OO calc - ako zistim obsah 5 bunky na akt. riadku?

Sekcia: Aplikácie & Desktop 08.06.2010 | 11:32
Avatar fraxinus Debian 5.0  Používateľ
Potrebujem zistit hodnotu 5teho stlpca na aktualnom riadku v OpenOffice. Potrebujem aby to fungovalo bez ohladu na to na akom riadku som lebo ak by som vedel ze som na 25 riadku tak pouzijem =E25 ale ja to potrebujem na spajanie viacerych csv suborov, su tam nejake vzorce atd...

Proste nieco ako =CELL[5,ROW()]. Som sice programator ale ten dementny system oznacovania buniek v calcu som nikdy nepochopil.
I am not here. Isn't here just there without a t?
    • Re: OO calc - ako zistim obsah 5 bunky na akt. riadku? 08.06.2010 | 12:29
      Avatar Stanislav Hoferek Greenie, Manjaro, Q4OS, Lubuntu  Používateľ
      myslis ako absolutne zadanie bunky? $E$25
      • Re: OO calc - ako zistim obsah 5 bunky na akt. riadku? 08.06.2010 | 12:37
        Avatar fraxinus Debian 5.0  Používateľ
        presne toto nepotrebujem, to iste je =E25, ja neviem na ktorom som riadku.
        I am not here. Isn't here just there without a t?
        • Re: OO calc - ako zistim obsah 5 bunky na akt. riadku? 08.06.2010 | 14:49
          Avatar ninu Slackware, Android  Používateľ
          ty chces zistit obsah bunky ked nepoznas jej adresu?

          Pretoze adresa bunky je jednoznacne dane pismom stlpca a cislom riadka ...
          Slackware
          • Re: OO calc - ako zistim obsah 5 bunky na akt. riadku? 08.06.2010 | 16:15
            Avatar fraxinus Debian 5.0  Používateľ
            potrebujem 5. stlpec aktualneho riadku, aktualny riadok viem ziskat, to je ROW(), problem je ako zistit 5 stlpec aktualneho riadku
            I am not here. Isn't here just there without a t?
            • Re: OO calc - ako zistim obsah 5 bunky na akt. riadku? 08.06.2010 | 19:55
              Avatar ninu Slackware, Android  Používateľ
              no opacna funkcia k ROW by mohla byt napriklad aj funkcia COLUMN - tato funkcia vracia cislo stlpca zadaneho odkazu ...
              Slackware
              • Re: OO calc - ako zistim obsah 5 bunky na akt. riadku? 08.06.2010 | 20:22
                Avatar fraxinus Debian 5.0  Používateľ
                ale ja nechcem cislo stlpca, ja viem cislo stlpca - 5, potrebujem hodnotu bunky v 5 stlpci aktualneho riadku
                I am not here. Isn't here just there without a t?
                • Re: OO calc - ako zistim obsah 5 bunky na akt. riadku? 08.06.2010 | 20:33
                  Avatar ninu Slackware, Android  Používateľ
                  nenapada ma ziadna fukcia, aj ked sa to za pomoci kombinovania funkcii urcite nejak da spravit ...
                  alebo si uz potom len spravit vlastne makro, ale netusim ... :(
                  Slackware
                  • Re: OO calc - ako zistim obsah 5 bunky na akt. riadku? 08.06.2010 | 22:38
                    jimik   Návštevník
                    pri tychto vzorcoch treba prestat "mysliet programatorsky", nemame tu vsetko na co sme zvyknuty ;-) - vela veci sa elegantnejsie riesi cez pomocne tabulky a vyhladavanie v nich
                    inak =INDIRECT(ADDRESS(D3;E3) v D3 je cislo riadku, v E3 cislo stlpca
                    • Re: OO calc - ako zistim obsah 5 bunky na akt. riadku? 08.06.2010 | 23:04
                      Avatar fraxinus Debian 5.0  Používateľ
                      Mam niekolko skriptov ktore generuju vystup v csv formate. Potrebujem tieto csv spojit do jedneho. Kazdy csv obsahuje aj nejake vzorce. Napr. prvy ma na druhom stlpci "An+Bn", druhy csv ma na 5 stlpci An+Cn/2, treti csv ma zase vzorce v stlpcoch 5~10. Viem tie vzorce upravit ale len v ramci jedneho csv. Akonahle ich spojim tie vzorce ukazuju blbosti. Ak by som dokazal vo vzorci pouzit bunky z akt. riadku, tam mozem tie csv uplne jednoducho spojit takto:

                      cat prvy.csv druhy.csv treti.csv > spolu.csv

                      Neskutocne ma serie ze mam trivialne, dead-simple riesenie na dosah, ale nodokazem to spravit, je to velmi frustrujuce. Nechce sa mi verit ze tam nie je tak trivialna funkcia.
                      I am not here. Isn't here just there without a t?
    • Re: OO calc - ako zistim obsah 5 bunky na akt. riadku? 09.06.2010 | 00:35
      Avatar rhn   Používateľ
      =INDIRECT("E" & ROW())
      =INDEX(E:E;ROW();1;1)
      =INDIRECT(ADDRESS(ROW();5;1))
      
      • Re: OO calc - ako zistim obsah 5 bunky na akt. riadku? 09.06.2010 | 01:33
        Avatar fraxinus Debian 5.0  Používateľ
        parada, to je ono
        I am not here. Isn't here just there without a t?