Kubuntu 9.10 problemovy install

Sekcia: Ostatné 09.02.2010 | 17:27
filip   Návštevník
Zdravím,
som Linuxovy nováčik potreboval by som poradiť. rozhodol som sa pre distribuciu Kubuntu 9.10 ktoru som si stiahol a nasledne vypalil ako ISO image na DVD.Nabootoval som to v pohodicke ,rozdelil disk navolil SWAP oddiel a spustil instalaciu vsetko vyzeralo byt v pohodicke az do vtredy kym sa instalacia nezastavila na hranici 80% a vyhlasila chybove hlasenie akurat pri nastavovani APT či čo neviem presne čo to znamená ale skusal som to tri krat a vzdy to zlihalo na tom istom mieste :-( som s toho zufali skušal som taktieť distribuciu OpenSusue 12.3 na moje pocudovanie tiez zlihala instalacia,skušal som tiež slackware 13. tam som sa trožka uz zapotil instalacia je v textovej forme ale nakoniec sa spustila ale tiez zlyhala neviem ci mam taku smolu alebo čo :-/ z WIN som nemal nikdy problem takehoto typu! rad by som však pouzival aj Linux tak mi nejako poradte ak budete mat nervi na lamatera dakujem ;-)
    • Re: Kubuntu 9.10 problemovy install 09.02.2010 | 17:57
      Avatar Milan Dvorský debian,mint kde,android  Administrátor
      aky disk (kapacitne) a ake velkosti particii? nie je problem s ram (skusal si memtest? ale ramkou to podla mna nebude) ?
    • Re: Kubuntu 9.10 problemovy install 10.02.2010 | 17:19
      Avatar Branislav Poldauf Manjaro, Debian stable  Používateľ
      neinstalujes nahodou z preposovatelneho media ??
      alebo nenapaloval si image velmi vysokou rychlostou ??
      to by mohlo sposobit problemi, aj ked myslim ze by sa objavili uz pri bootovani CD

      v tom ubuntu skusal si dat kontrolu integrity media ?? ak nie vyskusaj (ked nabootujes medium mala by tam byt taka volba - dufam) povie ti ci je cd korektne vypalene a ci aj ISO bol korektne stiahnuty
      Linux: the operating system with a CLUE... Command Line User Environment
      • Re: Kubuntu 9.10 problemovy install 10.02.2010 | 20:03
        Avatar Oliver Roch Ubuntu, Debian, Elive, XP  Používateľ
        Skus namiesto dvd pouzit cd a inak aku mas velkost disku? A kolko si vyhradil partici a swapu?
    • Re: Kubuntu 9.10 problemovy install 12.02.2010 | 11:42
      Slavo   Návštevník
      dam to sem nech nazakladam zbytocnu temu

      minule ked som instaloval Ubuntu, Kubuntu (v XP nie ako samostatnu instalaciu) nezadal som heslo, instalacia napriek tomu prebehla v obcoh pripadoch v poriadku len po restarte a nabootovani do linuxu ma nechcelo pustit dalej bez zadania hesla co bol dost problem kedze ziadne nebolo, musel som ho odinstaloval v XP a nainstaloval nanovo s heslom ale i tak by ma zaujimalo ci sa to da obist?
    • Re: Kubuntu 9.10 problemovy install 12.02.2010 | 21:27
      Avatar Peter Mint  Používateľ
      blba otazka, nestalo sa ti to v sieti s proxy serverom ktory ma autentifikaciu cez MAC adresy? Viem ze u mna bol problem, na zaciatku cez dhcp prebehlo dalej, ale potom som sa zastavil na niecom podobnom, ked si chcelo ponastavovat zrkadla balickov. Problem bol v tom, ze to bola nova masina a MAC sietovky nebola v squide zadana.
      Žijem v krajine, kde aj zajtra znamená predvčerom :-)