xorg-server gentoo mesa gl
v zmysle vyskusat Awesome WM - zakompilovat podporu pre Xephyr som bol nuteny prekompilovat balik xorg-server s USE flagom kdrive. Balik sa mi prekompiloval bez podpory mysi a klavesnice, tak som pridal INPUT_DEVICES flag evdev - kde nastala chyba. Dalej som sa snazil problem riesit prekompilovavanim roznych balikov, bolo toho vela, riesim to uz pol dna. Az som sa dostal k tejto chybe, build.log tu www.serverko.sk/tmp/build.log
emerge --info o baliku tu
www.serverko.sk/tmp/emergeinfo.txt
Snazil som sa downgradovat a upgradovat ako xorg-server tak i baliky mesa, vsetky s *gl* a podobne. Snazil som sa i davat prec a pridavat rozne USE flagy balikom. No problem pretrval.
Na googli som toho moc nenasiel. Pouzivam len gentoo a mam len jeden stroj cize sa mi v linkse dost tazko hlada.
Uz som z toho znechuteny a hladam a prosim o pomoc :) Neviete kde by mohla byt chyba?
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
Menenie USE flagov na verím boha bez spustenia
emerge --update --deep --newuse world
má podobné následky. Čo asi tak môžu znamenať parametre newuse a deep.Prosim nechcem vyvolavat flame, pretoze takto sa to zacina, ale prekompilovavat vsetky baliky je double facepalm :)
PS.: Tá rekompilácia bola odporučená len kôli tomu, že si si napchal USE flagy kade tade, a tá zmena na USE flagoch je real facepalm.
Myslim, ze forum linuxos uz bohuzial nieje pre mna :(
Konstruktivne a k teme pani!
Ak mas niekedy v gentoo problem s dependencies tak si nainstaluj set utilit
autounmask, eix a zorientuj sa v layman-e.
Viac Ti asi neporadim, tiez mam gentoo len par dni :)
(tabletPC, econf died errory som vyriesil len cez ten genkernel --menuconfig, na full manual som asi moc noob :))
Dva dni (16 hours of CPUtime) mi trvala len kompilacia
kernel+pyqt+fullkde a drivery :)
Pripajam sa k ostatnym s tym, ze ak chces nieco akcne, stiahni si ubuntu alebo sabayon (slusne gentoo-like distro s podporou predkompilovanych balickov + plnou podporou portage/ebuildov)
A nikdy som nepovedal, ze chcem nieco akcne, chcem rychlo vyriesit moj problem, co chce asi kazdy :)
A aky test myslis?
Pokial viem kernel related problemy suvisia s hardwareom a nejako nevidim spojitost so softwareom a teda xorg-server.
Co sa tyka kernelu, tak ten si kompilujem po starom dobrom sposobe :) nevyuzivam tieto utility, proste klasika make clean; make menuconfig; make; make modules_install atd.
Potom som uz len nakopcil image a initrd do bootu a upravil grub.
A tu spojitost som nevidel ani ja, neskor som zistil ze to co som mal v make.conf (konkretne architektura) nefungovalo s kernelom (hoci som to nasiel v guide k booku).
vymazal som cely riadok:
CHOST="i686-pc-linux-gnu" // skusal som aj s 86_64 tiez chyba
a zrazu mi prestal kompilator pindat...
Asi zmysluplná cesta ...
Vyhodil mi asi 1 500 broken suborov .so, ktore nikam neodkazuju.
Snazil som sa to riesit, ale po chvile som uznal, ze to radsej necham tak :)
Je to zle, odporucate mi reinstall? Lebo ja na to zacinam silno mysliet.
A este, ako pouzivat Gentoo, aby k tomuto nedoslo nabuduce? Nechapem tomu, updejtoval som system sem tam, vsetko ficalo a po pol roku je vsetko cele zle :) Cim som to sposobil?
Určite týmto (cit.): "Snazil som sa downgradovat a upgradovat ako xorg-server tak i baliky mesa, vsetky s *gl* a podobne. Snazil som sa i davat prec a pridavat rozne USE flagy balikom. No problem pretrval." Asi fakt reinstall.
:-(
Riesenie je tu http://forums.gentoo.org/viewtopic-p-6349851.html#6349851
Dakujem Vam za komenty a hlavne dakujem borgcube.
A radsej to neporovnavam :D
A ponaucenie: NUTNE POUZIVAT PRI TROUBLESHOOTOVANI PROBLEMOV EQUERY :)
Inak, equery neriesi napriklad zdvihnute generacie zdielanych objektov, ale emerge ano. A to Ta za chvilku pocka, pricom revdep-rebuild ti da rovnaku odpoved ako ja.
Ale, je to tvoja osobna volba vypinat zavislosti.