caute uz dlhsie mam gulas v prostredi ktore pouzit na arch, skusil som uz aj openbox ale bohuzial stale sa neviem rzhodnut ktore uprednostnit. bol som gnome uzivatel avsak je cas na zmenu kedze gnome sa pobera uplne zlou cestou. tak netreba na zmenu cakat rok, ked tak tak hned. rad by som prijal dake rychle odladene prostredie avsak take kde existuju aj dake vhodne nastroje na editaciu... napr nie ako pri openboxe, tam mi chybal panel, menu sa zle a tazko upravovalo a navyse bol by som rad keby v tom prostredi fungoval compiz. KDE je este dost nestabilne a casto pada... zaroven by som sa chcel spytat co je lepsie na arch, ci kdemod alebo klasicke kde. ptreto ak poznate nejake dobre prostredie ktore by bolo vhodne na 2 rocny komp a zaroven by ho nezatazovalo a bolo prakticke tak privitam kazdu radu.
"KDE je este dost nestabilne a casto pada..." - KDE 4.*
"klasicke kde. " - KDE 3.5.*
Ale inak GNOME nedokáže 95% vecí s oknami, kláves. skratkami, nastavením myši čo dokáže KDE (nevravim o fancy blbostiach, ale o veciach ktoré tu boli už od KDE 3.*)
2. V KDE control centre, v nastaveniach 'Device Actions' pridaj pre USB disky novú položku s ktorá bude púštať eject s cestou k tomu disku. Robí sa to tak, že sa za ten eject dopíše nejaká somarina uvedená s '%', ktorá sa rozvinie na napr. /dev/blalba .. proste cestu k tomu disku.
Nemožeš tam len napísať eject. Lebo program eject bez parametrov vysunie optickú mechaniku. A takisto tam nemožeš napísať eject /dev/sdb lebo by ti odpájalo len /dev/sdb! Ty potrebuješ aby ti odpájalo ten disk na ktorý v Device Notfieri klikneš.
Konkrétne tam naíšeš eject %d .
teda ak som spravne pochopil:
Z dlhodobých osobných skúseností: Neplatí to pre 4.3 a vyššie."KDE je este dost nestabilne a casto pada..." - KDE 4.*
"klasicke kde. " - KDE 3.5.*
Takéto drobnosti dosť chýbajú :P .
Bohuzial, skutocnych, plnohodnotnych pracovnych prostredi nie je az tak vela a Ty uprednostnujes uz poriadne prepracovane prostredia. Co som cital, KDE 4.5 by malo byt celkom rychle a stabilne. Mozno by bolo vhodne pockat na to.