error:no such device grub rescue
mam na PC na C: instalovany WinXP prof., na D: som nainstaloval Ubuntu cez wubi. Dlhsi cas som Ubuntu nepouzival az do vcera. Po nalogovani som dal stiahnut a nainstalovat update -y a po vyzve na restart PC som ho dal restartovat. No a tu nastal problem, lebo mi vobec nedalo ponuku na vyber OS a rovno vyhodi hlasku error: no such device: xxxxxxx grub rescue>.
Chcel by som spustit win a odinstalovat Ubuntu, zalohovat data, prerozdelit disk a nanovo nainstalovat win xp na jednu particiu a ubuntu na druhu particiu.
dik za pomoc.
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
fixmbr
(neviem ci zato netreba este c:).Prepise ti to grub takze sa ti bude spustat priamo win. A ubuntu by sopm radsej instaloval z liveCD ako cez wubi.
uz mi to fici. urobil som to presne tak, este vcera, ako si napisal.Teraz si uz len zalohujem data a potom to cele preinstalujem a prerozdelim disky. co je lepsie instalovat skor? linux ci win xp???alebo na tom nezalezi?
1. pri instalacii linuxu ti uz rozpozna ze tam mas iny OS (win) a automaticky ti ho hodi do grub.
2. sa mi zda ze ak by si instaloval ako 2. win tak by ti prepisal mbr a vymazalo by ti to grub.