Dnes som dostal od známeho zaujímavú otázku - ako, v akom programe sa dá urobiť obrázok s vyskakovacou bublinou - popiskou? Malo by to vyzerať asi tak, že keď sa na nejakú oblasť v rámci fotky zájde kurzorom myši, tak sa objaví popiska toho, na čom sa ten kurzor nachádza. Nemyslí sa tým ale hypertextový odkaz.
Nejaké návrhy? ;-)
Alebo potom je moznost dat to ako RSS a daj jeden hlavny DIV TAG v ktorom bude pozadie ten obrazok a do neho vnoris dalsie DIV TAGY a tie si len umiestnis podla pixelov kde to ma byt ... no a v tychto vnorenych DIV TAGOCH budu priehladne obrazky ... a len na tie obrazky priradis RSS odkaz ... no a ked na tu cast obrazku kde je tento priehladny png obrazok ukazes mysou tak ti vyskoci RSS bublina s popisom ...
Mozno poznate jednoduchsie navody tak hor sa s nimi ... :-D
Sem som túto otázku dal preto, lebo to aj mňa zaujíma - či a prípadne ako sa to dá vytvoriť, a priznám sa, že z Tvojej odpovede som toho moc nepochopil, ale skúsim si niečo o RSS a "divných tagoch" nájsť.
Hľadal som vo funkciách GIMPu a našiel som len Image Map, a to je určené na web.
Skúšal som to s vložením hypertextového odkazu (nenápadné písmenko ako text + obyčajné neformátovené slovo ako odkaz), ktorý bol umiestnený na fotke, ale nefungovalo to v celoobrazovkovom režime.
Inak ďakujem za tip, skúsim sa o tom niečo naučiť a možno sa k niečomu dopracujem.
http://flashexplained.com/actionscript/creating-dynamic-dialogue-balloons-in-flash/