
                ja   Návštevník
                Napadlo ma urobit nejaky jednoduchy multiplatformovy program na prehravanie (qt? ten ma vsetko priamo v sebe a vyroba takehoto "multimedialneho" programu je na "par klikov") kde by bol ten film zakomponovany priamo v binarke toho programu a program by mal jednoduchu obsluznu rutinu ktora by kontrolovala seriove cislo dvd a ak by nepasovalo, tak by to vyhlasilo chybu. Ma to ale jeden hacik, ze by si ten program musel zakazdym pri napalovani noveho dvd rekompilovat aby si do neho zadal to konkretne seriove cislo toho dvd, ale opat sa na to da spravit jedoduchy skript ktory by to cele zabezpecil (v zmysle: burn_cript /cesta/k/filmu a ten by robil to, ze zisti seriove cislo vlozeneho prazdneho dvd, hodi ho do zdrojakov toho programu, prilozi film k zdrojakom programu, skompiluje, "zabali" s mkisofs a napali).
              • Re: program na ochranu dvd 13.02.2010 | 15:17
                WlaSaTy   Návštevník
                Pokial je vcelarsky vek dost vysoky, tak predpokladam ze sa obmedzis maximalne na klasicke DVD Video koli potrebnej technologii na prehravanie. Nepredpokladaj ze si nejaky vcelar alebo hocikto iny koli tvojemu filmu kupi pocitac.

                Samotne DVD Video ma dost ubohe ochrany. Bud sa jedna o CSS ktore uz niektore prehravace priamo ignoruju (teoreticky by stacilo skopirovat dva adresare bez remasteringu) alebo sa jedna o tzv ochranu vadnymi sektormi (ktore su ignorovane stolnymi prehravacmi i ked nie vsetkymi ale pocitace ich same od seba bez remasteringu nerozchrumu).

                Ale, toto Ti moze byt uplne ukradnute. Vcelar, ajked stary clovek (kto videl sfilmovane dielo J.G. Tajovskeho?) ma sedliacky rozum a nema ani najmensi problem opytat sa synovca ze ci mu ten disk neskopiruje. No a to pre tvoju snahu znamena ze sa ti neoplati investovat do ochrany ktora to predrazi, skor daj cenu taku za aku to budu chciet kupit a pribal k tomu podakovanie a napriklad zlavu na clenskom koli utuzeniu komunity.
                • Re: program na ochranu dvd 13.02.2010 | 15:49
                  Avatar denwerko Ubuntu,Gentoo,Debian  Používateľ
                  presne tak, skor daj normalnu cenu... nech to bude hociako chranene, dokiaľ to bude možné prehrať tak sa to dá skopírovať, hoci by si si nahrával pracovnú plochu ( ak by to šlo z binárky ktorá by nejako blokovalo záznam pracovnej plochy tak potom pripojiť napr dvd rekordér na video out... )
                  • Re: program na ochranu dvd 11.01.2011 | 16:49
                    22niki22   Návštevník
                    Síce po roku ale hádam si táto téme najde čitateľa. Tá rada je síce super ale problém vidím v tom, že asi sa tam nabaluje ešte niekto pod názvom škola. Aspoň ja osobne mám takú skúsenosť z výšky. Keď som mala promovať v aule bola ponuka na DVD z promócie. Cena 20€ ... myslela som si zdierači a tak sme sa tam dohodli že to skopírujeme. Následne nám ale oznámil kameraman cena DVD je 9€ ale škola požaduje 11€ od predanéhoDVD za právo zosnímania a rozmnoženia tohoto aktu!!! Až po tom som pochopila, že ten chudák zarobil za prácu a material menej než stojí bageta s colou. Objednala som si a po promócii sme sa bavili o kopírovaní, kódovaní a nenažratosti úradníkov školy. Kopírovanie takýchto služieb už od vtedy nepodporujem.
                    • Re: program na ochranu dvd 12.01.2011 | 18:15
                      Peter2   Návštevník
                      Hm, zaujmave reagovat na prispevok po roku :-) Ale inac by som k tomu povedal, ze ked taketo DVD niekto nuka, ako prednasky na odbornu temu v nejakom kurze napr. jazykovom apod tak je dobre tym ludom otvorene povedat, ze ked si to DVD kupia podporia vznik dalsich a kvalitnejsich a tak investuju sami do seba. A tak si viac ludi vstupy do svedomia a kupi si to. Uz som taketo zazil a ono to aj niekedy funguje. A samozrejme to predavat za rozumnu cenu.