Problém s Grafickou kartou a ovládačmi
Nainstaloval som wifi a nejake tie programy.Graficka karta je ATI Radeon Xpress 1100. Fungovali mi dokonca aj extra efekty systemu, ale napriklad v hre supertuxkart mi vyhadzovalo textury a bolo to nehratelne, tak som si myslel ze preinstalujem ovladac, ale nevedel som este ako pridat zdroje, takze som nainstaloval iba tie ovladace co som nasiel a grafika mi uz vobec nespusta 3D grafiku a fungujem len na minimalnych efektoch systemu.
Ak dam efekty zmenit, tak mi napise ze nemozem pridelit efekty prostredia.
Ovladace som nevedel uviest do povodneho stavu, takze som skusal ovladac z oficialnej stranky ATI, ale tam pisalo ze mam odinstalovat vsetky predchadzajuce ovladace a kedze som nevedel ktore to su, tak som odinstaloval vsetko s nazvom ATI, teda zrejme aj ovladace inych funkcii chipsetu.
Ked som nasledne spustil instalaciu oficialneho ovladaca od ATI subor.run, tak mi vypisalo pocas instalacie nasledovne:
Error: ./default_policy.sh does not support version
default:v2:i686:lib::none:2.6.32-25-generic; make sure that the version is being correctly set by --iscurrentdistro
Moja otazka teda znie, daju sa ovladace v mojom systeme nejako vratit naspat napriklad z instalacneho disku CD, alebo sa daju nejako inac vratit???
Za odpoved vopred dakujem.
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
Postni sem toto "sudo lspci -v | grep VGA" .
Čo konkrétne ti nejde na tých zdrojoch(sources list) ? Defaultne by si nič nemal pridávať po inštalácii systému, pozri ešte toto "gedit /etc/apt/sources.list", nemáš všetko zakomentované (Pred riadkom #) ? (Keď máš, je to zle, keď nemáš všetko, je to ok.) Skús ísť ešte do "System -> Administration -> Software Sources (vyžaduje heslo).
Veľa šťastia. Napíš, keby niečo. Skúsim ti pomôcť ;)
>> LINUXOS.sk
>> Re: Problém s Grafickou kartou a ovládačmi
>> Dal som tam Windows
=DDDDD