caute nedavno som preinstaloval cely pc a teda odznova si instaloval veci a bezal som na open source ovladacoch ati a vsetko bolo v pohode. avsak dnes, ked som system znovu spojazdnil mam s tym problem. ovladace su nainstalovane ale vykon mizerny.... neviete nahodou prikaz ktorym zistim ze ktory ovladac je v cinnosti? asi sa to tam dako pomiesalo.
Prečo platiť za Windows keď viac ako 90% sw ide aj na linuxe a k tomu máte extra rýchly, aktuálny systém bez vírusov, bez nutnosti defragmentácie a iných hávedí :)
/var/log/Xorg.0.log
aké renderovanie je momentálne dostupné. V prípade softvérového renderovania (sofwtare indirect rendering) môžeme túto skutočnosť brať ako kameň úrazu. V prípade že sa jedná o direct rendering, treba hladať problém inde.Kľúčové frázy ktoré by vás mali zaujímať ak chcete problém úspešne vyriešiť sú napr.: radeon, gallium3D, mesa, drm, kms.
Problém môže robiť aj novšia verzia distribúcie, keďže teraz sa do popredia pretláča KMS a gallium3D - nová architektúra. Ktorá ešte nie je tak optimalizovaná, ale stále sa na nej pracuje.
Sledovať novinky a testy novej architektúry môžete sledovať na phoronix.com