Vadné sektory na novom médiu
vcera som si kupil uplne novy USB kluc. Vacsinou si taketo zariadenia najprv preformatujem (nepytajte sa ma preco, mozno som len divny). A tak som sa pustil do formatovania aj tohoto. Pouzil som pri tom prikaz mkfs.vfat a v nom som zadal aj parameter "-c" (skontroluje zariadenie na vadne sektory pred vybudovanim fs). Co sa vsak ale nestalo? Ku koncu mi nastroj vypisal, ze na zariadeni je 120 vadnych sektorov.
A ja sa chcem spytat: je toto normalne? Je normalne (mozne), aby sa na uplne novom a nepouzitom zariadeni nachadzali vadne sektory?
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
Naformatuj to, skus na to vykopcit subory a ak to nepojde stabilnou rychlostou tak to chod vymenit...
Siel som to reklamovat. V maloobchode sa sice cudovali (vraj sa im to este nestalo). Pytali sa, na akom SW som to nasiel, potom to okontrolovali cez nejaky Windowsacky SW (myslim, ze sa volal HD Tune alebo tak nejako). Tam im to tiez volaco vyhodilo. Poslali to teda dalej do servisu a tam to vymenili za novy kus. Cela procedura trvala 15 dni.
Cize som zrejme narazil na chybny kus. Smola. Ale Patriot Memory su fajn - a nemaju problem reklamovat tovar, co v dnesnej dobe by sice mala byt samozrejmost, ale castokrat nie je.