Čaute chlapi. Našiel som doma jeden starý notebook a vymyslel som si pre neho také hlúpe využitie. Len aby som sa mal s čím hrať :) Čize ntb má nasledovnú konfiguráciu: Celeron 1.3, 128mb RAM, 20 GB hdd. No a ide o to..napadlo ma, že by som ten notebook šupol za posteľ, kde by ho nebolo vidno a bol by napojený na 24" widescreen monitor na stole, hneď vedľa. Využitie: Foto prezentácia...proste klasicka slideshow, prehrávanie nejakého toho videa (nič extra:D ). Predpokladám, že s tou slideshow problém nebude, no s video asi áno..8 mb grafika predpokladám, že neutiahne fullscreen video... Nasledovne by som potrebovall poradit...Distribúcia? (niečo very light)...napadlo ma Puppy alebo DSL alebo jednoducho niečo light....za druhé..nejaka utilitka na pekné slideshow? (do daného distra) Poprípade nejaký veľmi nenáročný multimediálny soft (niečo na sposob XBMC), ktorý by mal automatické spustenie hneď po štarte distribúcie.Očakávam nejaké vaše skúsenosti, rady.. :) Dik
Strongest community ever. Linux_
- Mami čo je dnes na obed?
- http://domaca-siet.xlan/jedalnicek.xls ROFL
alebo
- Synku, nemáš prázdne DVD? Potrebujem preniesť z firemného notebooku do domáceho PC asi 3 GB dát
- LMAO, použi FTP, ni? Načo tam je?
Btw. až taký starček to nie je, celkom slušná mašinka.. :) Dala by sa s tým robiť fúra vecí
Btw. http://www.youtube.com/watch?v=M5i16JHw4Nk :)
Kam tým mierim? Aj keď nebude možné nainštalovať XBMC kvôli vysokým HW nárokom, môžeš urobiť 3 užívateľov..
užívatelia: internet_access , video_player a slideshow..
pričom ..:
/home/internet_access/.xinitrc
epiphany &
xterm &
/home/video_player/.xinitrc
mplayer &
xterm &
/home/slideshow/.xinitrc
eog & *
xterm &
* pozn. : EOG = Eye-Of-Gnome
nabootuješ mašinu, spustí ti XDM, prihlásiš sa na čo chceš, spustí ti to jeden program.. a keď ťa to bude nudiť, urobíš su -c '/etc/init.d/xdm restart' čím reštartuješ XDM, a znova ti zobrazí prihlasovaciu stranu
spotreba ~25W sa da vyuzit ovela lepsie - 1TB externy LAN disk alebo 2 wifi routre s externymi 2.5" HDD :-)
pokial si vyberies hdd alebo router s linuxom a usb tak vies pripojit video kameru alebo streamovat film (cpu > 600Mhz!!!)
vykon CPU je na prehravanie beznych SD AVI postacujuci.
daj tam debian, prostredie lxde, prehravac mplayer, na foto slideshow aktualne z hlavy neviem.