Inštalácia openSUSE 11.3 KDE x64 zlyháva pri inštalácií GRUB
narazil som na zaujimavy problem.
Stiahol som a vypalil openSUSE v najnovsej verzii, ze si ho vyskusam. Siahol som po 64 bit verzii, pricom aj v minulosti som bez problemov 64 bitove linuxove distribucie testoval.
Narazil som na 2 problemy.
1) CD medium sa az na druhy krat skontrolovalo. Prvy krat zostalo stat na vyse hodiny s tym, ze nacitava Kernel a nacitalo sa len 11 percent. Na druhy krat vsetko OK a ziadne chyby sa nenasli.
2) Teraz vazny problem. Po uspesnej kontrole sa bez problemov pustilo LiveCD a funguje svizne, no instalacia sa zasekla na 92 percentach pri:
* Saving bootloader configuration...
Ako by ste riesili tento problem? Ak to teraz resetnem, nesposobi to nejaky problem pri spustani? Mam volnu particiu kde som chcel openSUSE nainstalovat. Prva particia disku je NTFS s WinXP.
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
starting vmtoolsd FATAL: module vmmectl not found
Povedal by som vsak ze je chybne instalacne cd (pripadne nieco s mechanikou). Pred vypalenim noveho disku by som ho radsej otestoval vo virtualom pc.
A ak je ukladanie konfiguracie bootloadera ako posledna cinnost instalacie tak by som doinstaloval rucne bootloader.
teraz som na dalsom probleme - akymsi podivnym sposobom mi na livecd internet isiel, no v nainstalovanom systeme nie. nepametam si hlasku teraz presnu, no nieco typu "knetworkmanager nema povolanie manipulovat so sietami". skusal som cez yast, no totalne ziadna slava.
no a narazil som na dalsi problem...
ako vzdy, tak ten jednoklikovy instalator multimedii sa mi nepodaril. teda postupujem postupujem (prostredie KDE), no zacalo davat rozne hlasky ze ci vybrat riesenie take alebo take, teda ci neinstalovat doplnok alebo ignorovat nejaku zavislost atd... nic z toho.
multimedia sa postupne dali, teda kedze VLC si poradi so vsetkym tak ho pouzivam. narazil som ale na vaznejsi problem pri instalacii grafickej karty. postup uplne obycajny, teda stiahnut run a spustit ho, nefunguje.
stano@linux-uluz:~/Downloads> sh ati-driver-installer-10-6-x86.x86_64.run
Created directory fglrx-install.cbFz4L
Verifying archive integrity... All good.
Uncompressing ATI Catalyst(TM) Proprietary Linux Driver-8.741.........................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................
kdesu(17736) KDESu::PtyProcess::exec: [ /usr/src/packages/BUILD/kdelibs-4.4.4/kdesu/process.cpp : 295 ] Running "/bin/su"
kdesu(17736) KDESu::SuProcess::ConverseSU: [ /usr/src/packages/BUILD/kdelibs-4.4.4/kdesu/su.cpp : 259 ] Read line "Password: "
kdesu(17736) KDESu::PtyProcess::exec: [ /usr/src/packages/BUILD/kdelibs-4.4.4/kdesu/process.cpp : 295 ] Running "/bin/su"
kdesu(17736) KDESu::SuProcess::ConverseSU: [ /usr/src/packages/BUILD/kdelibs-4.4.4/kdesu/su.cpp : 259 ] Read line "Password: "
kdesu(17736) KDESu::PtyProcess::WaitSlave: [ /usr/src/packages/BUILD/kdelibs-4.4.4/kdesu/process.cpp : 381 ] Child pid 17741
kdesu(17736) KDESu::SuProcess::ConverseSU: [ /usr/src/packages/BUILD/kdelibs-4.4.4/kdesu/su.cpp : 259 ] Read line ""
kdesu(17736) KDESu::SuProcess::ConverseSU: [ /usr/src/packages/BUILD/kdelibs-4.4.4/kdesu/su.cpp : 259 ] Read line "kdesu_stub"
==================================================
ATI Technologies Linux Driver Installer/Packager
==================================================
which: no XFree86 in (/home/stano/bin:/usr/local/bin:/usr/bin:/bin:/usr/bin/X11:/usr/X11R6/bin:/usr/games:/usr/lib/mit/bin:.)
Error: ./default_policy.sh does not support version
default:v2:x86_64:lib::none:2.6.34-12-desktop:; make sure that the version is being
correctly set by --iscurrentdistro
Removing temporary directory: fglrx-install.cbFz4L
Kde je presne chyba a co by pomohlo? pouzivam graficku kartu AMD/ATI Radeon 3850, ktora v *buntu fungovala po instalacii tohoto ovladaca. Je to tym, ze v najnovsom opensuse je novsie jadro a ovladac 10.6 ho dobre nepozna?
skusal si aj Ati Catalyst 10.7?
tu mas rovno link... http://goo.gl/PJgp
a vyskusaj rovno vytvorit RPM balicek...
$ sh ati-driver-installer-10-7-x86.x86_64.run --buildpkg SuSE/SUSE113-AMD64