Away time/ cas posledného user eventu

Sekcia: Aplikácie & Desktop 17.12.2010 | 02:14
jozins   Návštevník
Zdravím, chcel by som zisťovať časový údaj, ako dlho užívateľ nevykonal žiadnu akciu - nestlačil žiaden kláves, neklikol na myš ani ňou nepohol - v podstate niečo ako away time. V systéme niečo také musí existovať - stmavovanie display-a, šetrič, menenie statusov v messaging clientoch..., len neviem kde by som to našiel.
Pokiaľ možno, neriešil by som to nejakým deamonom na pozadí, ktorý by zachytával všetky eventy a z jeho logu parsoval čas poslednej akcie.
Bolo by to pre grafické prostredie GNOME, Ubuntu 10.10
    • Re: Away time/ cas posledného user eventu 17.12.2010 | 11:53
      jimik   Návštevník
      nazrel by som do zdrojakov gnome-screensaver
      • Re: Away time/ cas posledného user eventu 26.12.2010 | 22:13
        jozins   Návštevník
        No, C novladam, strukturu gnome tazktiez, zaradujem sa medzi linux laikov, pristup na net som mal obmedzeny, ale:
        Vyzera to tak, ze postacujuca info je v nejakej gnome premennej 'org.gnome.SessionManager.Presence'
        Ziskava to cez dbus, obsahovat by mala int hodnoty, pokial je 3, je idle. Cas asi nikde screensaver nezistuje, vytvara len nove timery v napevno zadanych casoch.
        Neviem ale ako pristovat k hodnote z dbus v konzole - dbus-monitor vracia len aktualne zmeny, prikaz bus-get som nenasiel.
        Zatial som to vyriesil tak, ze do .bashrc som vlozil prikaz dbus-monitor --monitor --session "type='signal',interface='org.gnome.SessionManager.Presence'" s vystupom do suboru, odkial si uz tuto hodnotu v pripade potreby zoberiem.. Nieje nejaké inteligentnejšie riešenie prístupu k tejto premennej, alebo k premenným uchovávajúcim info o (ne)činnosti v gnome?