môj kernel je panic! Prídem o dáta?

Sekcia: Konfigurácia 03.12.2010 | 06:34
Avatar Martin LinuxMint 11,avlinux   Používateľ
Linux mint 10 mi hlási kernel panic. Nedá sa spustiť, tak by som potreboval pomôcť pri presune dát. Skúšal som live cd, našiel mi home adresáre. Z jednoho nebol problém prekopírovať veci na druhý disk, ale druhý adresár je chránený heslom. Okrem toho, keď kliknem na ikonu toho adresára, podľa veľkosti mi to pripadá že tam nič nie je. Na disku mám ešte jedno ubuntu, ale ani z toho sa mi to nedá otvoriť. Je nejaké prudko jednoduché riešenie ako sa dostať k tomu home? Vďaka.
    • Re: môj kernel je panic! Prídem o dáta? 03.12.2010 | 09:06
      Avatar bedňa LegacyIce-antiX  Administrátor
      Predpokladám že pod výrazom chranený heslom, myslíš šifrovaný. Ja som písal návod ako rozšifrovať home. Doporučujem v budúcnosti nešifrovať na Ubuntu like distrách, občas sa to pri aktualizáciach rozsype. Ideálne by, ale bolo, aby si sem hodil presný opis toho kernel panic. Prípadne to cvakni foťákom a hoď sem link.
      Táto správa neobsahuje vírus, pretože nepoužívam MS Windows. http://kernelultras.org
      • Re: môj kernel je panic! Prídem o dáta? 03.12.2010 | 15:04
        Avatar Martin LinuxMint 11,avlinux   Používateľ
        dakujem za návod. Práve mi umrel aj zdroj, takže sa do toho pustím neskôr. Len sa chcem ešte spýtať - v pripade že nemám záujem zachraňovať ten systém, je možné nejakým spôsobom vyhľadať a uložiť moje stratené súbory? Povedzme prostredníctvom live alebo iného systemu na druhom disku? Potrebujem iba vyhľadať vsetky mp4 na disku. Bude sa to nejak dať?
        • Re: môj kernel je panic! Prídem o dáta? 03.12.2010 | 15:15
          Avatar bedňa LegacyIce-antiX  Administrátor
          Áno cez liveCD to spravíš.
          Táto správa neobsahuje vírus, pretože nepoužívam MS Windows. http://kernelultras.org